Keresztféléves felvételi jelentkezési határidő: 2023. november 15.

Ne állj meg egy diploma után, tanulj tovább a 2024 februárjában induló üzleti, menedzsment vagy közgazdasági mesterképzési szakunk valamelyikén!

Keresztféléves felvételi a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán

Tanulj tovább mesterképzési szakon, hogy…

 • az alapképzési szakon szerzett tudásodat elmélyítsd, és a gyakorlatban kiválóan hasznosítható ismeretekre tegyél szert;

 • növeld versenyelőnyödet a munkaerőpiacon;

 • megismerd az adott szakma legújabb kutatási eredményeit és menedzsment kihívásait;

 • képes legyél a rendszerszemléletű gondolkodásra;

 • korszerű vezetési technikákat ismerj meg;

 • alkalmas legyél csoportok irányítására, közép- és felsővezetői pozíciók betöltésére;

 • interkulturális ismeretekre tegyél szert;

 • lehetőséget kapj szakmai kapcsolatépítésre;

 • megismerd a hatékony önmenedzselés és a sikeres problémamegoldás eszköztárát;

 • ha az alapképzés során nem volt lehetőséged/időd külföldi tanulmányi ösztöndíjra, akkor a mesterszakos tanulmányaid alatt ezt is pótolhatod.

Keresztféléves felvételi eljárásban meghirdetett mesterképzési szakjaink

Nappali tagozaton:

Levelező tagozaton:

Keresztféléves felvételivel kapcsolatos információk

A jelentkezés és hitelesítés határideje: 2023. november 15., 24:00 óra

A részletes felvételi menetrend megtekinthető itt. >>>

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni: a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül, ahol az adatokat egy online felületen kell rögzíteni. Az E-felvételi használatához első lépésként regisztrálni kell a Felvi.hu-n.

A felvételi eljárás elektronikus eljárás, ezért az Oktatási Hivatal kizárólag elektronikus úton e-mailben, vagy az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontján keresztül küld tájékoztatókat, hivatalos dokumentumokat (pl. hiánypótlási felszólítás, besorolási határozat), postai úton nem.

Ezért fontos, hogy a jelentkezési határidő után is, azaz a teljes eljárás alatt a jelentkező rendszeresen figyelje:

 • a megadott e-mail fiókját, ahová a tájékoztatásokat, értesítéseket, emlékeztetőket kapja;
 • továbbá magát az E-felvételi felületét is, ahonnan letöltheti a hivatalos leveleket (pl. hiánypótlási felszólítás[ok]at, a besorolási határozatot).

A 2024. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszakában – azaz 2023. október 13. és 2023. november 15. között – az E-felvételi jelentkezésre és hitelesítésre szolgál (e-jelentkezés). A jelentkezési határidőt követően az ügyintézési időszak indulásáig adatmódosításra, dokumentumfeltöltésre nincs lehetőség!

Az ügyintézési időszakban – legkésőbb 2023. december 14-től – érhetők el a jelentkezéssel kapcsolatos online tájékozódási, illetve ügyintézési funkciók (pl. adatmódosítás, dokumentum-feltöltés, sorrendmódosítás, a személyes adatok és a közhiteles nyilvántartásokból származó információk, pontszámok megtekintése, ellenőrzése – e-ügyintézés).

A jelentkezés menetéről bővebb információ itt olvasható. >>>

A jelentkezéskor fel kell tölteni valamennyi szükséges és már rendelkezésre álló dokumentumot, kivéve azokat, amelyek adatait elektronikus közhiteles nyilvántartásból veszi át az Oktatási Hivatal. A jelentkezési határidőt követően kézhez kapott dokumentumokat legkésőbb 2024. január 9-ig pótolhatja!

További információ a dokumentumok feltöltésével kapcsolatban itt. >>>

A jelentkezés akkor tekinthető érvényesnek, ha a jelentkező:

 • a rendelkezésre álló határidőig és
 • az erre a célra kialakított elektronikus felületen nyújtotta be jelentkezését,
 • megadta a személyes adatait és megjelölt legalább egy jelentkezési helyet,
 • az E-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot (az utolsó adatállapotnak megfelelően) hitelesítette (Ügyfélkapun keresztül).

