Vissza az oldal tetejére.

Simple Calendar

2016 szeptember

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
 • Elsősök beiratkozása
 • GTK Elsős Információs Nap
6
 • Idegen nyelvi szintfelmérő
7
 • Biztonságtechnikai Nap elsőéveseknek
8
9
 • GTK tanévnyitó ünnepség
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Kutatók Éjszakája
Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia – 2016 ősz

A Pannon Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Tudományos Diákköri Tanácsa, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának, intézeteinek és tanszékeinek, valamint képzési helyeinek támogatásával meghirdeti a Pannon Egyetem Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciáját.

A konferenciára osztatlan, BSc/BA, MSc/MA képzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek.

A jelentkezés elektronikus regisztrációval, valamint a bemutatásra szánt pályamunka (dolgozat) összefoglalójának benyújtásával történik.

Ezt a tdk.uni-pannon.hu weboldalon 2016. október 1-től elérhető rendszerben kell megtenni.

Időpontok/határidők:

 • a 2016-os év Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia időpontja: 2016. november 9.
 • a regisztráció és az összefoglaló benyújtásának határideje: 2016. október 18. (kedd) 22:00
 • a dolgozat elektronikus benyújtásának határideje: 2016. október 31. (hétfő) 22:00
 • a nyomtatott munka benyújtásának határideje: 2016. november 7. (hétfő) 10:00

Formai követelmények és egyéb tudnivalók a karok oldalain találhatóak:
A dolgozat / pályamunka benyújtásának módja:
A max. 20 Mb terjedelmű dolgozatokat pdf formában a regisztrált és konferenciára jelentkezett hallgatók a http://tdk.gtk.uni-pannon.hu/page.php oldalon megadottak alapján tudják feltölteni. Emellett a dolgozatok / pályamunkák és mellékletek 1 nyomtatott példányát külön kell leadni, a kari TDT elnöknél: Dr. Kosztyán Zsolt Tibor, A épület 116. iroda.

A felhívás megtekinthető itt.>>>

Logisztikai Csapatbajnokság 2017

Logisztikai Csapatbajnokság 2017A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár negyedik alkalommal országos szintű logisztikai  csapatbajnokságot hirdet a felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói részére.

A verseny célja:

1. Tehetséggondozás: olyan kiváló tehetséggel és motivációval bíró hallgatókból álló csoport kiválasztása, akik élethivatásként tekintenek a logisztikára.
Kulcsszavak: lexikális tudás, gyakorlatorientáltság, csapatmunkára való hajlam, folyamatok gyors átlátása, vezetői készségek, innovációs készségek. A csapatok a felkészülés és lebonyolítás révén is tanulnak-fejlődnek.

2. Szakmai kötődés kialakítása a verseny nyújtotta élmény által

Kedvcsinálóként, nézd meg a korábbi csapatbajnokságról készült videót!

Díjazás: Első három csapat és felkészítő tanáruk pénzjutalomban részesül:

 • 1. helyezett: 500 000 Ft/ csapat felkészítő tanárukkal
 • 2. helyezett: 350 000 Ft/ csapat felkészítő tanárukkal
 • 3. helyezett: 150 000 Ft /csapat felkészítő tanárukkal

A Levegő Munkacsoport különdíja: 50 000 Ft/csapat felkészítő tanárukkal. A különdíjat a döntős versenyben a környezetvédelmi szempontokat leginkább figyelembe vevő csapat nyeri el.

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja továbbá felajánl minden nem dobogós helyen végzett döntőbe jutott csapatnak 50 000 Ft különdíjat.
A fődíjak mellett minden döntőben részt vevő csapat részesül elismerésben!
A fődíjak és különdíjak mellett szakmai gyakorlati lehetőségeket is felajánlhatnak a Bajnokság szponzorai, valamint a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjának tagvállalatai.

Nevezési díj: 2500,- Ft/csapat

Nevezési határidő: 2016. október 24.

Nevezés: nevezni e-mailben lehet: tanulmanyiverseny@nlvklub.hu

A részletes versenyfelhívás itt olvasható.>>>

Jelentkezési lap letölthető itt.>>>

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja

 SportnapA Pannon Egyetem csatlakozott az UNESCO által hirdetett, szeptember 20-án rendezendő Egyetemi Sport Nemzetközi Napjához.

