OPDV_Samsung_Corvinus_2013_plakatA32014-ben 5. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Piackutatási Diákverseny.

A verseny célja az egyetemi és főiskolai hallgatók körében elősegíteni a piackutatás gyakorlati alkalmazásának megértését, a szakma népszerűsítését. A verseny hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a végzett hallgatók, akár ügynökségi, akár ügyfél oldalon kerülnek a jövőben kapcsolatba a piackutatással, szakmai hozzáértéssel kezeljék a kutatási igényeket és széleskörűen ismerjék azok megoldási lehetőségeit.

A feladat a Samsung által megfogalmazott piackutatási briefen alapuló kutatás elkészítése. A verseny kétfordulós, az első fordulóban kvalitatív és desk kutatást kell a csapatoknak lefolytatni, írásban leadni. A leadott pályaművek mindegyikének lehetősége van prezentáció formájában bemutatkozásra az elődöntőn. A leadott anyagok alapján a zsűri maximum 6 csapatot választ ki, akik a második fordulóba továbbjutnak.

A második fordulóba jutó döntős csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy saját kutatásukat valós körülmények között végezzék el. 2014 tavaszán ezen kutatás eredményeit kell bemutatni a választott módszerekkel és megoldásokkal együtt egy egész napos rendezvényen.

A téma: a Samsung a hazai televízió piacon betöltött vezető szerepének továbberősítéséhez szeretné feltárni, hogy napjaink változó világában mit jelent a televíziózás az emberek számára.

A pontos feladatkiírás a verseny honlapján megtalálható: piackutatas-verseny.info.

Emellett az érdeklődők folyamatosan kapnak információkat a verseny Facebook oldalán.

Jelentkezési határidő: 2014. január 15.

Nyeremények:

I. helyezett:

Minden csapattagnak Samsung Galaxy Tab 3, valamint az Internet Hungary 2014 rendezvényen részvétel és előadási lehetőség, illetve a nyertes tanulmány rövidített változatának megjelenése a Kreatív szakfolyóiratban, valamint 400 000 Ft összértékben részvétel az SPSS Hungary tanfolyamain.

II. helyezett:

Minden csapattagnak Samsung MM-E430D microhifi kettős dokkolóval, valamint Ringier könyv- és ajándékcsomag, valamint 200 000 Ft összértékben részvétel az SPSS Hungary tanfolyamain.

III. helyezett:

Minden csapattagnak egy Samsung WB30F Smart camera, valamint Ringier könyv- és ajándékcsomag, valamint 150 000 Ft összértékben részvétel az SPSS Hungary tanfolyamain.