A nem hitelesített elektronikus jelentkezés a hitelesítésre rendelkezésre álló határidőn túl nem fogadható el.

A 2024. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb hat jelentkezési helyet jelölhet meg. Egy jelentkezési helynek számít, ha ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját (állami ösztöndíjas vagy önköltséges) megjelöli, azaz, ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzés helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el. Ezeket természetesen külön sorban kell feltüntetni, vagyis a jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.

A felvételi eljárásban díjmentesen három képzés megjelölésére van lehetőség. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Amennyiben a jelentkező ugyanannak a jelentkezési helynek az állami ösztöndíjas és önköltséges formáját is megjelöli – azaz megegyezik az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési hely és nyelv, csak a finanszírozási forma tér el –, akkor ezt ugyan két sorban kell feltüntetni a jelentkezéskor, ám a kiegészítő eljárási díj szempontjából ez egy jelentkezési helynek minősül. Így a díjmentes három képzés esetén legfeljebb 6 jelentkezési hely megjelölésére van lehetőség: egy képzésnek az állami ösztöndíjas és az önköltséges formáira (úgy, hogy emellett az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési hely és nyelv megegyezik). Természetesen az egymáshoz tartozó állami ösztöndíjas és önköltséges képzéseknek nem feltétlenül kell követniük egymást a jelentkező által a jelentkezéskor felállított sorrendben!

Az online rögzített jelentkezési helyek alapján az E-felvételi automatikusan kiszámolja a fizetendő kiegészítő eljárási díjat.

Az esetleges kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje a felvételi jelentkezési határidő, vagyis 2023. november 15.

A jelentkezési sorrend a jelentkezési határidő lejártát követően kizárólag egy alkalommal módosítható, legkésőbb 2024. január 9-ig. Ez azt jelenti, hogy az esetleges sorrendmódosítás után többször már nem lehet változtatni a sorrenden, illetve egy már benyújtott – azaz az E-felvételi felületén mentett – sorrendmódosítási kérelmet sem lehet visszavonni. A sorrendmódosítás továbbá csak akkor érvényes, ha a jelentkező a beállított sorrendet elmenti, azaz a kérelmet valóban elküldte.

2023. december – 2024. január (A pontos időpontról és helyszínről a jelentkezők e-mailben kapnak tájékoztatást.)

Mesterszakos hallgatóink mondták…

„A kar által kínált nyelvtanulási lehetőségek, külföldi ösztöndíjak, tehetségmenedzsment szervezetek, és a nagyszerű légkör nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hasznosan és eredményesen tudjuk eltölteni az egyetemi éveinket.” Horváth Virág, Logisztikai menedzsment mesterszakon végzett hallgató

„A tehetséggondozó programok alapozzák meg az oktatókkal való közös kutatások végzését, illetve a mesterszak utáni tudományos fokozat megszerzését is. A megrendezésre kerülő konferenciák a későbbi munkakapcsolatok kialakítását is elősegíthetik.” Szenteleki Cintia, Vezetés és szervezés mesterszakon végzett hallgató

„A Pannon Egyetem nagyon jó választás volt számomra. Barátságos környezet, segítőkész, támogató tanárok, érthető, jól szervezett tanórák, és ami nagyon fontos, a külföldi szakmai gyakorlat, ami az egyetemi oktatók támogatása nélkül nem jöhetett volna létre.” Molnár Fanni, MA in Tourism Management mesterszakon végzett hallgató

Keresztféléves felvételi a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán

Keresztféléves felvételi információ:

Fux Marcell

marketing asszisztens
„A” épület 2. emelet 224-es iroda
Tel.: (88) 624-137
e-mail: felveteli@gtk.uni-pannon.hu

Fehér Patrícia

marketing asszisztens
„A” épület 2. emelet 224-es iroda
Tel.: (88) 624-135
e-mail: felveteli@gtk.uni-pannon.hu