Vissza az oldal tetejére.

Simple Calendar

2016 augusztus

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
 • I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny
22
 • I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny
23
 • I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny
24
 • I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny
25
 • I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny
26
 • I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny
27
 • I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny
28
29
30
31
Idegen nyelvi szintfelmérő

Kedves Elsősök!

Tájékoztatunk Benneteket, hogy a Gazdaságtudományi Kar idegen nyelvi szintfelmérőjének megírására 2016. szeptember 6-án, kedden délelőtt kerül sor. A megjelenés mindenki számára kötelező, aki még nem rendelkezik a diplomához szükséges nyelvi követelményekkel!

A szintfelmérés számítógépes támogatással történik, ezért nem mindenki tudja egy időben teljesíteni. Az időbeosztás alapja a vezetéknév.
Kérjük, hogy a vezetékneveket figyelembe véve a következő beosztás szerint jelenjetek meg a Pannon Egyetem “A” Épület. (Gazdaságtudományi Kar épülete) 2. emeleti 226-228-as számítógép teremben.

1. csoport: 2016. szeptember 6. 8:00 Ács-Harkai
2. csoport: 2016. szeptember 6. 9:00 Hársfa-Móricz
3. csoport: 2016. szeptember 6. 10:00 Móró-Tódor
4. csoport: 2016. szeptember 6. 11:00 Tombor-Zs

Például: Juhász Judit a 2. csoportban 9 órától, Vajda Bence pedig a 4. csoportban 11 órától írja a szintfelmérőt.

A teszt megírása 45 percet vesz igénybe. Pontos megjelenésére számítunk!

A pótfelvételis gólyák szintén 11 órára jönnek, a felsőbb évesek pedig 12 órára.

FONTOS, hogy az alapszakosok közül csak azok kezdhetik meg ebben a tanévben a nyelvi tanulmányaikat, akik a szintfelmérőt legalább 55 %-os eredménnyel teljesítik!

A nyelvi szintfelmérő ismételt vagy pótlólagos megírására NINCS mód!

E-Book és pedagógiai esszé a Vir2Cope projekt záróakkordja

Vir2CopeA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara részt vett az Európai Unió Erasmus + programja által támogatott Vir2Cope projektben, melynek témája a HDR fotózás megismertetése és oktatása a „Blended Learning” módszereivel, virtuális osztálytermek alkalmazásával.

A projektben 6 európai ország különböző szervezetei képviseltették magukat, és dolgoztak együtt két éven át annak érdekében, hogy összegyűjtsék a legjobb gyakorlatokat az internet alapú oktatási módszerek kidolgozása és megvalósítása terén. A csoportban művészek, felnőtt oktatással foglalkozó szakemberek (trénerek), szakképző intézmény, kreatív ügynökség és az egyetemi szféra is képviseltette magát olasz, német, angol, cseh, portugál és magyar tagok részvételével.

A HDR (High Dynamic Range) egy viszonylag új technológia a digitális fotózásban, a Blended Learning pedig egy viszonylag új módszer az oktatásban, ha a valós idejű virtuális osztálytermek (webinar) által kínált lehetőségek színes tárházát nézzük. A projekt a két technológiát együttesen alkalmazva dolgozott: 13 nemzetközi webinar-t tartott, két nemzetközi fotókiállítást szervezett, elkészített egy pedagógiai kézikönyvet az online webinar alkalmazásáról, és megjelent egy E-Book a HDR fotózásról angol és német nyelven, melyek a projekt honlapjáról ingyen letölthetők.

A projekt honlapja: http://www.vir2cope.eu/

A Pedagógiai esszé magyar nyelven elérhető itt.>>>

A HDR-E-Book elérhető itt.>>>

Állami kitüntetést vehettek át kollégáink augusztus 20-a alkalmából

Az államalapítás és államalapító Szent István királyunk emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a Pesti Vigadó dísztermében.

Az ünnepségen két kollégánk is a kitüntetettek között volt.

Dr. Veres ZoltánMagyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehetett át Dr. Veres Zoltán tanár úr, a Marketing Intézeti Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a Pannon Management Review főszerkesztője.

