Miért érdemes duális képzést választanod?

Duális képzés a PE-GTK-n

Hogyan tudsz duális képzésre jelentkezni?

A duális képzésre kétlépcsős felvételi eljárásban kerülhetsz be.

1. lépcső: Add be felsőoktatási felvételi jelentkezésedet a választott intézmény adott szakjára a felvételi jelentkezési határidőig, 2021. február 15-ig a felvi.hu-n!

2. lépcső: A szakjainkra jelentkezők e-mailes tájékoztatást kapnak a duális képzés lehetőségeiről 2021. április 15-ig. Ezt követően kell benyújtanod duális pályázatodat a dualis.uni-pannon.hu honlapon 2021. április 30-ig. A duális felvételit a partnereink 2021. május-június folyamán tartják, erről a duális jelentkezést követően kapsz bővebb tájékoztatást. A kiválasztásról július elején kapsz értesítést.

A jelentkezésről bővebb információ itt olvasható.>>>

Hogyan történik a kiválasztás?

A vállalatok a felvételi szempontokat és a kiválasztási folyamatot maguk szabják meg. Készülj egy állásinterjúhoz hasonló felvételi és motivációs beszélgetésre, de különböző tesztekre, beküldendő feladatokra  is számíthatsz. Ezekről érdemes a vállalatok kapcsolattartóinál, HR-eseinél érdeklődni.

Mi történik, ha egyetlen vállalat sem választott ki?

Ebben az esetben duális hallgató nem lehetsz, de egyetemista természetesen igen, ha elérted a bekerüléshez szükséges pontszámot.

Mi történik, ha nem vettek fel a felsőoktatási intézménybe?

Sajnos, ekkor abban az esetben sem lehetsz duális hallgató, ha egyébként valamelyik cég kiválasztott.

Hány céghez lehet jelentkezni? Mi a jelentkezés díja?

A duális képzésben résztvevő valamennyi partnervállalathoz lehet jelentkezni, akár több céghez is benyújtható a jelentkezés. A duális képzésre történő jelentkezés díjtalan.

Műszaki menedzser alapszak a PE-GTK-n

Ki lehet lépni a duális kézésből?

Ha soknak érzed együtt a munkát és a tanulást, akkor előbb egyeztess tanáraiddal és vállalati mentoroddal, feletteseddel. Hallgatóként akár egyéni tanrendet is igényelhetsz.

A cégekkel határozott idejű hallgatói munkaszerződést írsz alá, aminek a felmondása jogilag szabályozva van, ezért ez ügyben egyeztess a HR-es munkatárssal.

A diploma megszerzése után a cégnél kell maradnom?

A cégekkel a képzési időre szóló, határozott idejű szerződést kötsz. Ha nincs erre vonatkozó kitétel a szerződésedben, akkor nem kötelező ott maradnod a lejárta után.

Elküldhet a cég, ha nem elégedett a munkámmal?

Igen. Ha nem teljesíted a szerződésben vállalt feladatokat, akkor a cég elküldhet. Fontos, hogy alaposan olvasd át szerződésed mielőtt aláírod.

További információ a duális képzésről:

PE-GTK
Mészáros Péter
akkreditációs referens

Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar – Dékáni Titkárság

Cím: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10., A épület 241. iroda
E-mail: meszaros.peter@gtk.uni-pannon.hu
Telefon: (88) 624-000/6285