Vissza az oldal tetejére.
október  2015
HKSCPSV
 1234
567891011
121314
Events on 2015. október 14.
 • Mindennapi pénzügyeink – Ismeretterjesztő előadás
  Starts: 5:00 du.
  Ends: 2015. október 14. - 7:00 du.
  Description: A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége, a Magyar Nemzeti Bank, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Diákhitel Zrt. közreműködésével a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának szervezésében tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket a “MINDENNAPI PÉNZÜGYEINK” című ismeretterjesztő előadásra.

  Időpont: 2015. október 14. 17.00-19.00 óráig

  Helyszín: Pannon Egyetem „A” épület A02-es terem (Veszprém, Egyetem u. 10.)

  Program és további információ itt: http://www.gtk.uni-pannon.hu/mindennapi-penzugyeink-ismeretterjeszto-eloadas/
15161718
19202122232425
262728293031 
Gyárlátogatás a Locargonál

Locargo gyárlátogatás2015 szeptember 21-én hallgatóink a Locargo Nemzetközi Szállítmányozó és Logisztikai Kft.-nél jártak gyárlátogatáson. Az alábbiakban Liska Fanny számol be tapasztalataikról.

“2015. szeptember 21-én a Logisztika II. tárgy keretein belül a veszprémi Locargo Nemzetközi Szállítmányozó és Logisztikai Kft.-nél voltunk tanulmányi kiránduláson.

Az 1992-ben egyszemélyes vállalkozásként indult cég a nemzetközi fuvarozás és szállítmányozás mellett ma már folyamat szemléletű, komplex logisztikai szolgáltatással áll megbízói rendelkezésére.

Reisinger Győző, a cég ügyvezető igazgatója bemutatta a cég történetét és működését egy prezentáció keretében, valamint külön kitért a fejlett, az európai uniós környezetvédelmi előírásoknak tökéletesen megfelelő járműpark bemutatására is, melyek közül néhány járművet láthattunk is a cég területén.

Végigvezetett minket ügyvezető úr a hatalmas raktárakon, ahol láthattunk állványos, tömbös tárolási módokat és megfigyelhettük, ahogyan komoly magasságokból pakolják le targoncával a Haribonak szánt árukat. Igazgató úr hangsúlyozta a higiénés tényezők, illetve az információk bizalmas kezelésének fontosságát.

A cég nemcsak raktározási feladatokat lát el, hanem a már említett Haribo Hungária Kft.-nek teljes ellátási lánc menedzsmentet biztosít. Ez azért volt különösen érdekes számunkra, mert az elmúlt órákon Tanár úrral a „Sörjátékot” játszottuk, amelyben saját bőrünkön is tapasztaltuk, hogy az ellátási lánc szimulációja közben számos tényezőre kell figyelni.

Látogatásunkat színesítette, hogy végigkísért bennünket a cég egy olyan alkalmazottja, aki itt a Pannon Egyetemen végzett, Logisztikai menedzsment mesterszakon az elmúlt évben.

Izgalmas volt belülről látni egy ilyen sikeres logisztikai cég működését.”

Üzleti szimulációs verseny középiskolásoknak 2015

Üzleti szimulációs versenyA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2015. november 13-án 9.00 órától Üzleti szimulációs versenyt szervez középiskolások számára.

A verseny során a vállalatvezetés gyakorlati kihívásaival ismerkedhetnek meg a diákok: véghez kell vinniük a rájuk bízott vállalat nyereséges működtetését a rendelkezésükre álló pénzügyi és tárgyi erőforrásokkal, figyelembe véve versenytársaik lépéseit is.

Az online üzleti szimulációs játék során felmerülő nehézségek megoldásában a Gazdaságtudományi Kar oktatói nyújtanak segítséget a diákoknak.

A játékot a Kar nemzetközi kapcsolatai révén a világ számos részén játszották (pl. USA, Mexikó, Németország), valamint részt vettek benne az itt tanuló külföldi hallgatók is.

