Vissza az oldal tetejére.
július  2015
HKSCPSV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Megjelent a Newsletter!

Newsletter Vol. 7. No. 1. 2014/15/II. NEW!

Megjelent a Gazdaságtudományi Kar angol nyelvű magazinjának legfrissebb száma, mely elérhető a Marketing és Nemzetközi Kapcsolatok Központban, valamint elektronikusan itt.

A korábbi számok itt olvashatók.

Diplomaátadó ünnepség a Gazdaságtudományi Karon

Diplomaátadó 1.A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának Diplomaátadó ünnepségét június 26-án rendezték meg Veszprémben, az egyetem aulájában.

Bába-Szabó Magda, a Generali Biztosító Zrt. HR, marketing és kommunikációs igazgatója ünnepi beszédében elmondta, kiemelten hangsúlyos a munka világában is a generációk közötti közelítés, hiszen generációs váltás van folyamatban. A végzett hallgatóknak azt tanácsolta, legyenek nyitottak az idősebbek tudása, tapasztalatai befogadására, valamint használják ki lehetőségeiket.
A Gazdaságtudományi Kar megbízott dékánja, Dr. Kovács Zoltán értékelte az elmúlt tanév eredményeit. Kiemelte, a kereskedelem és marketing szak első generációját most indították, elmondta, számos sikeres pályázattal segítik a fejlesztéseket és a hallgatók versenyképes tudását.

Az ünnepség keretében kitüntetéseket, elismeréseket adtak át. A Pannon Egyetem Szenátusa Pro Universitate Pannonica Nagyezüst emlékéremmel tüntette ki kiemelkedő munkája elismeréseként Dr. Alan Clarke-ot, a Gazdálkodási Intézet egyetemi docensét. Diplomaátadó 2.Pannonia Award díjban részesült Dr. Mary- Kathrine Fresacher, aki 2007 óta vendégoktatóként tanít a Gazdaságtudományi Karon, annak nemzetközivé válásának érdekében mind oktatási területen, mind kulturális kapcsolatok építése révén nagy szerepet vállal. A Pannon Egyetem Szenátusa a Pannon Egyetem Díszpolgára kitüntető címet adományozta Dr. Blazsek István, a Nitrogénművek Zrt. vezérigazgatója részére, aki címzetes docensként aktívan támogatja az egyetem képzéseit. A Gazdaságtudományi Kar Kari Tanácsa Pro Facultate díj kitüntetésben részesítette Csóti Gábort, az Investors in People Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, aki vendégoktatóként olyan gyakorlati ismereteket közvetít, amelyek segítik a hallgatókat a munkahely-keresésben és az elhelyezkedésben. Harsányi János-díj kitüntetésben részesült Dr. Szabó Lajos egyetemi docens, a Menedzsment Intézet igazgatója, aki hosszú évek óta oktat, tanszékvezetőként, majd intézetigazgatóként és dékánként is vállalt vezetői szerepet a kar életében. A Kari Tanács Dékáni Dicséret elismerő oklevelet adományozott Göllei Attiláné és Csabáné Molnár Andrea tanszéki előadók részére kiemelkedő és példamutató munkájuk elismeréseként. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Kamarai díját” 2015- ben Tóth Erika Viktória, Vezetés-szervezés mesterképzési szakos hallgatónak adta át Dr. Markovszky György elnök.

Diplomaátadó 3.A kitüntetések, elismerések átadását követően Matus Dániel búcsúztató és Kádár Réka búcsúzó hallgató osztotta meg gondolatait az ünneplő közönséggel. A Gazdaságtudományi Karon 2015-ben végzett hallgatók Szilágyi Georginát jelölték szeniornak.

Az ünnepség zárásaként az oklevelek átadására került sor. 315 hallgató fejezte be tanulmányait ebben a félévben, 181 alapszakos, 74 mesterszakos és 24 felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgató, valamint szakirányú továbbképzésen és kifutó szakokon adtak át okleveleket.

