Érdekel a marketing napi gyakorlata? Egészítsd ki tudásodat és készségeidet olyan marketingszemlélettel és gyakorlati marketingismerettel, mely segítségedre lehet jelenlegi munkádban vagy karrierterveid megvalósításában! Jelentkezz 2024. szeptember 6-ig!
Alkalmazott marketing szakirányú továbbképzés a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán

Az Alkalmazott marketing posztgraduális képzésen olyan marketing tudás birtokába jutsz, amelynek a for-profit, az állami és a non-profit szférában is hasznát veszed munkád során.

(Részletes információért kattints a nyilakra.)

A következő képzés kezdete, jelentkezési időszak
Kezdés: 2024. szeptember. Jelentkezési időszak: 2024. június 10 – szeptember 6.
A képzés célja
A szakirányú továbbképzés a marketing operatív szintjét, a marketingmunka napi gyakorlatát mutatja be. Célcsoportjába azok a legkülönbözőbb szakterületen megszerzett alap- vagy mesterdiplomával már rendelkező szakemberek tartoznak, akik szakmai tudásukat és készségeiket gyakorlati marketingismeretekkel szeretnék kiegészíteni. A marketingszemlélet és gyakorlati tudás ugyanis a korszerű for-profit vállalati, az állami és non-profit intézményi tevékenységben bármely funkcióban hasznosítható, sőt akár az egyéni karrierfejlesztésben is segítséget jelenthet.
Kiket várunk?
Felvételre jelentkezhet az alábbi képzési területek valamelyikén alapképzést (BA, BSc) végzett szakember: agrár, bölcsészettudomány, gazdaságtudományok, informatika, jogi és igazgatási, műszaki, művészet, művészetközvetítés, nemzetvédelmi és katonai, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés, sporttudomány, társadalomtudomány és természettudomány.
Jelentkezés módja, feltétele
Felvételi vizsga nincs.
Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet, amely letölthető itt.
Képzési idő
A képzés ideje 2 félév.
A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma
A képzésben 60 kreditet kell megszerezni.
Oktatók
A Pannon Egyetem oktatói és marketingterületen jártas, tapasztalt szakemberek.
A képzés költségei
A képzésben való részvétel önköltséges.
A részvételi díj egy félévre 250.000 Ft.
Képzési rend
Oktatási napok: péntek délután 14:30-tól és szombati napokon 9:00-tól
Tanterv
1. félév: Fogyasztói és vásárlói magatartás; Marketing menedzsment; Gazdasági- és versenyjog, fogyasztóvédelem; Internet marketing; Direkt- és adatbázis marketing; Személyes eladás
2. félév: Operatív vállalatirányítás; Marketingkommunikációs technikák; Alkalmazott piackutatás; Szakdolgozat
A tanterv letölthető itt. >>>
Szakdolgozat
A szakdolgozat gyakorlatorientált szakmai feladat, amely a hallgató tanulmányaira támaszkodva, a témavezető irányításával megoldható, és igazolja azt, hogy a hallgató képes az elsajátított ismeretanyag alkalmazására, az elvégzett munka és az eredmények szakszerű összefoglalására, a témakörbe tartozó feladatok kreatív megoldására, önálló szakmai munka végzésére.
Végzettség
Az oklevélben szereplő végzettség:
Alkalmazott marketing tanácsadó / Applied Marketing Consultant
Miért érdemes a mi képzésünket választania?

A szakirányú továbbképzés programját a Gazdaságtudományi Kar Marketing Intézeti Tanszéke dolgozta ki, és az országosan elismert, aktív nemzetközi kapcsolatokkal bíró tanszék oktatóinak elméleti és gyakorlati tapasztalata garancia a képzés magas színvonalára. A képzés egyik erőssége, hogy az oktatók mellett az üzleti életből meghívott szakemberek is részt vesznek benne.

Az alkalmazott marketing szakirányú képzési szakon végzettek alkalmasak arra, hogy részt vegyenek a vállalati stratégiai és operatív tervezési folyamatokban; jártasságot szereznek a marketing eszköztárának, illetve az információs és kommunikációs technikák eszközeinek alkalmazásában; a marketingmenedzsment gondolkodás gyakorlatba ültetésében; az üzleti kommunikáció során elsajátított tárgyalási technikák alkalmazásában a gyakorlatban és piackutatási módszerek és eszközök alkalmazásában.

Garancia a minőségre
  1. A kar a Felsőoktatási Minőségi Díj 2008. évi díjazottja.
  2. A kar az AACSB International – The Association to Advance Collegiate Schools of Business tagja.
  3. A kar Közép-Európában elsőként érdemelte ki az elismerő IPSERA Egyetemi Kiválósági Központ (Academic Centre of Excellence) címet.

A jelentkezési lap letölthető itt! >>>


Vélemények, ajánlások az alkalmazott marketing szakirányú továbbképzéssel kapcsolatban:

“Ha arra a kérdésre kellene válaszolnom, hogy mi a posztgraduális képzésünk erőssége más marketingképzésekhez képest, akkor három dolgot emelnék ki. Az egyik az, hogy bármilyen diplomával elvégezhető. Ebből következik a második előny, hogy szinte korlátlanul, bármilyen munkakörben hasznosítható tudást ad. Harmadsorban pedig az, hogy az egyes témaköröket a hallgatók számos olyan szakember segítségével dolgozzák fel, akik jelenleg is az üzleti élet aktív résztvevői.”Dr. Veres Zoltán, a képzés megalapítója

“Évek óta szemeztem különböző marketing képzésekkel, de valahogy sosem jött szembe az igazi. Aztán belefutottam a Pannon Egyetem hirdetésébe, és meglepődésemre nem találtam fogást az alkalmazott marketing szakon. Ár/érték arányban messze a legjobb volt. Nem is csalódtam, felkészült tanárokkal, többnyire kis létszámú, gyakorlatorientált órákon sajátítottuk el azt az eredményorientált marketing szemléletet, ami a stratégiaalkotástól a konkrét kampányok levezényléséig a tervezhető és sikeres kommunikáció alapja.” – Szabados Judit, kommunikációs menedzser

“Egy panziót üzemeltetek a Balatonon 11 éve. Nagyon megörültem, amikor láttam, hogy indul egy egyéves posztgraduális marketing képzés, mert ugyan sok visszajáró vendéget mondhatunk magunkénak, egyre jobban éreztem, hogy szükség van arra, hogy képezzem magam e téren. A tanulmányaim befejeztével örömmel mondhatom, hogy megérte jelentkeznem. A marketing minden szegletét megismerhettem azáltal, hogy nagy tudású tanárok színvonalas óráin végigvezettek azon a vonalon, hogy olyan gyakorlati tudást szerezzünk, amit az élet bármely területén kamatoztatni tudunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom.”Vargha Bernadett

Alkalmazott marketing szakirányú továbbképzésünkről Dr. Veres Zoltán beszélget Zarándok Dórával:

Interjú Bene Péterrel >>>


További információ:

Dr. Hargitai Dávid Máté
szakfelelős

Pannon Egyetem – Marketing Intézeti Tanszék

Cím: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10.
E-mail: hargitai.david@gtk.uni-pannon.hu
Telefon: +36 88 624 – 156


Kovács Edit
továbbképzés koordinátora

Pannon Egyetem – Marketing Intézeti Tanszék

Cím: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10.
E-mail: bollok.edit@gtk.uni-pannon.hu
Telefon: +36 88 624 – 110