Fotó: nereus.hu

Fotó: nereus.hu

A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara és az Universitas Alapítvány angol nyelvű Nyári Egyetemet szervez külföldi diákoknak.

Időpont: 2014. augusztus 25-31.

Helyszín: Balatonalmádi, Nereus Hotel

A Balatoni Nyári Egyetem célja, hogy a nálunk tanuló, vagy Magyarország iránt érdeklődő 18-30 éves fiatalok megismerkedjenek hazánk, a régió és a Balaton történelmével, kultúrájával, környezeti szépségeivel, valamint a magyar nyelvvel is. A vendégek az előadások mellett kulturális programokon, borkóstolón, közösségi programokon, sportfoglalkozásokon vesznek részt.

A nyári egyetemen részt vesz a Pannon Egyetem tanuló brazil hallgatók csoportja is, valamint a világ összes tájáról várnak külföldi jelentkezőket.

A szervezők a tábor idejére – segítő mentornak – egyetemisták jelentkezését várják, akik jól kommunikálnak angolul, szívesen segítenék a programok megvalósulását és vállalják, hogy egy héten át együtt lesznek a külföldi vendégekkel. A segítő mentorok részére ugyancsak a Nereusban biztosítanak szállást és étkezést.

A mentorok jelentkezését dr. Bagladi Orsolya tanárnőnél várják a bagladi_orsolya@yahoo.com e-mail címen 2014. június 20-ig.