Fofók: Szabó László, a Pannon Egyetem fotográfusa

Felvételizőknek ajánljuk! – Tudnivalók a hiánypótlásról

13_gtk_kiadvany_011-3A napokban hiánypótlási felszólítások érkeztek több jelentkező e-mail címére. Ezekben elsősorban a középiskolai bizonyítvány és/vagy érettségi bizonyítvány, valamint mesterképzésre jelentkezők esetében a felsőfokú oklevél hiányról olvasható információ.

A legfontosabb, hogy ne halogassuk a hiánypótlást: ha az adott dokumentum már birtokunkban van, a szabályok szerint a hiányt haladéktalanul, de legkésőbb a kézhezvételtől számított 8 napon belül pótolni kell. Ha még nem rendelkezünk a kérdéses dokumentummal, akkor legkésőbb 2015. július 9-ig pótolhatjuk a hiányokat.

Fontos: A már feltöltött dokumentummásolatokat azonban nem kell még egyszer feltölteni, azokkal nincs további teendő. A dokumentumpótlás végső határideje 2015. július 9.

Az alábbiakban a hiánypótló levelekben foglaltak helyes értelmezéséhez nyújtunk segítséget. Nézzük sorban az egyes dokumentumtípusokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat!

Középiskolai bizonyítvány

Alapképzésen, osztatlan mesterképzésen, felsőoktatási szakképzésen a pontszámítási módszerek egyike a tanulmányi pontok számításának lehetősége (bővebben erről a Felsőoktatási felvételi tájékoztató Pontszámítási módszerek c. fejezetében lehet olvasni).

Hiánypótlási felszólítást többek közt azok kaptak, akik középiskolai bizonyítványuk egyik oldalát sem küldték még be, holott jelentkezéskor rögzítettek érdemjegyeket – vagy akik bár küldtek bizonyítvány oldalakat, ám azokból tanulmányi pont még nem számítható (mert valamely év végi oldalak még hiányoznak, vagy a beküldött középiskolai bizonyítvány oldalak valamely okból elutasításra kerültek. Az elutasítás indokát tartalmazza a felszólító levél, de az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában is megtekinthetők.)

13_gtk_kiadvany_043-2Fontos hangsúlyozni, hogy tanulmányi pontok számítása nem kötelező! A felvételi összpontszám meghatározható érettségi pontok kétszerezése alapján is, tehát a hiányt nem szükséges pótolni annak, aki:

  • bizonyos abban, hogy az érettségi pontok kétszerese számára kedvezőbb eredményt jelent, ezért nem szeretné, ha a központi pontszámító algoritmus mindkét módon meghatározná pontszámát és azokból automatikusan a jobb variációt venné figyelembe,
  • felsőfokú oklevéllel rendelkezik és – amennyiben erre az adott felsőoktatási intézmény lehetőséget ad – felvételi összpontszámát korábbi felsőfokú oklevelének minősítése alapján szeretné meghatározni.

A középiskolai tanulmányaikat 2015-ben befejezők sok esetben az érettségi bizonyítvány kiosztásakor kapják meg az utolsó év végi bizonyítványt is, ami megnehezíti és késlelteti a dokumentumok feldolgozását. Az Oktatási Hivatal az elmúlt héten felhívta az iskolák figyelmét, hogy lehetőség szerint az utolsó év végi bizonyítványt osszák ki az érettségi bizonyítvány előtt. Aki a középiskolai bizonyítványát ki tudja kérni az intézménytől, annak javasoljuk, hogy tegye meg, és minél hamarabb csatolja a jelentkezéséhez, ne várja meg vele, amíg az érettségi bizonyítványát is kézbe vette.

Érettségi bizonyítvány

Alapképzésre, osztatlan mesterképzésre, felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetében minden szakon a felvétel feltétele a középfokú végzettség (érettségi) igazolása. Éppen ezért az ilyen típusú dokumentumokat mindenképpen pótolni szükséges, bármilyen képzési terület szakjára jelentkezik a felvételiző.