Erre a napra a Testnevelési és Sport Intézet az egyetem minden oktatója, hallgatója és dolgozója számára egy olyan sportos délutánt szervez, ahol többek között sportági bemutatók, tanár-diák mérkőzések, versenyek, kampuszok közötti online küzdelem várja az aktív résztvevőket.

A programok 13.00 órától kezdődnek. A rendezvény időtartamára (13:00-19:00 óráig) Rektor Úr oktatási szünetet rendelt el valamennyi kampuszon és képzési helyen.

A rendezvény részletes programja itt olvasható.

Gazdálkodj okosan! – Vállalatvezetési szimulációs checkpoint játék középiskolásoknak a Kutatók Éjszakáján

Gazdaságtudományi KarA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén is izgalmas gazdasági játékra hívja a középiskolásokat a Kutatók Éjszakáján 2016. szeptember 30-án, pénteken, 17.00-21.00 óra között. Helyszín: Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar (8200 Veszprém, Egyetem u. 10., „A” épület).

A játék egy vállalat irányításán keresztül mutatja be a gazdaság fontos területeit, valamint a Kar szakjait. A diákok izgalmas pénzügyi, menedzsment, közgazdasági, marketing, stb. feladatok megoldása során betekintést nyernek a vállalat működésébe.

A játék során a legtöbb pontot összegyűjtő csapat tagjai könyvutalványt, osztályuk pedig ajándékutalványt nyer osztálykép vagy tablókép fotózásra.

A gazdasági játékra bármely középiskola tanulója jelentkezhet 4-5 fős csapatban. A jelentkezés e-mailben történik az ivankatalin@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 26. (hétfő).

További információ szintén a fenti e-mail címen kérhető.

Gyere el, próbáld ki magad, és gazdálkodj okosan!

Levelező tagozatos hallgatók tájékoztató napja 2016

PótfelvételiA Gazdaságtudományi Kar 2016. szeptember 24-én, szombaton, tájékoztató napot szervez elsőéves levelező tagozatos hallgatók számára.

Program:

8.00 – 8.15 Összevont tájékoztató (levelező alapszak, FOKSZ – felsőoktatási szakképzés, mesterszak) a Polinszky-teremben (Audimax előadóterem)

Ezt követően,  8.15 – 8.45 között szaktájékoztatók a szakvezetőkkel:

–  levelező Emberi erőforrások alapszak, Gazdálkodási és menedzsment alapszak, Kereskedelem és marketing alapszak, Műszaki menedzser alapszak, Pénzügy és számvitel alapszak, Turizmus-vendéglátás alapszak;

– levelező Emberi erőforrások FOKSZ, Gazdálkodási és menedzsment FOKSZ, Pénzügy és számvitel FOKSZ, Turizmus-vendéglátás FOKSZ;

– levelező Műszaki menedzser mesterszak, Vezetés és szervezés mesterszak, Logisztika menedzsment mesterszak, MBA mesterszak

Ösztöndíj pályázat Diákhitellel rendelkező hallgatók számára

Ösztöndíj pályázat Diákhitellel rendelkező hallgatók számáraA Diákhitel Központ Zrt. a 2016/17-es tanévben első alkalommal indít ösztöndíj programot, mellyel olyan Diákhitellel (Diákhitel1, Diákhitel2) rendelkező hallgatókat kíván segíteni, akik saját szakterületük leendő mestereivé válhatnak, és már egyetemi/főiskolai hallgatóként komoly eredményeket, sikereket tudhatnak maguk mögött.

A pályázat célja: a tehetséges és/vagy kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtó, Diákhitellel (Diákhitel1, Diákhitel2 érvényes szerződéssel) rendelkező egyetemi/főiskolai hallgató ösztöndíj keretében történő támogatása a 2016/17-es tanév során (két egymást követő tanulmányi félévben, azaz 10 hónap időtartamban).

