A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara hat alapképzési szakon és négy mesterképzési szakon kínál duális képzési lehetőséget.

A duális képzésről

A duális képzési forma lényege, hogy a képzésre jelentkezett hallgatók a felsőoktatásra szánt idő alatt nemcsak elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatot is szereznek. A vállalatokkal közösen kidolgozott tanterv alapján a hallgatók tanulmányi idejüket megosztva töltik el az egyetemen és a vállalatnál. A duális képzésben részt vevő hallgatók 26 hétig egyetemi oktatásban részesülnek, 22 héten keresztül vállalatnál dolgoznak. Ez a képzési rendszer segíti a hallgatókat abban, hogy friss diplomásként olyan kompetenciákkal rendelkezzenek, melyekkel a munkaerőpiacon teljes értékű munkavállalóknak számítanak.

A duális képzésre olyan jelentkezőket várunk, akik céltudatosan készülnek a jövőre, vállalják a többletterheket annak érdekében, hogy az egyetemről szakértelemmel kerüljenek ki, és ne az útkereséssel, hanem szakmai sikerekkel kezdjék pályájukat. Már az egyetemi évek alatt jövedelmet szerezhetnek, hiszen az elvégzett munkáért a duális képzés hallgatóinak fizetés jár a képzés teljes időtartamában. Mindemellett a nappali tagozatos hallgatói státusszal járó előnyöket is élvezhetik. A duális képzés nyitott mindkét fél számára: kiváló lehetőség, de nem szigorú kötelezettség. Érdemes megpróbálni.

Mely szakokon kínálunk duális képzést?

 

Duális partnercégeink a 2021/22-es tanévben >>>

 


Felvételizőknek

Kérdések és válaszok a duális képzésről felvételizőknek >>>

 

 

 

 


Vállalatoknak

Kérdések és válaszok a duális képzésről vállalatoknak >>>

 

 

 


További információ a duális képzésről felvételizőknek és vállalatoknak:

PE-GTK
Mészáros Péter
akkreditációs referens

Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar – Dékáni Titkárság

Cím: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10., A épület 241. iroda
E-mail: meszaros.peter@gtk.uni-pannon.hu
Telefon: (88) 624-000/6285

Jelentkezés és további információ! >>>