FOKSZ, azaz felsőoktatási szakképzések a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán

A kétéves felsőoktatási szakképzés, rövidítve FOKSZ, felsőfokú szakképzettséget biztosít, de nem minősül felsőfokú végzettségi szintnek: a hallgatók nem diplomát, hanem felsőfokú oklevelet kapnak. Számos előnnyel bír, ezért érdemes a felvételi döntés meghozatala során ezekkel a képzésekkel is számolni.

Mik a felsőoktatási szakképzés előnyei?

  • Felsőfokú szakképzettséget biztosít. Felsőfokú okleveled pedig előnyt jelent majd az álláskeresés során.
  • minimum ponthatár 230, ami alacsonyabb, mint az alapképzési szakok esetében, ahol ez 240 pont.
  • Ha a FOKSZ után továbbtanulsz alapszakon, akkor 33-90 kreditet elismerünk, ami fél vagy akár másfél évvel lerövidítheti az alapszakos tanulmányaidat. 90 kreditet a besorolási alapszakon, 33 kreditet más gazdasági alapszakon történő továbbtanulás esetén számítunk be.
  • Ha alapképzési szakon folytatod a tanulmányaidat, akkor a képzési területtől függetlenül, maximum két felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevélre többletpontot kapsz, amennyiben a pontszámítás nem az oklevélből történik. 1 db oklevél 25 pont, 2 db oklevél 50 pont. Tehát még a felvételi pontszámodat is növeled a FOKSZ oklevelednek köszönhetően, s így az állami ösztöndíjas ponthatárt is nagyobb eséllyel éred el, ha alapszakra jelentkezel.
  • Nappali és levelező, állami ösztöndíjas és önköltséges formában is indulnak a képzések.
  • Egyszerű jelentkezés a www.felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül.

Felsőoktatási szakképzéseink:

Gondolkodtál már azon, hogyan működnek, hogyan működtethetők a vállalkozások? Szeretnél átfogó, általános ismeretekkel rendelkezni az üzleti élet szinte összes területén? Ha igen, akkor a gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés tökéletes választás számodra.

A képzés során nem csak elméleti tudásra, hanem gyakorlati ismeretekre is szert teszel. Rálátásod lesz a vállalkozásokat és az üzleti életet körülvevő pénzügyi, számviteli, jogi környezetre. Képes leszel átlátni a különböző irányítási, szervezési és működtetési folyamatokat.

A képzés végén kiváló elemzői és döntés előkészítői tudás birtokában jelentős előnyöd lesz a munkaerőpiacon.

Végzettségeddel asszisztensi, ügyintézői, szervezői és irodai adminisztrátori munkakörökben helyezkedhetsz el.

További információ itt!>>>

Legyél olyan gazdasági szakember, aki ismeri a vállalkozások pénzügyi, kereskedelmi és marketing feltételeit és a jogszabályi környezetet. Tervezz, elemezz és értékelj precíz módszerekkel!

kereskedelem és marketing szakképzettség birtokában átlátod majd az áruforgalmi folyamatokat, ismerni fogod a kereskedelmi vállalatok anyag- és információáramlásának legfontosabb összefüggéseit.

Alkalmas leszel információk gyűjtésére és kezelésére kereskedelmi területen; ügyfelekkel, partnerekkel való kapcsolattartásrajelentések, felmérések készítésérekérdőívkészítésre, piackutatásban történő közreműködésre; a vállalkozás marketingtevékenységében való részvételre. Közgazdász-asszisztensként vár a vállalati szféra!

További információ itt!>>>

Olyan közgazdász asszisztens szeretnél lenni, aki elméleti és gyakorlati tudásának birtokában magabiztosan el tudja látni a vállalati és az állami szférában működő szervezetekben jelentkező feladatokat?

Pénzügy és számviteli szakképzettségeddel lehetsz pénzügyi, számviteli ügyintéző, elláthatsz könyvelési feladatokat, elhelyezkedhetsz bankban, vagy az állami szektor szervezeteiben. Mindehhez alapos és biztos tudást adunk. Az üzleti kommunikációtól kezdve, a könyvelés és a vállalkozások működésének rejtelmein túl, idegen nyelvi képességeidet is fejlesztheted.

Ha pedig a szakképzés elvégzése után tanulmányaidat pénzügy és számvitel alapszakon folytatod, annak elvégzésekor felmentést kapsz a mérlegképes könyvelői szakvizsga alól, és kiválthatod mérlegképes könyvelői bizonyítványodat is.

További információ itt!>>>

Nyitott vagy a világra, szeretsz emberekkel foglalkozni, megismerni más népek kultúráját? Az utazás, a világjárás, és az ehhez kötődő tevékenységek személyesen és szakmailag is érdekelnek? Szeretnéd bemutatni Magyarország sajátos értékeit honfitársainknak csakúgy, mint a külföldieknek?

A turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésen megismerkedsz a turizmus részterületeivel az utazásszervezéstől kezdve, a szállodaiparon, rendezvényszervezésen át a turizmus marketingig.

A szakképzettség birtokában képes leszel a turizmusban és a vendéglátásban működő mikro- és kisvállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére, valamint asszisztensi, referensi, adminisztrátori feladatok ellátására.

További információ itt!>>>

További információ a felsőoktatási szakképzésekről:

Fux Marcell

marketing asszisztens
“A” épület 2. emelet 224-es iroda
Tel.: +36 88 624 – 137
e-mail: felveteli@gtk.uni-pannon.hu

Fehér Patrícia

marketing asszisztens
“A” épület 2. emelet 224-es iroda
Tel.: +36 88 624 – 135
e-mail: felveteli@gtk.uni-pannon.hu