További információk a pályázatról: www.diakhitel.hu/palyazat

Pályázati feltételek: http://www.diakhitel.hu/images/palyazataink/DHOP.pdf

Elérhetőség: osztondijprogram@diakhitel.hu
Pályázati határidő: 2016. szeptember 26.

Pályázati felhívás MNB Kiválósági Ösztöndíjra

Felhívom a Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak figyelmét, hogy a vonatkozó szabályzat alapján pályázatot nyújthatnak be MNB kiválósági ösztöndíjra (továbbiakban: Ösztöndíj) a 2016/2017. tanévre.

Támogatni kívánt szakok:

 • Alapképzésen: alkalmazott közgazdaságtan, gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel
 • Mesterképzésben: közgazdasági elemző, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, számvitel, vezetés és szervezés

Azon hallgatók pályázhatnak, akik az alábbi feltételeknek megfelelnek:

a) a fent felsorolt (támogatni kívánt) alap- és mesterszakok nappali munkarendű, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező állami ösztöndíjas vagy önköltséges finanszírozási formában tanuló hallgatói,

b) a támogatni kívánt alap- vagy mesterképzési szakon legalább két félévre bejelentkeztek és az előző két egymást követő aktív félévben legalább 55 kreditet megszereztek,

c) akik a szakon előírt mintatanterv összes kreditjeinek időarányosan legalább 90 %-át teljesítették, továbbá

d) az előző két egymást követő, lezárt, aktív félévben a megszerzett érdemjegyek kreditekkel súlyozott számtani átlaga 4,00-nél jobb, és azokban a félévekben tudományos, illetve egyéb szakmai munkát végeznek.

A beérkezett pályázatok értékelésekor 70 %-ban a tanulmányi teljesítményt, 20 %-ban a tudományos tevékenységet, 10 %-os arányban a közéleti, közösségi tevékenységet vesszük figyelembe.

Az Ösztöndíj 2016 szeptemberétől maximum egy tanévre, azaz 10 hónapra szól, összege 30.000,- Ft havonta. A hallgató nem jogosult a 2. féléves ösztöndíj támogatására, ha a 2016/2017. tanév őszi félévében nem szerzett legalább 25 kreditet, valamint ha a felvett tantárgyait nem teljesítette. Amennyiben a hallgató jogviszonya megszűnik vagy szünetel, számára az ösztöndíj tovább nem folyósítható. Páratlan félévre végződő tanulmányok esetének az ösztöndíj folyósítása nem szűnik meg, ha a hallgató tanulmányait egy, az ösztöndíjprogram által támogatott mesterképzési szakon folytatja. Az Ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a köztársasági ösztöndíj és a tanulmányi ösztöndíj támogatásából.

Pályázni a Neptunban megtalálható GTK – MNB kérvény benyújtásával lehet

A pályázat benyújtásának kezdete: 2016. szeptember 12. 10:00, vége: 2016. szeptember 23. 22:00.

A pályázatok elbírálásának rendjét és feltételeit a Gazdaságtudományi Kar és az MNB közösen állapítja meg.

A tantervi követelményeket meghaladó teljesítményért adható plusz pont megszerzéséhez az alábbi mellékletek csatolása szükséges:

 • tudományos teljesítményt igazoló oklevelek, tudományos tevékenységek igazolása (publikációk másolata),
 • intézetigazgatói/szakvezetői/témavezetői igazolás a tudományos és szakmai tevékenységről,
 • közéleti tevékenység igazolása (tisztségviselői, PEHÖK-elnöki, kollégiumi referensi/
  vezetői, projektvezetői, főszerkesztői, rendezvényszervezői, diákszervezeti elnöki, öntevé-keny kör vezetői igazolások, beszámolók).

Veszprém, 2016. szeptember 12.

Dr. Kovács Zoltán
dékán

Beiratkozási kérdőív elsőéveseknek 2016

Beiratkozási kérdőívKedves Első Évfolyamos Hallgató!

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, ezért kérjük, hogy kattints az alábbi linkre, és töltsd ki az ott található beiratkozási kérdőívet 2016. szeptember 30-ig!

http://kerdoiv.gtk.uni-pannon.hu/index.php/792542?lang=hu

Ez a kérdőív a szakkal, az egyetemmel kapcsolatos elképzeléseidet és elvárásaidat szeretné felmérni, hogy elősegítsük a minél tartalmasabb egyetemi éveidet.

