mobile menu icon
PE-GTK
uni-pan icon
phonebook icon
facebook icon
youtube icon
gallery icon
switch icon
Pannon Egyetem
uni-pan icon
phonebook icon
facebook icon
youtube icon
gallery icon
Hírek
Nyílt Nap az Üzleti Tudásközpontban

A résztvevőknek lehetőségük nyílik áttekinteni a hatékony menedzsmenthez szükséges kompetenciák körét, az Üzleti Tudásközpont erre épülő készségfejlesztő programját, és megtanulni, illetve kipróbálni néhány fontos gyakorlati készséget egy-egy kiemelt területről, pl.:

A Nyílt Nap során megismert és elsajátított készségeket azonnal alkalmazhatja a munkájában vagy némelyiket akár a személyes életében is.

A programon való részvétel ingyenes, de kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az Üzleti Tudásközpont e-mail címén: tudaskozpont@gtk.uni-pannon.hu .

Időpont: 

Veszprém – 2018. szeptember 20. (csütörtök) de. (Érkezés 8.30-tól)

Helyszín: PE Gazdaságtudományi Kar (Veszprém, Egyetem u. 10., “A” épület, 2. emelet, Kari Könyvtár – A/204)

Székesfehérvár – 2018 október 5 (péntek ) de.(Érkezés 8.30-tól)

Helyszín: Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6)

A programot vezeti: Makkay-Chambers Adrienne, Üzleti Tudásközpont vezető

Vissza az eseménynaptárra > > >

TÁJÉKOZTATÓ első évfolyamos LEVELEZŐS hallgatók számára

Az első évfolyamos LEVELEZŐS hallgatók tájékoztatóját szeptember 22-én tartjuk a Polinszky-teremben (Wartha Vincze utca) az alábbiak szerint:

8.00 – 8.15 óráig összevont tájékoztató (levelező BA, FOKSZ, mester)

Ezt követően szaktájékoztatók szakonként a szakvezetőkkel:

8.15 – 8.45 óráig szaktájékoztató

levelező alapképzési szakok (BA): Emberi erőforrás, Gazdálkodás és menedzsment, Kereskedelmi és marketing, Műszaki menedzser, Pénzügy és számvitel, Turizmus-vendéglátás;

levelező felsőoktatási szakképzési szakok (FOKSZ): Gazdálkodás és menedzsment, Kereskedelmi és marketing, Pénzügy és számvitel, Turizmus-vendéglátás;

levelező mesterképzési szakok (MA): Vezetés és szervezés, Ellátásilánc-menedzsment, Műszaki menedzser, MBA

 

 

 

Ünnepeld velünk a turizmus világnapját!

Ünnepeld velünk a turizmus világnapját!Szeptember 27. a turizmus világnapja! Az idei téma a “Turizmus és a digitális átalakulás”.

✔ Ti mit gondoltok a jövőről?
✔ Hogyan és miben fogja átalakítani a technológiai fejlődés a turizmust?
✔ Milyen új szakmák jelenhetnek meg a turizmusban?
✔ Virtuális túrákra megyünk majd, vagy az eddigi desztinációk kínálta lehetőségeket lesz módunkban másként megtapasztalni?

Ha van véleményed, vegyél részt játékunkban! Olyan 1 perces videókat várunk, amelyekben kifejtitek, nektek mi jut eszetekbe a digitális átalakulásról.

Nem kell sem profi stúdió, sem maszkmester, csak a telefonod és a fantáziád! Ha nem szeretnél szerepelni a videóban, az sem gond. Elfogadunk animációk, feliratok, képek használatával készült információs videókat is.

Javasoljuk, hogy a videókban használjátok a Turizmus Világnapja 2018 logóját, amit itt tölthettek le.>>>

Ünnepeld velünk a turizmus világnapját!A verseny mindenki szamára nyitott. Alig várjuk, hogy megismerjük azt a sokféle nézőpontot, amit képviseltek.