Ha a jelentkező felsőfokú oklevéllel rendelkezik és – amennyiben erre az adott felsőoktatási intézmény lehetőséget ad – felvételi összpontszámát a korábbi felsőfokú oklevél minősítése alapján szeretné meghatározni, akkor az érettségi bizonyítvány beküldésre természetesen nem kötelező.

A középiskolai tanulmányaikat 2015-ben befejezők esetében a végső dokumentumpótlási határidő 2015. július 9., hiszen az érettségi bizonyítványokat majd csak június utolsó, július első hetében kapják kézhez, viszont javasoljuk, hogy kézhez vételt követően minél hamarabb csatolják jelentkezésükhöz.

Felvételi információkFelsőfokú oklevél

Mesterképzésre történő jelentkezés esetében kötelező a bemeneti feltételeknek megfelelő felsőfokú végzettség igazolása.

A 2015. június végén, július elején államvizsgázók a hiánypótlás legvégső határidejéig, 2015. július 9-ig küldhetik be oklevelük másolatát. A felsőfokú végzettséget esetükben igazolni lehet oklevéllel, vagy – ha az egyetem, főiskola a fenti időpontig az oklevelet még nem állította ki – a felsőoktatási intézmény által kötelező formanyomtatványon kiállított oklevél-igazolással. Utóbbi azt igazolja, hogy a jelentkező záróvizsgáit teljesítette, rendelkezik az oklevél kiállításához szükséges nyelvvizsga-bizonyítvánnyal, vagyis az oklevél kiállítása folyamatban van. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 51.§ (3) bekezdése alapján az oklevél-igazolás csak akkor fogadható el, amennyiben azt a jelentkező számára legfeljebb a 2015. július 9-ét megelőző harminc napban állították ki, a korábban oklevelet szerzettek kötelesek az oklevél másolatát benyújtani!

Ha a jelentkező már rendelkezik az oklevéllel – azaz nem most fogja befejezni tanulmányait és államvizsgázni – akkor a felszólításban szereplő 8 napon belül csatolja jelentkezéséhez az oklevele másolatát.

Forrás: www.felvi.hu

Végezetül pedig néhány ok, hogy miért érdemes a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karát választani első helyen! 

Felvételi információk itt.

Kövess minket a Facebookon!

Amennyiben a felvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra

A polgári felsőoktatási intézmények és szakképző iskolák hallgatóival köthető ösztöndíjszerződésről, valamint az ösztöndíj folyósításának rendjéről szóló 38/2014. (V. 30.) HM utasítás alapján a katonai oktatást is folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére.

Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a polgári felsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonyban álló vagy szakképző iskolákban tanulmányokat folytató tanulók.

Az ösztöndíjról bővebb információ ide kattintva érhető el. 

GTK-s különdíj a Projektmenedzsment Diplomamunka Pályázaton
Fotó: pmi.hu

Fotó: pmi.hu

Az év projektmenedzsment szakdolgozata, diplomamunkája pályázat idei eredményhirdetésére a 23. Körkapcsolás nézőközönsége előtt került sor 2015. május 21-én. A pályázatot a PMI Budapest, Magyar Tagozat immár harmadszor írta ki a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel és a HTE TIPIK Klubbal együttműködve.

Az idei pályázaton különdíjat nyert Kurbucz Marcell Tamás, karunk egykori Műszaki menedzser alapszakos hallgatója, konzulense Dr. Kosztyán Zsolt Tibor. Dolgozata: “Projektek átfogó tervezésének és koordinálásának támogatása mátrixokkal”. A munka gyakorlati része lényegesen meghaladja a szakdolgozatoktól elvárt követelményeket, mivel egy új tervezési módszert dolgoz ki, és alkalmaz egy adott problémára.

Kurbucz Marcellnek és Dr. Kosztyán Zsolt Tibornak ezúton is gratulálunk, s további sok sikert kívánunk!

Forrás

Minden bejegyzés megtekintése
Powered by wordpress, made by us
Cool Tea Cups Wholesale Tea Pets Raw Amber Stones