Az elismerést a hazai marketingkutatást meghatározó, több nemzetközi jelentőségű kutatás vezetőjeként és a szakterület számos alapművének szerzőjeként végzett, illetve a kereskedelem és marketing szak elindítása terén is meghatározó szakmai munkája, valamint értékes szakpublikációs tevékenysége miatt kapta.

 

 

Sárváriné_EditMagyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott Sárváriné Dezső Edit, a Dékáni Titkárság gazdasági ügyekért felelős ügyvivő szakértője, aki több mint egy évtizede járul hozzá lelkiismeretes munkavégzésével a Kar sikeres működéséhez.

Problémamegoldó és konfliktuskezelő képessége példaértékű minden kolléga számára, munkája során mindig hozzáértő szakértelemmel látja el a munkakörébe tartozó feladatokat. Az Egyetemhez lojális és munkája során mindig a Kar érdekeit tartja szem előtt.

 

 

A kitüntetéseket Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.

Kollégáinknak ezúton is szívből gratulálunk!

MBA mesterképzés Székesfehérváron

Diplomaátadó 1.A Gazdaságtudományi Kar MBA (Master of Business Administration) mesterképzést indít Székesfehérváron 2016 szeptemberi kezdéssel, melyre 2016. augusztus 7-ig pótfelvételi eljárás keretében még van lehetőség jelentkezést leadni.

Az MBA mesterszakot annak ajánljuk, aki…

… az üzleti élet minden fontosabb területén megbízható, versenyképes tudást szeretne szerezni a legkorszerűbb tudásmegosztási módszerekkel;
… számára fontos a magas szintű ismeretek elsajátítása a vállalkozások, szervezetek változtatását és fejlődését biztosító stratégiai szemlélet kialakításához;
… versenyképes szintre szeretné fejleszteni szervezői, irányítási és döntési képességeit;
… saját kezébe kívánja venni karrierje menedzselését;
… érdeklődik az innovációs stratégiák kidolgozása, a gazdasági döntések előkészítése iránt;
… kulcsot szeretne a főnöki irodához;
… a gazdálkodás minőségi és hatékonysági mutatóinak javítását tartja szem előtt.

Az MBA mesterképzés ideje 4 félév, amely diplomadolgozat készítéssel, védéssel és záróvizsgával fejeződik be. A szak levelező tagozaton indul. Az oktatás péntek délután és szombati napokon történik. A képzés magyar nyelven történik.

Az MBA szakra történő bejutás feltétele:

 • Főiskolai végzettség esetén 3 év igazolt munkaviszony az oklevél kiállításának dátumától számítva
 • Egyetemi végzettség esetén 2 év igazolt munkaviszony az oklevél kiállításának dátumától számítva

Részletes információ a szakról itt érhető el. >>>

A pótfelvételivel kapcsolatban bővebb információt itt olvasható.>>>

Keresettek a pannonos logisztikusok

LogisztikaA gazdasági élet számos területén szükség van logisztikusra: az anyagok és szolgáltatások beszerzése, tárolása, belső és külső szállítás az iparban, mezőgazdaságban általános, de a szolgáltatások területén is gyakori.

Kutatásaink azt mutatják, hogy a logisztikai szolgáltatók ma már egyre több feladatot átvesznek a termelő vállalatoktól. Irányítják és megvalósítják az ellátási folyamatot a beszerzéstől a gyártósorok kiszolgálásáig. Az értékesítési folyamatban pedig a csomagolási, címkézési feladatokat is átvehetik, majd utána a termékeket eljuttatják a felhasználókhoz. Előfordul, hogy a termék befejezése, a konkrét vevői igényhez illesztése is az áruterítést vállaló szolgáltatónál történik – mondta Dr. Kovács Zoltán, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, a Logisztikai menedzsment mesterképzés szakvezetője. – Ebből a sokrétű, változatos feladatkörből is adódhat, hogy régiónkban nagyobb az igény a logisztikai menedzsment szakon végzettekre, mint amennyi a végzős – tette hozzá.

