Vissza az oldal tetejére.
május  2016
HKSCPSV
 1
23
Events on 2016. május 3.
 • Világjáró Klub – Dél-Korea a HAN-ok országa
  Starts: 7:00 du.
  Ends: 2016. május 3. - 9:00 du.
  Description: 2016. május 3-án, kedden 18:00 órától ismét fényképes élménybeszámoló a Központi Kollégium földszinti tanulójában (8200 Veszprém, Egyetem u. 12.).
  Dél-Korea a HAN-ok országa
  Előadó: Joó Mariann
  További információ: http://www.gtk.uni-pannon.hu/vilagjaro-klub-del-korea-a-han-ok-orszaga/
45678
9101112
Events on 2016. május 12.
 • PENTOR FÓRUM
  Starts: 10:00 de.
  Ends: 2016. május 12. - 2:00 du.
  Description: A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Menedzsment Intézete tisztelettel meghívja a Pannon Egyetem hallgatóit, oktatóit, vállalati szakembereket, középiskolai vezetőket, oktatókat és diákokat, valamint az érdeklődő egyetemi kollégákat a Pentor Fórumra.
  Időpont: 2016. május 12. 10.00-14.00 óra
  Helyszín: Pannon Egyetem B épület Konferencia Központ (8200, Veszprém, Egyetem u. 10.)
  További információ: http://www.gtk.uni-pannon.hu/pentor-forum/
131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Köztársasági Ösztöndíj pályázat (2016/2017. tanév)

Kiírásra került a 2016/2017. tanév Köztársasági Ösztöndíj pályázata.

Részletes pályázati felhívás itt olvasható.>>>

Pályázati adatlap itt tölthető le.>>>

Pályázat benyújtásának határideje: 2016. június 30.

Dr. Halmai Pétert az MTA levelező tagjává választották

Dr. Halmai PéterAz Akadémikusok Gyűlése hétfői zárt ülésén megválasztotta a Magyar Tudományos Akadémia új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjait. Az ülésen az levelező tagjává választották karunk oktatóját, Halmai Péter professzort (Nemzetközi Gazdaságtan Intézeti Tanszék). Szívből gratulálunk az elismeréshez!

A további tagok listája megtekinthető az MTA oldalán: http://mta.hu/kozgyules2016/a-magyar-tudomanyos-akademia-ujonnan-megvalasztott-tagjai-106411

Forrás

Raklapfestéssel ünnepeltük a Logisztika napját

RaklapfestésÁprilis 21. a Logisztika napja, melynek megünneplésére és a logisztika népszerűsítésére a Gazdaságtudományi Kar, a VEAB Logisztikai Munkabizottsága és az EPAL (European Pallet Association e.V.) raklapfestő versenyt szervezett.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga kiválasztani a legjobbakat a sok kreatív raklapfestmény közül. Végül az alábbi sorrend született:

1. helyezett csapat tagjai: Zsirkáné Fónagy Orsolya, Molnár Gergely, Guba Sándor (PE-MK)

2. helyezett csapat tagjai: Jászberényi Andrea, Németh Norina, Matus Dániel, Slemmer Dávid (PE-GTK)

3. helyezett csapat tagjai: Péter Martina, Király Edina, Gombás Renáta, Freund Anna (PE-GTK)

4. helyezett csapat tagjai: Szili Adrienn, Tiszinger Nikolett, Gyarmathy Piroska, Timmer Vivien, Nagy László (Alcoa, Nemesvámos)

Mindenkinek szívből gratulálunk! Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

Köszönjük az EPALnak a raklapokat és a remek nyereményeket!

Szakkirándulás a Tisza-tónál – Hallgatói élménybeszámoló

Szakkirándulás 2016 áprilisában került sor a turizmus-vendéglátás szakkiránrulásra. Az úti cél ezúttal a Tisza-tó volt. Az alábbiakban Sági Melinda hallgató élménybeszámolója olvasható.

“A tavalyi évhez hasonlóan, idén is volt szerencsém részt venni a turizmus-vendéglátás szakkiránduláson, melynek során Magyarország egy kevésbé népszerű területét, a Tisza-tavi régiót ismerhettük meg.

