A Gazdaságtudományi Kar stratégiai célkitűzései között meghatározó szerepet tölt be a nemzetközivé válás, melynek szerves részét képezi a nemzetközi akkreditáció megszerzése.

2014 januárjában a Kar jelentős mérföldkőhöz érkezett: az AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) tagja lett.

Az AACSB International 1916-ban alakult, ma már több mint 687 taggal büszkélkedhet 45 országban. Központja a floridai Tampában, ázsiai bázisa pedig Szingapúrban található. E világszintű, az üzleti képzés területén az egyik legelismertebb nemzetközi akkreditációs szervezet tagja lett a Gazdaságtudományi Kar.

A tagság rendkívüli jelentőséggel bír a fejlődés és a nemzetközi kapcsolatok szempontjából. Az akkreditáció versenyelőnyt eredményez, mely hatással van a Kar piaci pozíciójára, oktatóira, dolgozóira és hallgatóira egyaránt.

AACSB oklevél

Az oktatók konferenciákon, szemináriumokon, szimpóziumokon és webinarokon vehetnek részt, ahol első kézből kaphatnak információkat a legújabb kutatási eredményekről, ezzel is hozzájárulva szakmai fejlődésükhöz.

A tagság fontos előnye, hogy a Gazdaságtudományi Kar az AACSB kapcsolat révén nemzetközileg elismert vendégoktatókat fogadhat, továbbá hozzáférhet követendő világszínvonalú példákhoz, így is támogatva hallgatóinak színvonalas oktatását.

Az akkreditáció jótékony hatását a hallgatók is tapasztalják majd, mivel világszínvonalú és minőségi oktatást kapnak. Egyrészt magasan kvalifikált oktatóktól tanulhatnak rendszerezett, következetes és gyakorlatias tanterv alapján. Másrészt olyan innovatív kutatási projektekben is részt vehetnek, melyek egyedülállóak Magyarországon.

A szervezet garantálja a vállalatok számára, hogy az AACSB-akkreditált egyetemről kikerült hallgatók teljesítménye az egyik legmagasabb színvonalú a világon. Nem ritka külföldön, hogy a piacvezető vállalatok kimondottan AACSB-akkreditált intézményekből toboroznak alkalmazottakat.

Az AACSB létrehozott egy hallgatói honlapot (BestBizSchools.com), mely az alap- és mesterképzésben tanulókat segíti többek között a tehetségmenedzsmentben, és az ugyancsak AACSB-akkreditált egyetemek hallgatóival való kapcsolatfelvételben.