2022. április 22-én a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi és a Mérnöki Kar hallgatói, Éles Barna mesteroktató vezetésével szakmai kiránduláson vettek részt a Schneider Electric francia multinacionális cég zalaegerszegi telephelyein. A vállalkozás világelső az áramgazdálkodási termékek, az automatizálás és az ezekhez a szakmákhoz igazított megoldások gyártásában.

Az első telephelyen a résztvevők megtekinthették a kismegszakítók gyártását. A robotok munkáját mindenki nagy érdeklődéssel szemlélte. Egy kedves volt Pannonos hallgató is a cég munkatársa, projekt felelősi beosztásban. A vele való találkozás büszkeséggel töltötte el a látogatók szívét. Még ugynitt felvilágosítást kaptak a cég minőségellenőrzési technikáiról, mely után mindenki elégedetten konstatálta, hogy a vállalkozás ügyel arra, hogy kizárólag kiváló minőségű termékek kerüljenek a fogyasztókhoz.

A második telephelyen a kapcsolószekrények gyártásáé volt a főszerep. A hallgatók többször is kérdeztek a vezetőtől, amelyre mindig teljes körű, részletes választ kaptak.

A látogatás végén a cég elmondta, hogy szívesen várja a jelentkezőket akár szakmai gyakorlatra, akár a későbbiekben munkavállalóként is.