Amikor kiderült az úti cél, nem gondolkoztam azon, hogy idén is részt vegyek-e a kiránduláson, amint lehetőségem adódott rá, már jelentkeztem is, hiszen a Hortobágyi Nemzeti Park előkelő helyen szerepel(t) a bakancslistámon.

SzakkirándulásA szakkirándulás az aktív- és ökoturizmus jegyében zajlott, így a szakmai előadásokon és szállodalátogatáson kívül néptáncoltunk, csónakáztunk – mely az égieknek köszönhetően tényleg aktív volt –, hajókáztunk, kirándultunk és rengeteget kerékpároztunk. A bátrabb egyének fakultatív program keretein belül kenuzhattak is.

A gasztronómia területén sem volt hiány, lehetőségünk volt megkóstolni a poroszlói Rétesház finomabbnál finomabb réteseit, a híres Szicsek pálinkákat, valamint a második nap estéjén az általunk elkészített, hajdú-bihari tájjelegű ételt, a slambucot.

A szakmai előadások során rengeteg új ismerettel bővíthettük tudásunkat, melyek elengedhetetlenek mind a hátralévő tanulmányainkban, mind pedig a leendő szakmánkban a turizmus területén. Az érdekesebbnél érdekesebb programok pedig hamar összekovácsolták a társaságunkat, tanárokat, turizmusos hallgatókat, külföldi diákokat egyaránt. Külön élmény volt számomra a Tisza-tavi Ökocentrumban a vidrák látványetetése, valamint Mezőkövesden a Kisjankó Bori Emlékház.

SzakkirándulásAz alföldön eltöltött három nap kellemes, baráti légkörben, jó hangulatban telt, egy percünk sem volt unatkozni. Nem csak a végtagjaink fájtak a sok aktivitástól, hanem a hasunk is a rengeteg nevetéstől. A társaság számtalan felejthetetlen élménnyel tért haza, és úgy gondolom, hogy mindannyiunk nevében kijelenthetem: Visszamennénk!

Ezúton szeretném megköszönni a szervezőknek, Beának, Fanninak és Katának a kitartó munkájukat, oktatóimnak és diáktársaimnak pedig a részvételt, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy ez a szakkirándulás legtöbbünk – ha nem mindenki – számára egy felejthetetlen élmény lehessen!”

Köszönjük szépen Melindának az élménybeszámolót!

Világjáró Klub: Kamcsatka – Vulkánok hátán, a medvék földjén

Világjáró Klub - KamcsatkaIsmét megrendezésre kerül a Világjáró Klub – Fényképes élménybeszámoló a Központi Kollégium földszinti tanulójában (8200 Veszprém, Egyetem u. 12.).

Előadás címe: Kamcsatka – Vulkánok hátán, a medvék földjén
Időpont: 2016. május 3., kedd 18:00
Előadó: Csótai László

Két nagyvad-fotós elhatározta, hogy megnézik a világ legnagyobb medvéit lazac és pisztráng halászat közben. Az elképzelést tett követte, s egy jó egy éves előkészület után elindultak a Kamcsatkai-félszigetre, a vulkánok földjére. A medvék fotózása mellett felmásztak egy-két vulkánra is, és visszautaztak a múltba, mert ott, a Kamcsatkai-fésziget bizonyos részein megállt az idő. Ezen fotóstúrának induló kalandtúráról szól a képes vetített előadás és diaporáma vetítés.

Világjáró Klub - KamcsatkaAddig nézzétek meg Laci képeit a következő oldalon:
https://fotovadasz.smugmug.com/Projektek/Kamcsatka-2014/

Mindenkit sok szeretettel, teával és süteménnyel várunk!
Hogy még otthonosabban érezd magad, hozd el kedvenc bögrédet is!

Kalandorok ne kíméljenek!

Tarts velünk a Facebookon is: https://www.facebook.com/VilagjaroGTK

Minden bejegyzés megtekintése
powered by wordpress - made by us