Hallgatói vélemények a PE-GTK-ról

Megkérdeztünk jelenlegi és végzett hallgatókat, hogy mi a véleményük a Gazdaságtudományi Karról…

(A vélemény megtekintéséhez kattints a névre!)

Feke Tímea, Gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgató

feke“A Gazdaságtudományi Kar számos lehetőséget és programot kínál, amellyel lehetőséget nyújt számunkra, hogy jobban megismerhessük az üzleti világot és fejleszthessük készségeinket. A Harsányi János Szakkollégium tagjaként hasznos előadásokon vehetek részt, szakembereket és vállalati vezetőket ismerhetek meg. Ezen felül az egyetem számos olyan programot is kínál, amely abban segít, hogy megismerhessük szaktársainkat, oktatóinkat és közvetlenebb kapcsolatot teremtsen meg, mint például a különböző szakestek, ahol a tanárok és a diákok együtt, csapatmunkaként oldják meg a különböző szórakoztató feladatokat. Örülök, hogy a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karát választottam, és már nem csak résztvevőként veszek részt a programokon, hanem a szervezésbe is besegítek.”

Horváth Virág, Logisztikai menedzsment mesterszakon végzett hallgató

Horváth Virág

“Fel sem merült bennem, hogy másik egyetemet válasszak. Veszprém a fogadott szülővárosom lett, és ebben főként az egyetem és a város szépsége játszott szerepet. Számomra a legnagyobb pozitívum, hogy kis létszámú csoportokban hallgathatjuk az előadásokat, és emiatt közvetlen napi kapcsolatot alakíthatunk ki az oktatókkal. A kar által kínált nyelvtanulási lehetőségek, külföldi ösztöndíjak, tehetségmenedzsment szervezetek, és a nagyszerű légkör nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hasznosan és eredményesen tudjuk eltölteni az egyetemi éveinket.”

Kádár Réka, Emberi erőforrások alapszakon végzett hallgató

Kádár Réka

“A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán rengeteg lehetőségem volt a fejlődésre. Az Esettanulmányi Versenyen gyakorolhattam a csapatmunkát, fejleszthettem a komplex látásmódomat, illetve üzletembereket ismertem meg és még prezentálhattam is előttük. A Harsányi János Szakkollégiumban kutattam, érdekes és izgalmas előadásokon vettem részt, részese lehettem egy jó csapatnak, illetve felkészülhettem a TDK-ra. Demonstrátorként beleláthattam az egyetem működésébe, szakest szervezőként pedig még több kapcsolatot alakítottam ki. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy teljes értékű egyetemi polgárnak mondhassam magamat és büszkén emlékezhessek vissza az itt eltöltött évekre.”

Kántor Szilvia, Turizmus-menedzsment mesterszakos hallgató

“Már a középiskola utolsó évében biztos voltam benne, hogy továbbtanulásom helyszínéül a veszprémi Pannon Egyetemet fogom választani. A nyílt napon rengeteg hasznos információt kaptam az egyetemről és a szakokról, melyek nagyon sokat segítettek a felvételi eljárásban. Nemzetközi gazdálkodás alapszakon pedig neves oktatóktól tanulhattam, ami nagymértékben járult hozzá tudásom bővítéséhez, szakmai ismereteim elmélyítéséhez. Jelenleg első éves turizmus-menedzsment mesterszakos hallgatóként folytatom tanulmányaimat, ahol az elhivatott oktatóknak és a “családias”, kis létszámú foglalkozásoknak köszönhetően átfogó ismereteket szerezhetek a közgazdaságtan ezen területéről is.”

Kiss Réka, Turizmus-vendéglátás alapszakon végzett hallgató

kiss“A Gazdaságtudományi Kar kiváló lehetőségeket kínál a hallgatók számára. Ösztöndíjprogramokkal lehetőségem nyílik külföldre utazni, új nyelveket tanulni, kapcsolatot építeni. Rengeteg sportágban kipróbálhatom magam, érdekes előadásokat hallgathatok meg, színes programokon vehetek részt, akár szervezőként is. Úgy gondolom, hogy a Karon fennálló közvetlen tanár-diák kapcsolat a hallgatók szociális és szakmai fejlődésének egyik fontos részét képezi.”

Molnár Fanni, MA in Tourism Management szakos hallgató

Molnár Fanni“A Pannon Egyetem nagyon jó választás volt számomra, nem bántam meg a döntésemet. Többet kaptam, mint amit előzetesen vártam. Barátságos környezet, segítőkész, támogató tanárok, érthető, jól szervezett tanórák, és ami számomra turizmus-vendéglátás szakos hallgatóként nagyon fontos, a külföldi szakmai gyakorlat, ami az egyetemi oktatók támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Mindenkinek csak ajánlani tudom!”

Osvald Arnold, Gazdálkodási és menedzsment alapszakon végzett hallgató

osvald“A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán töltött éveim során rengeteg lehetőségem volt fejlődni. A gyakorlatból merített órákon mély és egyben sokrétű tudásra tettem szert, amelyet sikerrel tudtam alkalmazni az esettanulmányi versenyeken, országos szakmai versenyeken és különösen a gyakornoki időm alatt. Oktatóim mindvégig támogatták és segítették fejlődésem, törődtek velem. A tudással és tapasztalattal, amit itt Veszprémben kaptam bátran léphetek a munka világába. Oktatóim mindvégig támogattak és segítették fejlődésem.”