A verseny időpontja: 2015. november 13. (péntek) 9.00 óra

A verseny helyszíne: Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar (8200 Veszprém, Egyetem u. 10., „A” épület, A/1 terem)

A versenyre bármely középiskola tanulója jelentkezhet egyénileg vagy 4-5 fős csoportban. A jelentkezés e-mailben történik az ivankatalin@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen. Csoportos jelentkezés esetén, kérjük, add meg csapattársaid nevét is!

Jelentkezési határidő: 2015. november 4.

A versenyfelhívás ide kattintva tölthető le pdf formátumban.

A verseny Facebook eseménye: www.facebook.com/events/409457475911536

BCSDH Jövő Vezetői Tehetségprogram Ösztöndíj

A jövő vezetője.Vedd kezedbe a jövőd! Légy te a jövő vezetője!

Be akarsz tekinteni nagyvállalatok kulisszái mögé? Akarsz beszélgetni olyan vezetőkkel, akiket eddig csak az újságok lapjain láthattál? Kipróbálnád magad olyan fiatal vállalati szakemberek között, akik már ismerik az üzleti világot? Szert akarsz tenni vezetői, szakmai tapasztalatra és értékes kapcsolati hálóra? Megismernéd a fenntartható fejlődés és üzleti világ kapcsolódását?

Akkor jelentkezz és légy te a 2016-os ösztöndíjas!

Küldd be a pályázatod most!

Nyerd meg az egyéves ösztöndíjat „A jövő vezetői” tehetségprogramba!

Jelentkezési határidő: 2015. október 30.

További információ itt.

Videó itt!

K&H diákkupa 2015 bankszimulációs verseny

K&HÉrdekel a banki karrier?

Szeretnél Te is belelátni a bankok belső világába?

Kipróbálnád magad felelős gazdasági döntéshozóként?

Eltöltenél egy hétvégét Brüsszelben?

Játssz okosan és nyerj!

A K&H diákkupa a főiskolai és egyetemi hallgatók országos online bankszimulációs versenye. Olyan diákokat várnak, akik érdeklődnek a pénzügyi szakma iránt, és szívesen kipróbálnák magukat egy országos megmérettetésen. A 3 fős csapatok bebizonyíthatják, hogy megállják a helyüket a pénzügyek területén vezetőként is.

Fődíj: brüsszeli hétvége, látogatás a KBC központjába.

Regisztrációs határidő: 2015. október 22.

További információ itt. 

Videó itt!

MLBKT Országos Hallgatói Konferencia 2015
MLBKT

Fotó: MLBKT

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 2015-ben is megrendezi Országos Hallgatói Konferenciáját.

Időpont: 2015. november 11. Helyszín: Balatonalmádi, Hotel Ramada****

Az MLBKT az idén is ingyenesen látja vendégül a nappali tagozatos felsőoktatási hallgatókat az Országos Hallgatói Konferencián, és a háromnapos logisztikai és beszerzési kongresszus teljes első napján.

Szakmai kávézóval várják a hallgatókat novemberben, ahol többszáz gyakorló szakemberrel ismerkedhetnek meg!

Miért érdemes részt venni a konferencián?

 • Hallgatóként közel 500 logisztikai és beszerzési szakemberrel és az ország minden pontjáról érkező hallgatótársaiddal találkozhatsz.
 • Idén is egy interaktív, kötetlen hallgatói konferencián vehetsz részt, melynek során minden olyan kérdést feltehetsz, amelyet eddig nem mertél, vagy nem volt módod feltenni!
 • A hallgatói konferencián olyan kérdéseket feszegetnek, amelyek segítenek, hogy könnyebben megtaláld a helyed választott szakmádban.

További információk itt.>>>

Regisztráció itt.>>>

Letölthető ismertető itt.>>>

Minden bejegyzés megtekintése
powered by wordpress - made by us