Szeretsz emberekkel foglalkozni? Érdekel a HR? Érdekelnek a motivációs technikák? A munkakörtervezés és a munkaerő-kiválasztás folyamata? Tréningeket, továbbképzéseket szerveznél? Válaszd az emberi erőforrások alapszakot!

Emberi erőforrások alapszak

(A részletes információért kattints a nyilakra!)

Az Emberi erőforrások alapszakot Neked ajánljuk, ha…
 • belátod, hogy egy vállalat piaci sikerei elsősorban az ott dolgozók emberi adottságain, ismeretein és hozzáállásán múlnak;
 • szeretsz emberekkel foglalkozni és tudsz is velük bánni;
 • érdekel, miként lehet az egyéni képességeket a közös célok szolgálatába állítani;
 • kíváncsi vagy rá, hogyan lehet az emberekből a legtöbbet „kihozni” a megfelelő motivációs technikák, a munkakör-tervezés vagy a teljesítmény-ösztönző rendszerek alkalmazása révén;
 • vonzó lehetőségnek tartod egy többfordulós munkaerő-kiválasztás lebonyolítását vagy szakmai továbbképzések szervezését és megvalósítását;
 • szereted a komplex feladatokat és szakmai kihívásnak tekinted a többirányú probléma-megközelítést;
 • a kapcsolatteremtési készséget, az informatikai jártasságot és az idegen nyelvű kommunikáció képességét egy emberi erőforrás-szakember elengedhetetlen vonásainak tartod.
Hol helyezkedhetsz el az Emberi erőforrások alapszakon szerzett diplomával?

Az emberi erőforrás-gazdálkodás alapvető és nélkülözhetetlen vállalati funkciónak minősül, ezért diplomásaink az alapszak elvégzése után az elhelyezkedési lehetőségek széles köréből válogathatnak. Végzetteink elsősorban az alábbi vállalat- és intézménytípusokban pályázhatnak állások betöltésére:

 • termelő tevékenységet végző vállalatok;
 • szolgáltató vállalatok és intézmények;
 • önkormányzatok;
 • területi, illetve regionális gazdálkodó szervezetek;
 • Munkaügyi Központok;
 • tanácsadó, munkaerő-közvetítő szervezetek;
 • a szakminisztérium és szervei.

A szerzett ismeretek ezen túl alkalmassá teszik diplomásainkat saját vállalkozások indítására és sikeres működtetésére, illetve egyéni vállalkozói tevékenység folytatására is (pl. trénerként, tanácsadóként stb.).

Felvételi tárgyak, érettségi követelmény

Kettőt kell választani: gazdasági ismeretek vagy egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy informatika vagy matematika vagy történelem vagy földrajz vagy egy szakmai előkészítő tárgy vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy.

A szakokon választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan vagy elméleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.

A szakokon választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: informatika ismeretek, informatikai ismeretek, kereskedelem ismeretek, kereskedelmi ismeretek, közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, turisztika ismeretek, turisztikai ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipar ismeretek, vendéglátóipari ismeretek.

Részletes szabályok és többletpontszámítás a www.felvi.hu oldalon elérhető Felsőoktatási felvételi tájékoztató szerint.

Képzési idő

6+1 félév

Oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése
Közgazdász „Emberi erőforrások” alapképzési szakon
Végzettségi szint
Alapfokozat (baccalaureus, bachelor; rövidítve: BSc)
A diploma megszerzésének nyelvi követelményei
Az alapfokozat megszerzéséhez legalább egy idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi, vagy államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsga, vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.
Tanterv
Önköltségi díj
Interjúk a szakon végzett sikeres öregdiákjainkkal

Milyen az emberi erőforrások alapszak? Kinek ajánljuk? Milyen tárgyakat tanulhatsz? Hol tudsz elhelyezkedni ezzel a diplomával? Nézd meg a videót vagy hallgasd meg a podcastot, és választ kapsz a kérdésekre!

Emberi erőforrások alapszak – További információ

PE-GTK
Dr. Cserháti Gabriella
szakfelelős

Pannon Egyetem – Szervezési és Vezetési Intézeti Tanszék

Cím: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10.
E-mail: cserhati.gabriella@gtk.uni-pannon.hu
Telefon: (88) 624-953


Iván Katalin
marketing referens

Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar – Kommunikációs és Nemzetközi Központ

Cím: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10., A épület 2. em., 224. iroda
E-mail: felveteli@gtk.uni-pannon.hu
Telefon: (88) 624-000/6411-es mellék


Csatlakozz hozzánk a Facebookon is! >>>

Kövess minket Instagramon! >>>