– A termelő vállalatoknál is kulcsszerepe van – és ez nőni fog – a logisztikai tudással rendelkező szakembereknek. A rövödülő gyártási átfutási idők, a szállítási határidők betartása automatikusan igényt teremt a szakma iránt. Nálunk fontos, hogy a termelő területen valódi értékteremtés legyen és ne anyagtárolással foglalkozzunk. Ehhez jó logisztikai illetve belső ellátási folyamatokra van szükség, az erre képes és változásokra nyitott szakemberekkel együtt – mondta el Ötvös Tamás, a Balluff Elektronikai Kft. ügyvezető igazgatója.

A Gazdaságtudományi Kar a Logisztikai menedzsment mesterképzési szakra pótfelvételi eljárás keretében is várja a jelentkezőket 2016. augusztus 7-ig.

PÓTFELVÉTELI INFORMÁCIÓK ITT!>>>

A Logisztikai menedzsment mesterszakról bővebb információ itt olvasható.>>>

Pótfelvételizz a PE-GTK-ra!

Duális turizmusNem sikerült a felvételid? Vagy nem is jelentkeztél a 2016-os felvételi eljárás során, de úgy döntöttél továbbtanulnál? A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara pótfelvételt hirdet üzleti, menedzsment és közgazdasági szakokra.

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 7.

További információért kattints ide!>>>

 

Egyre népszerűbb a PE-GTK

Duális turizmusA Gazdaságtudományi Kar szakjai iránt az érdeklődés nőtt, annak ellenére, hogy az üzleti alapszakokra központilag meghatározott, kiemelkedően magas pontszámmal lehetett állami ösztöndíjas képzésre bekerülni 2016-ban is.

A tavalyi évhez képest közel 20%-kal nőtt a felvett hallgatók száma: összesen 706 hallgató nyert felvételt, amelyből 410 fő állami ösztöndíjas. A Kar az önköltséges képzésre felvett, legjobban teljesítő hallgatókat kedvezményekkel támogatja.

Az alapképzések közül a Turizmus-vendéglátás szak volt a legnépszerűbb. Levelező tagozaton az Emberi erőforrások alapképzési szakra vették fel a legtöbb jelentkezőt. A mesterszakok közül a Vezetés és szervezés, valamint a 2016 őszén először Székesfehérváron is induló MBA mesterszak viszi a prímet. Nagy népszerűségnek örvendtek a duális képzések, amelyek 2016 őszétől először indulnak a Karon.

Azon jelentkezők számára, akiknek most nem sikerült a felvétel, a Kar pótfelvételi eljárás során biztosít lehetőséget az újbóli jelentkezésre. Újdonságnak számít, hogy a pótfelvételi során a Kar az újonnan induló Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzésre is várja a jelentkezőket.

Pótfelvételi információk hamarosan!>>>

Minőségügyi posztgraduális képzések a PE-GTK-n

Minőségügyi képzésekA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2016 szeptemberi kezdéssel minőségügyi posztgraduális képzést indít Veszprémben. A továbbképzést elvégzők alap- vagy mesterszintű minőségügyi szakmérnök, szakmenedzser vagy szakközgazdász diplomát szereznek, attól függően, hogy milyen előképzettséggel rendelkeztek a képzés megkezdésekor.

A képzés ideje 4 félév, amely szakdolgozat készítéssel, védéssel és záróvizsgával fejeződik be. Az oktatás péntek délután és szombati napokon történik. A képzés díja 140.000 Ft/félév.

A képzést azoknak a felsőfokú végzettséggel rendelkező szakembereknek ajánljuk, akik széleskörű jártasságra kívánnak szert tenni a minőségügyi szabályozás, a vállalati minőségszabályozás, a teljes körű minőségmenedzsment és az integrált rendszerek területén. A képzés elvégzését követően képesek lesznek a vállalat, a vállalkozás minőségügyi rendszere létrehozásának koordinálására, a működés felügyeletére.

A képzés teljesítése versenyképes tudást biztosít, a meglévő szakképzettséget sokrétűbbé, elmélyültebbé teszi. Ezáltal a programot teljesítők egy értéknövelt szakmai portfólióval gazdagodnak, elméleti és gyakorlati ismereteik bővülnek.

Jelentkezés a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen történik.

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 26.