Simon Katalin, Turizmus-vendéglátás alapszakon végzett hallgató

simon“Az elmúlt néhány év csak megerősítette azt, hogy korábban jó döntést hoztam, jól választottam.
Nagyon jól éreztem magam itt, az oktatók mindig segítőkészek, kedvesek voltak. Rengeteg lehetőséget biztosított számunkra az egyetem, mind szakmai gyakorlatok, mind szabadidős tevékenységek terén. Remélem, hogy még a turizmus mesterszakot is sikerül majd itt folytatnom.”

Strack Flórián, Turizmus-menedzsment mesterszakos hallgató

Strack Flórián

“Elsőéves Turizmus-menedzsment mesterszakos hallgató vagyok, az alapszakot is itt végeztem és be kell vallanom, nagyon megszerettem a várost és az egyetemet is.
Évekkel ezelőtt, egy középiskolásoknak szóló nyílt napra érkeztem, és már az egyetem falai között töltött néhány óra után biztos voltam abban, hogy ez a hely a legmegfelelőbb választás számomra. Viszonylag messziről érkeztem, viszont semmit sem bántam meg, sőt, az elmúlt néhány év csak megerősítette azt, hogy korábban jó döntést hoztam, jól választottam. Az oktatók segítőkészek, kedvesek és természetesen szakértői az általuk művelt tudományterületnek. Nagyon jól érzem itt magam és remélem, hogy sok szép szemesztert tölthetek még el a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán.”

Szenteleki Cintia, Vezetés és szervezés mesterszakon végzett hallgató

Szenteleki Cintia

“A Gazdaságtudományi Kar számos lehetőséget nyújt hallgatói számára. A szakkollégium és a TDK a szakmai fejlődés lehetőségét biztosítják, míg a BusinessLab vagy az Esettanulmányi versenyek segítik a hallgatókat az igazi üzleti szféra kihívásainak megismertetésével. A tehetséggondozó programok alapozzák meg az oktatókkal való közös kutatások végzését, illetve a mesterszak utáni tudományos fokozat megszerzését is. Emellett a Karon megrendezésre kerülő konferenciák a későbbi munkakapcsolatok kialakítását is elősegíthetik.”

Szombat Szabina, Kereskedelem és marketing szakos hallgató

szombat“Hogy mit is jelent számomra a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara? Számomra egy olyan lehetőséget kínál, ami a jövőbeli céljaim elérésében segít előre. Új emberekkel ismerkedhetek meg, ezen keresztül szerezhetek jó kapcsolatokat, és persze megtanulhatom, hogyan váljak ezáltal önállóvá. Ha újra felsőoktatási intézményt kellene választanom, ahol tanulni szeretnék, akkor is ezt az egyetemet választanám, mert nem csak a fizikai jelenlétemet adtam ennek az iskolának, hanem az odaadásommal a szívem egy darabját. Úgy érzem a lehető legjobb döntés volt ide jönni tanulni, mert élvezem az egyetemi létem minden egyes napját.”

Tóth Erika Viktória, Vezetés és szervezés mesterszakon végzett hallgató

toth“A Pannon Egyetemen végeztem alapszakosként is, Nemzetközi gazdálkodás szakon. Az Egyetem adta lehetőségekre már akkor felfigyeltem. Hallgatóként számos konferencián, szakmai megmérettetésen vettem részt, többek között Intézményi, valamint Országos Tudományos Diákköri Konferencián, esettanulmányi versenyeken, szimulációs versenyen, logisztika versenyen. Több hallgatói szervezet tagja voltam és vagyok, itt is széles a paletta, melyből választani lehet, ezek közül csak néhányat emelek ki: a Harsányi János Szakkollégiumot, az Erasmus Student Network-öt, a BusinessLab-et, az Esettanulmányi Klubot. A Pannon Egyetem Vezetés és szervezés mesterszakát ajánlom minden jelenlegi és potenciális vezetőnek, azoknak, akik nem akarnak “elveszni a tömegben”, akik nem csak a tananyagot, de azzal együtt gyakorlatot is el kívánják sajátítani, és azoknak, akik “otthon” akarják érezni magukat az egyetemen!”

Tóth Viktória, Tourism and Catering BA szakos hallgató

Tóth Viki“Másodéves Tourism and Catering szakos hallgató vagyok a Gazdaságtudományi Karon. A színvonalas órákat szakképzett tanárok tartják, s ami a legjobb, hogy órákon kívül is bátran fordulhatunk hozzájuk. Mivel én angolul hallgatom az óráimat, a kis létszámú csoport miatt családiasabb a légkör, sokkal interaktívabbak az órák, ami sokat segít fejlődésünk érdekében. A GTK keretein belül lehetőség van aktív közéleti tevékenységre is, számos programokon vehetünk részt (Tudományos Diákköri Konferencia, Nemzetközi hét, felkészítő kurzusok, különböző előadások). Mind az egyetem, mind a Kar a legjobb döntés volt számomra, csak ajánlani tudom.”