Harmadikként az MBA (Master of Business Administration) képzést szeretnénk bemutatni Nektek a Gazdaságtudományi Karon induló mesterszakok közül. Ne feledjétek, hogy a keresztféléves Mesterszakos jelentkezési határidő november 15.!

Az MBA mesterszak olyasvalakik számára ajánlott, akik az üzleti élet minden fontosabb területén megbízható, versenyképes tudást szeretnének szerezni a legkorszerűbb tudásmegosztási módszerek segítségével, és e tudás által saját kezükbe tudják venni karrierjük menedzselését. Az MBA szak hallgatói szeretnék versenyképes szintre fejleszteni szervezői, irányítói és döntési képességeiket, és céljuk egy magas szintű ismereteken alapuló stratégiai szemléletmód kialakítása. Érdeklődnek továbbá az innovációs stratégiák kidolgozása, gazdasági döntések előkészítése iránt is, és hogy a gazdálkodás minőségi és hatékonysági mutatóit milyen módszerekkel lehetne javítani.

A képzés során elsajátított gyakorlati tapasztalat és tudásanyag lehetőséget nyújt a végzett hallgatók számára számos munkakör betöltésére, karrierjük további építésével képesek lesznek közép- és felsővezetői posztok betöltésére is. Elhelyezkedhetnek ipari termelővállalatoknál, tanácsadó és pályázatíró cégeknél, mérnöki irodákban, állami szervezeteknél, közintézményekben, önkormányzatoknál, vagy akár közgazdasági kutatóintézeteknél is. A szerzett ismeretek ezen túl elvileg alkalmassá teszik majd a diplomásokat saját vállalkozások indítására és sikeres működtetésére, illetve önálló szakértői tevékenység folytatására is.

A szakra előzetes kreditvizsgálat nélkül felvehetők azok, akik a következő szakok valamelyikén szereztek diplomát: gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem és marketing, műszaki menedzser. Egyéb felsőfokú végzettség esetén a hallgatók előző tanulmányaiból 60 kreditpontot kell elismertetni, ebből a mesterképzésbe való felvétel előfeltételeként legalább 30 kredittel kell, hogy rendelkezzen a hallgató a tantervben meghatározott ismeretkörökben. Az MBA mesterképzésbe való felvétel feltétele továbbá az alapfokozat vagy főiskolai szintű végzettség birtokában megszerzett legalább három, mesterfokozat vagy egyetemi szintű végzettség birtokában megszerzett kétéves szakmai, vezetői gyakorlat.

A 4 féléves (120 kredit) mesterképzés elvégzése után az oklevélben szereplő szakképzettség a következő lesz: Okleveles közgazdász, „MBA” szakon (Master of Business Administration).

A szakról további információkat itt találtok, illetve bármilyen kérdéssel forduljatok hozzánk bizalommal telefonon, e-mailben, vagy személyesen.