A Balatonnal és a térség turizmusával számos hazai és nemzetközi tanulmány foglalkozik. Az alábbiakban a Pannon Egyetem illetve a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet munkatársai által az elmúlt években írt jelentősebb publikációk olvashatók.

Ahol a teljes szöveg elérhető, ott közvetlen link található, kérdés esetén az alábbi elérhetőségen állunk rendelkezésre: Dr. Sulyok Judit, e-mail: sulyokj@gtk.uni-pannon.hu

A publikációk megtekinthetők itt. >>>

 

KÖNYVBEMUTATÓ: TurizmusmarketingTurizmusmarketing címmel megjelent az Akadémiai Kiadó szakkönyve

A veszprémi székhelyű Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának támogatásával 2017 áprilisában megjelent kötet a magyar nyelven elérhető turisztikai szakkönyvek közül elsőként foglalkozik kizárólag a turizmusmarketinggel.

A Marketing és Turizmus szakkönyvsorozat ikertagjaként publikált kötet abban kíván útmutatót adni, hogyan lehet a marketingből, ezen belül a szolgáltatásmarketingből jól ismert tudást, a turizmus sajátosságait figyelembe véve alkalmazni.

A Lőrincz Katalin és Sulyok Judit szerzőpáros által szerkesztett kötet nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a turizmus aktuális helyzetéhez igazodva, a magyarországi viszonyokat szem előtt tartva áttekinti a turizmusmarketing teljes folyamatát.

A könyv megvásárolható az Akadémiai Kiadónál (www.akademiai.hu) és a nagyobb könyvesboltokban.

 

 

PMRPannon Management Review: fókuszban az egészségturizmus és az idősebb korosztályok utazási szokásai

Az Off to Spas (676737/COSME) egészségturisztikai projekt összefoglaló kiadványaként jelent meg a Pannon Egyetem angol nyelvű szakmai folyóiratának, a Pannon Management Review-nak a tematikus száma.

A folyóiratban az Európai Unió finanszírozásával megvalósuló termékfejlesztés főbb eredményei mellett az érdeklődők külön tanulmányt olvashatnak az EU idősebb korosztályokat érintő politikájáról, programjairól; az egészségturizmus trendjeiről; az idősebb korosztályok turisztikai aktivitásáról; a projekt keretében végzett kutatások eredményeiről; valamint a két érintett desztináció (Hévíz és Kovászna) egészségturizmusáról.

A folyóirat ingyenesen elérhető: http://pmr.uni-pannon.hu/

 

 

 

Vissza a BATUKI főoldalra!>>>