További információ itt.>>>

PADA pályázat külföldi tanulmányútra

PADA_logoA PADA céljaival összhangban támogatásban kívánja részesíteni azon közgazdasági és pénzügyi, illetve az ezekhez kapcsolódó interdiszciplináris tudományi területeken tanuló egyetemi, főiskolai hallgatókat, doktoranduszokat és doktorjelölteket, akik tanulmányaik előrehaladása érdekében nemzetközi tanulmányúton kívánnak részt venni.

A TANULMÁNYÚT CÉLJA:

 • tanulmányút egy külföldi oktatási intézményben
 • tanulmány, tudományos cikkek írása;
 • doktori disszertáció készítése;
 • magyar és angol nyelvű tananyagfejlesztés;
 • tanfolyam a tudományos cikkek írásának tudományos módszertani elsajátítására;

A Pályázó számára egyszeri támogatást nyújtanak az általa megjelölt képzési helyre.

PÁLYÁZÁSRA JOGOSULTAK
Tehetséges egyetemi, főiskolai hallgatók, diplomás vagy posztgraduális képzésben résztvevő személyek, illetve posztgraduális fokozatot nemrégiben (1-5 éve) megszerzett kutatók, akik a vizsgált szakterület szempontjából releváns tudással rendelkeznek

A TANULMÁNYÚT IDŐTARTAMA: Maximum 2 év.

A MAXIMÁLISAN ODAÍTÉLHETŐ ÖSSZEG: 2 000 000,- Ft/tanulmányút.

A BENYÚJTÁS HATÁRIDEJE
Pályázni folyamatosan lehet, de a pályázatot legalább a tervezett kiutazás előtt 3 hónappal be kell nyújtani.

További információ itt!>>>

(Fotó: padabudapest.hu)

I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny – 2016. augusztus 24-25.

I-SICSA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara nemzetközi partnerekkel együttműködve I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Versenyt szervez, melynek nemzetközi fordulójára 2016. augusztus 24-25-én került sor a Pannon Egyetemen. A rendezvény fővédnöke Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. 

Az I-SICS projekt célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a környezetükben felmerülő társadalmi problémákra, és ösztönözzék őket, hogy társadalmilag felelősségteljesen gondolkodjanak, aktív, elkötelezett szereplői legyenek helyi közösségüknek.

2016 májusában minden partner megszervezte saját régiójában az I-SICS Társadalmi Innovációs Verseny helyi fordulóját, amelyen hallgatók mutatták be a társadalmi innováció témakörébe tartozó projektötleteiket. A megváltozott munkaképességűek számára történő munkahelyteremtéstől kezdve, szállodai mentorprogramon, pályaválasztási tanácsadó és álláskeresést támogató szolgálaton, valamint biotermelésre specializálódott segítő házon át, szabadidő- és gyógycentrum létrehozásáig, számos hasznos ötlet elhangzott. A regionális fordulók legjobb helyezettjei a nemzetközi versenyen mérik össze egymással tudásukat.

A verseny kísérőrendezvénye egy nemzetközi, társadalmi innovációs nyári tábor, amely 2016. augusztus 21-27. között kerül megrendezésre Balatonalmádiban. A táborban a versenyzők workshopokon, ismeretterjesztő programokon vesznek részt, melyek szintén a társadalmi innováció témaköréhez kapcsolódnak.

A rendezvény programja megtekinthető itt.>>>

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ >>>

I-SICS A FACEBOOKON >>>
I-SICS A LINKEDIN-EN >>>

I-SICS NEWSLETTER 1. SZÁM >>>
I-SICS NEWSLETTER 2. SZÁM >>>
I-SICS NEWSLETTER 3. SZÁM >>>

TOVÁBB AZ I-SICS HONLAPRA! >>>

 

Jövőképzés Nyári Egyetem 2016

KÖVET nyári egyetemA KÖVET Egyesület 2012 után idén újra megszervezi a Jövőképzés nyári egyetemet, a megszokott helyszínen, Keszthelyen.

Az idei évben a fő téma az új gazdaság, humánökonómia kontra ökonomizmus lesz.

