Háthoz megy a gazdaságtudomány!A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar oktatói az alább felsorolt témákban örömmel tartanak előadást középiskolákban, akár az adott területekhez kacsolódó tanórán, osztályfőnöki órán, diáknapon vagy órarenden kívüli foglalkozás keretében.

Kérjük, hogy amennyiben valamelyik előadás felkeltette érdeklődésüket, jelezzék az ivankatalin@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a 88/624-860 telefonszámon!

Előadás címeElőadóElőadás tartalma
A magyar vállalatok nemzetköziesedése, a külpiacra lépés formáiNeumanné Dr. Virág Ildikó
A munka világának változásai -a digitális fejlődés tükrében - DIGITÁLIS TÉMAHÉTRE AJÁNLJUK!Bermann MargitLehet, hogy csak napi 4-6 órát dolgozom? Az is előfordulhat, hogy nem kell minden nap bemenni a munkahelyre, hanem otthonról végzem el a feladataimat?
Az én munkahelyemen is lesz csocsó vagy biliárdasztal, amin munkaidőben is lehet játszani? Tényleg egy robot lesz a munkatársam?
And what next? Quarter-life crisis: FOMO, JOMO, Hungary, abroad?Dr. Kővári EditWhat are your hopes and fears nowadays? Get into university or live and work abroad? Refugee/Migration ‘problems’? Dealing with social media addiction? To have a linear or horizontal career? Self-actualisation or true love? Let’s see some thought provoking facts and opinions and discuss them freely!
Ecohotels, green is the new trend - FENNTARTHATÓSÁG TÉMAHÉTRE AJÁNLJUK!Dr. Gyurácz-Németh PetraMit öko egy szálloda? Ezen az előadáson megtudhatot. Középpontban a fenntarthatóság és a környezettudatosság.
Az előadás magyar nyelven is választható "Ökoszálloda, avagy miért éri meg zöldnek lenni" címmel.
Felelősségvállalás üzleti aspektusaiDr. Bogdány EszterA diákok megismerhetik az üzleti élet etikai dilemmáit, a társadalmi felelősségvállalás egyéni és szervezeti szempontjait. Rövid esettanulmányok keretében megismerkedhetnek az üzleti etikai dilemmák típusaival és szerepével az üzleti élet mindennapjaiban.
Fenntartható turizmus Magyarországon FENNTARTHATÓSÁG TÉMAHÉTRE AJÁNLJUK!Dr. Lőrincz KatalinHogyan fejlesszük Magyarországon a turizmust annak érdekében, hogy a különleges világörökségek és nemzeti parkok unokáink számára is látogathatóak legyenek? S ami még fontosabb: mit tehetsz Te a közös jövőért?
Gazdaságtan alapjai angol nyelven Dr. Kővári Edit
Globális trendek a turizmusbanDr. Lőrincz KatalinHová utaznak ma a Földön a legtöbben, s melyek a legfontosabb küldőországok a világban? Milyen szempontok befolyásolják a turisták döntését, s vajon miként írható le a turizmus jövője? Az előadás a globális trendekről szól, érintve a demográfia, a mobilitás, a fogyasztási kultúra, az életminőség, a digitális technológia vagy az ökológia kérdését.
Hálózatok a gazdaságban, hálózatkutatás a közgazdaságtanbanDr. Kiss Károly Miklós
Kreativitás a reklámbanDr. Veres Zoltán
Különleges szállodák a világban Dr. Gyurácz-Németh PetraA jégszállodáktól a butikhotelekig, avagy különleges szállodák a világ körül.
Az előadás angol nyelven is választható "Special hotels around the world" címmel.
Matematikai módszerek a közgazdaságbanDr. Badics Tamás
Menedzsment esetek - DIGITÁLIS TÉMAHÉTRE AJÁNLJUK!Szentes Balázs- Miért szárnyal a Google?
- Miért állt le az IWIW?
- Miért bővít Magyarországon az AUDI?
Ha érdekel, mi motiválja a cégeket jövőjük alakításában, itt a helyed.
Miért épp a Windows, Google, eBay... – Hálózatos hatások és kétoldalú piacok - DIGITÁLIS TÉMAHÉTRE AJÁNLJUK!Dr. Kiss Károly Miklós
Mihez kell az utazási iroda? - Kell még utazási iroda? Dr. Papp ZsófiaNapjainkban egyre nagyobb teret nyernek az online foglalási rendszerek, ezért egyre több utazó maga szervezi az utazását. Az előadás arról szól, hogy miért van (és lesz) mégis szükség utazásszervezőkre.
Mindennapi pénzügyeink Dr. Szikszai SzabolcsEgy előadás, ami segít eligazodni a pénzügyek világában, hasznos információkkal a hitelek fajtáiról, diákhitelről.
Nemzetközi Üzleti Kommunikáció angol nyelvenDr. Kővári Edit
Ökoszálloda, avagy miért éri meg zöldnek lenni - FENNTARTHATÓSÁG TÉMAHÉTRE AJÁNLJUK!Dr. Gyurácz-Németh PetraMit öko egy szálloda? Ezen az előadáson megtudhatod. Középpontban a fenntarthatóság és a környezettudatosság.
Az előadás angol nyelven is választható "Ecohotels, green is the new trend" címmel.
Sportmarketing a gyakorlatbanHargitai Dávid Máté"citius, altius, fortius" azaz "gyorsabban, magasabbra, bátrabban"
Siker, karrier, önmagam menedzseléseBiermann MargitMilyen az átmenet az iskola és a munka világa között? Hogyan lehet összehangolni a tanulást, a munkát és a magánéletet? Milyen szerepe van életünkben a céloknak?
Sötét turizmusDr. Papp ZsófiaBörtönök, temetők, nyomornegyedek, melyek megtekintéséért a turista útra kél.
Special hotels around the world Dr. Gyurácz-Németh PetraA jégszállodáktól a butikhotelekig, avagy különleges szállodák a világ körül.
Az előadás magyar nyelven is választható "Különleges szállodák a világban" címmel.
Szállodai animációDr. Papp ZsófiaRajzfilmkészítés helyett programszervezés a szállóvendégek házon belül.
Turizmus a vízpartokon, fókuszban a BalatonDr. Sulyok JuditA diákok megismerkedhetnek a vízpartok jellegzetességeivel, különös tekintettel azok rekreációs, turisztikai célú hasznosítására. Bepillantást kapnak továbbá a méltán legnépszerűbb belföldi úti cél, a Balaton mindennapjaiba, az "édesvízi mediterrán" élményébe. Tudásukat játékos formában is tesztelhetik az előadás során.
Utazz az egészségedért - A stressz vízben oldódikDr. Sulyok JuditFókuszban az egészségturizmus.
Vállalkozói ismeretekDániel Zoltán AndrásSaját vállalkozás indítása. Ötlettől a megvalósulásig.
Vezetői döntésekSzentes Balázs- Make or buy?
- Stratégiai kérdések.
- Hány ember/gép kell?
Ha ezeket egy konkrét cég példáján szeretnéd megválaszolni, neked szól az előadás.