A kérdőív kitöltése anonim. Az adatokat csak összesítve dolgozzuk fel. A kitöltés 5-10 percet vesz igénybe. Köszönjük!

I-SICS – Hallgatói ötletek a társadalmi problémák mérséklésére

 I-SICSA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara nemzetközi partnerekkel együttműködve I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Versenyt szervezett 2016. augusztus 24-25-én a Pannon Egyetemen.

Az I-SICS projekt célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a környezetükben felmerülő társadalmi problémákra, és ösztönözzék őket, hogy társadalmilag felelősségteljesen gondolkodjanak, aktív, elkötelezett szereplői legyenek helyi közösségüknek.

A versenyzők feladata olyan ötletek kidolgozása volt, amelyek újszerűek, a társadalom számára hasznosak, társadalmi igényeket elégítenek ki, és új társadalmi együttműködéseket hoznak létre.

2016 májusában minden partner megszervezte saját régiójában az I-SICS Társadalmi Innovációs Verseny helyi fordulóját, amelyen hallgatók mutatták be a társadalmi innováció témakörébe tartozó projektötleteiket. A regionális fordulók legjobb helyezettjei mérték össze tudásukat a nemzetközi versenyen augusztus végén.

első_helyezettA nemzetközi verseny első díját a „Melting Pot” című projekttel a belga Anna Nauwelaerts, Cato Van Roeyen, Emma Lansens, Hanne Styfhals és Leen Willems szerezte meg. A „Melting Pot” egy olyan catering vállalkozás, amely menedékkérők számára biztosít lehetőséget, hogy bemutassák nemzetük gasztronómiáját, tradícióit, ezáltal kapcsolatot teremt a menedékkérők és a befogadó társadalom között, növelve a szolidaritást és egymás elfogadását.

A legkreatívabb prezentációért járó díjat a spanyol Lucas Amat Junquera és Isaac Soler Ramos
a „Sponsor a wall” című projekttel érdemelte ki, amely a társadalmi problémák elleni küzdelmet a városokban elhelyezett falfestmények segítségével hivatott támogatni.

A leginnovatívabb társadalmi célú projekt díjat a belga Noura El-Jafoufi által kidolgozott „The School Assembly” projekt nyerte el, melynek középpontjában egy olyan iskolai fórum létrehozása áll, amely lehetőséget teremt a különböző társadalmi csoportok közötti találkozásra és eszmecserére.

I-SICSA „Legrelevánsabb ötlet Európa számára napjainkban” díjat a „Career Compass” projekt kapta, amelyet a Pannon Egyetem hallgatói, Szabó Helga és Leitner Veronika dolgoztak ki. A projekt magyarul a „Mesterségtájoló” címet viseli, s a pályaválasztásban nyújt hatékony segítséget.

A legnagyobb globális potenciállal bíró projektnek a spanyol Manuel Gros, Denise Camou és Justin Graside által kidolgozott „StrateDo” című projekt bizonyult. A „StrateDo” egy ingyenes online szoftver, amelynek segítségével kisvállalkozások elkészíthetik online marketing stratégiájukat.

A legkörnyezetbarátabb projekt díjat pedig a horvát Maria Lepur és Igor Štrangarević „Eco (Re)action” projektje érdemelte ki, melynek középpontjában a környezettudatos nevelés és az újrahasznosítás áll.

A díjazott projekteken túl a megváltozott munkaképességűek számára történő munkahelyteremtéstől kezdve, álláskeresést segítő szolgáltatáson, hagyományőrzést támogató projekten át, szabadidő- és gyógycentrum létrehozásáig, számos hasznos ötlet elhangzott.

A verseny köré egy nyári tábor is szerveződött 2016. augusztus 21-27. között, amelynek helyszíne Balatonalmádi volt. A tábor során a versenyzők szakmai workshopokon vehettek részt, amelyek többek között prezentációs technikák bemutatásával, forrásszerzéssel, interkulturális kommunikációval foglalkoztak.