A nyári egyetemen szakmai előadások, gyakorlati feladatok, esettanulmányok jelentik a program törzsét, amelyet fenntarthatósági kerékpártúra, szakmai filmvetítések, tábortűz egészít ki, illetve maga a Balaton.

A rendezvény időpontja: 2016.08.23 (11:00) – 2016.08.29 (12:00)

Helyszín: Keszthely, Pannon Egyetem Georgikon Kar és Balaton-part

Jelentkezési határidő: 2016. július 25.

További információk a honlapon! >>>

Diplomaátadó ünnepség – 2016. július 1.

Diplomaátadó 2.A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2016. július 1-én rendezte Diplomaátadó ünnepségét Veszprémben, az egyetem Aulájában.

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében felhívta a végzett hallgatók figyelmét, hogy a diploma egy lehetőség, sikeres karrierjük záloga. Jogosítvány, amellyel az általuk választott szakmában gyakorolhatják hivatásukat. Kiemelte, hogy a diploma kibocsátásával az egyetem is komoly kötelezettséget vállal. Arra szerződik, hogy azokat az értékeket, amelyek a Pannon Egyetemet az oktatásban, a tehetséggondozásban és a tudományos kutatásban nemzetközileg jegyzett intézmények sorába emelték, megőrzi és gyarapítja. Ezzel növeli a hallgatók által megszerzett diploma értékét, közvetve segíti szakmai boldogulásukat.

Dr. Kovács Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntőjét két fontos gondolat, a kihívás és a segítségnyújtás köré építette. Elmondta, hogy a végzetteknek számos kihívással kellett szembenézniük, hogy eljussanak a mai napig. Az, hogy a kihívásoknak hogyan tudtak megfelelni, attól függ, milyen segítséget kaptak. Dékán úr köszönetet mondott a hallgatók családjainak a tanulmányaik során nyújtott támogatásért, továbbá megköszönte az egyetemi kollégák munkáját, valamint a vállalati partnerek hatékony közreműködését az elméleti ismeretek gyakorlatban történő elsajátításában.

Pápai Tamás, a Continental frankfurti központjának üzletági operatív vezetője ünnepi beszédében azt tanácsolta a hallgatóknak, hogy teremtsenek saját értékrendet maguknak, amelyhez ragaszkodjanak. Dolgozzanak, tanuljanak, éljenek tudatosan, legyenek előrelátóak, s készüljenek fel az előttük álló kihívásokra. Törekedjenek arra, hogy elsők legyenek a versenytársaik között, s ezt az első helyet igyekezzenek megőrizni.

Diplomaátadó 1.Az ünnepség keretében kitüntetéseket, elismeréseket adtak át. A Gazdaságtudományi Kar Kari Tanácsa Pro Facultate-díj kitüntetésben részesítette Dr. Simon Attilát, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatóját, aki a Pannon Egyetem címzetes egyetemi docenseként az intézmény elkötelezett támogatója. Harsányi János-díjat vett át Dr. Veres Zoltán egyetemi tanár, a Marketing Intézeti Tanszék vezetője, aki a hazai marketingoktatás emblematikus alakja, több nemzetközi jelentőségű kutatás vezetője. A Kereskedelem és marketing szak elindítójaként, szakvezetőjeként meghatározó tagja a Gazdaságtudományi Kar oktatói kollektívájának. Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dékáni Dicséret elismerő oklevelet kapott Biermann Margit mesteroktató, valamint Vajda Tünde ügyvivő szakértő, a kar Kommunikáció Központjának vezetője. 25 éves közalkalmazotti jogviszonyának elismeréseként Dr. Molnár Tamás egyetemi docens, dékánhelyettes emléklapot vett át. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Kamarai-díjat 2016-ban Balogh Bianka nemzetközi gazdálkodási alapképzési szakos hallgatónak ítélte a kamara. A díjat Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át.

A kitüntetések, elismerések átadását követően Németh Krisztina búcsúztató és Liska Fanny búcsúzó hallgató osztotta meg gondolatait az ünneplő közönséggel.

A hallgatói beszédeket követően oklevelek átadására került sor. A Gazdaságtudományi Kar diplomaátadó ünnepségén 2016 júliusában 170 hallgató vette át oklevelét.

powered by wordpress - made by us