pápaiCímzetes egyetemi docens címet kapott a Pannon Egyetem egykori hallgatója, a Continental veszprémi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, Pápai Tamás.

Világéletében műszaki pályára, nem pedig a katedrára készült Pápai Tamás, a Continental veszprémi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, de az egyik meghozta számára a másikat is. Ráadásul ott, a Pannon Egyetemen (PE) okíthatja a fiatalokat, ahol korábban ő maga is elsajátította a műszaki ismereteket. Több szálon kötődik az intézményhez, cégvezetőként és magánemberként egyaránt.

Pápai Tamás híven és hitelesen őrzi az egyetem szellemiségét. Villamosmérnökként végzett 1994-ben, a diploma megszerzése után a pályakezdő fiatalokat kereső Continentalnál helyezkedett el. Tevékenysége úgy alakult a vállalatnál, hogy minőségbiztosítási területre került. Az egyetemen 1996-ban indult az első minőségügyi szakmérnöki kurzus, az újabb diplomát az elsők között szerezte meg. Szakmai tevékenységének köszönhetően 2001. december 1-jétől már a Continental veszprémi leányvállalatának ügyvezető igazgatói posztjában találhattuk.

Az ügyvezető igazgató többször kapott felkérést a gazdaságtudományi és mérnöki karon államvizsga-bizottsági elnöki tevékenység ellátására. Magas szintű vezetői ismeretei átadása érdekében több előadás megtartására kérték fel. Tavaly például egy egész félévet oktatott vezetői kommunikáció témakörben. Az egyetemi értékelés szerint a vezetői szemináriumok szellemes és kitörölhetetlen élményeit, az árnyékmenedzsment program felejthetetlen pillanatait, a stratégiai tanulmányok elbírálásának értékes útravalóit egy életre megőrzik a hallgatók. Mindezeknek köszönhetően a szervezési és vezetési tanszék javaslata alapján, a gazdaságtudományi kar kari tanácsa, valamint a szenátus határozata alapján az egyetem rektora címzetes egyetemi docensi címet adományozott részére. A kar mesterszakjain vendégoktatóként önálló tárgyat vezethet, amelyen a vezetői kommunikáció gyakorlati tapasztalatait osztja meg a hallgatókkal.

Pápai Tamás természetesen megtiszteltetésként élte meg a kinevezést. Ennek kapcsán megjegyezte, ahogy belép az egyetem épületébe, felpillant az A épület jobb felső sarkába, a tanulmányi osztály felé, s a mai napig vegyes érzések kerítik hatalmába. Villamosmérnökként nem tartozott a legjobbak közé. Akkor még álmodni sem mert újabb diplomákról (2006/08 között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen további két diplomát szerzett, MBA humánmenedzser, valamint pénzügyi és gazdasági szakirányokon – a szerk.), de arról sem, hogy vállalatvezetőként szoros kapcsolatba kerül egykori intézményével.  (Forrás: Napló Online)