I-SICSA projekt a KA2-Cooperation and Innovation for Good Practices c. Erasmus+ projekt keretében, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar, a BIC Group s.r.o. (Szlovákia), a CVO Antwerpen (Belgium), az Európa Konzorcium Regionális Fejlesztési Nonprofit Kft. (Nagykanizsa), a Regional Development Agency of Slavonia and Baranja (Horvátország) és a Rovira I Virgili Egyetem (Spanyolország) együttműködésével valósul meg.

További információ a projektről a http://isics.gtk.uni-pannon.hu/ és a http://isics.gtk.uni-pannon.hu/competition/ oldalon olvasható.

GTK Elsős Információs Nap 2016

Pótfelvételi2016. szeptember 5-én (hétfőn) 15.00 órától a nappali tagozatos elsős hallgatók részére GTK Információs Napot tartunk az A épület A/1 előadótermében, ahol központi tájékoztatók hangzanak el a Kar és az egyetem működéséről, a hallgatói ügyintézés menetéről, a Kar kínálta lehetőségekről, ösztöndíjakról, nyelvoktatásról, tehetségmenedzsmentről.

Programterv:

– Dr. Kovács Zoltán, dékán úr tájékoztató előadása
– Dr. Balogh Ágnes, oktatási dékánhelyettes asszony tájékoztató előadása
– Dr. Nagyné Dr. Stribl Tünde, oktatási igazgató asszony tájékoztató előadása
– Tóth Gábor, főigazgató úr tájékoztatója az Egyetemi Könyvtár által nyújtott szolgáltatásokról
– Szakvezetői tájékoztatók

Az Információs Napon a központi előadásokat követően szakvezetői tájékoztatók is lesznek, amelyeken az adott szakkal kapcsolatban hangzanak el hasznos tudnivalók.

A szaktájékoztatók helyszíne:

 • Emberi erőforrások: A épület A/4 terem
 • Kereskedelem és marketing: A épület A/5 terem
 • Gazdálkodási és menedzsment: A épület A/3 terem
 • Műszaki menedzser: A épület A/6 terem
 • Nemzetközi gazdálkodás: A épület A/7 terem
 • Pénzügy és számvitel: A épület A/8
 • Turizmus: A épület A/1 terem
 • Vezetés és szervezés: A épület A/114 terem
 • Logisztikai menedzser: A épület A/127 terem

Az Információs Napon történő részvétel rendkívül fontos ahhoz, hogy az elsős hallgatók könnyebben boldoguljanak tanulmányaik során, ezért megjelenésükre számítunk!

Tanévnyitó Ünnepség 2016

Diplomaátadó 1.A Gazdaságtudományi Kar 2016. szeptember 9-én 11.00 órától a B épület Aulájában tartja Tanévnyitó Ünnepségét.

Kérjük a hallgatókat, hogy az évnyitón az alkalomhoz illő öltözékben jelenjenek meg (hölgyek: sötét, térdig érő szoknya, fehér blúz, zárt sötét cipő – szandál, saru nem megengedett, urak: öltöny, begombolt ing, nyakkendő, sötét zokni és sötét zárt cipő)!

FESSUD Final Conference, Brussels

FESSUD Final ConferenceA two-day event on Financialisation, Economy, Society and Sustainable Development:
– Tuesday 27 September will be dedicated to a reflection from a research perspective.
– On Wednesday 28 September, we will open the debate from a policy perspective.

More information >>>

The FESSUD project will close 5 years of research about financialisation of our economy. It will present its main findings and policy recommendations for a financial system better serving the economy, society and the environment.

FESSUD brings together expertise from 14 leading universities across Europe and South Africa and PLS as the only civil society organisation to look afresh at how the financial system affects the world around us. This project has studied the growth and impacts of the financial system in Europe and offers recommendations to make the financial system work for society, the economy and the environment and not – as has sometimes been the case – the other way round.

The FESSUD project targets a wide public going from policy makers to representatives of the business sector, through civil society, to academics and citizens from the EU and beyond.

More information: http://fessud.eu/fessud-final-conference-2016/

powered by wordpress - made by us