A videók szeptember 27-én kerülnek majd fel a GTK Facebook oldalára, ahol szavazni lehet a legérdekesebb, legjobb gondolatokra! Az első három helyezett GTK-s ajándékcsomaggal gazdagodik. Ezen felül a második helyezett egy üveg borral, míg az első helyezett egy nagy értékű ajándékutalvánnyal ünnepelheti meg sikerét.

Ami lényeges:

OTP ÜzletRace Esetverseny- versenyfelhívás

OTP ÜzletRace Esetverseny- versenyfelhívásAz OTP Business idén is meghirdeti hallgatói pályázatát ÜzletRace 2.0 néven, amely során arra bíztatja a fiatalokat, hogy formabontó ötletekkel álljanak elő a vállalkozások pénzügyi kiszolgálásával kapcsolatban.

A verseny kétfordulós:

1. Az első körben, október 14-ig bezárólag az érdeklődők egy 3 diából álló PPT prezentációval nevezhetnek, melyben bemutatják milyen szerepe van jelenleg, és a trendek alapján milyen szerepe lehet a jövőben az OTP Business-nek az említett témakörben.

2. A második fordulóba, azaz a döntőbe a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályázatok benyújtói kapnak meghívást, ahol 3 fős csapatokba rendeződve egy kétnapos tábor keretében, mentorok segítségével dolgozhatják ki megoldásaikat.

 

A kiemelkedő ötleteket pénznyereménnyel díjazzák
– az első helyezett csapat 900 000 Ft,
– a második 600 000 Ft,
– míg a harmadik 450 000 Ft jutalomban részesül.

Nevezési határidő: 2018. október 14.

Regisztrálni az uzletrace.otpbusiness.hu linken lehet.

Szakmai gyakorlati lehetőség Bécsben

A bécsi University of Natural Resources and Life Sciences nemzetközi irodája keres hallgatót szakmai gyakorlatra 2018. decemberi vagy 2019. januári kezdéssel.

További részletek itt. >>>

(Hirdetés feltöltve: 2018.09.14.)

Elsős Információs Nap 2018 – Prezentációk

A 2018. szeptember 5-én megrendezett Elsős Információs Napon elhangzott előadások prezentációi megtekinthetők és letölthetők az alábbi linkekre kattintva.

– Gál Balázs, oktatási igazgató előadása az Oktatási Igazgatóságról és fontos tanulmányi ügyekről >>> 

– Dr. Molnárné Dr. Barna Katalin,  oktatási dékánhelyettes előadása a tanulmányi ügyekről >>>

– Vajda Tünde, kommunikációs vezető előadása a kar által kínált lehetőségekről, programokról >>>

– Tóth Gábor, az Egyetemi Könytár és Levéltár főigazgatójának előadása a könyvtári szolgáltatásokról >>>

PannON Orientációs Nap az Unilever Veszprémi Jégkrémgyárban

PannON Orientációs Nap az Unilever Veszprémi JégkrémgyárbanAz elmúlt években számos hazai és nemzetközi kutatás mutatott rá arra a problémára, hogy a középiskolás, illetve főiskolás korú fiatalok nem látnak rá megfelelően a munka világára, ezért a pályaválasztásnál és a szakosodásnál nincs elegendő információjuk a hosszú távú döntések meghozatalához. Ezen igyekszik változtatni az Unilever Veszprémi Algida Jégkrémgyár és a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar közös programja: szeptember 7-én, a PannON Orientációs Napon közel 100 elsőéves hallgató tekinthetett be a világ egyik legnagyobb FMCG vállalatának működésébe.

Az egyetemen megszerzett tudás rendkívül fontos a munkaerőpiacon való helytálláshoz, de egy összetett vállalati struktúra és a multinacionális cégek elvárásainak megértéséhez elengedhetetlen, hogy a diákok a gyakorlatban is megtapasztalják a szervezetek működését. Épp ezért a PannON Orientációs Nap célja, hogy az elsőéves hallgatók már az egyetemi pályafutásuk kezdete előtt megismerhessék a rájuk váró tananyagok értékét, illetve kapaszkodó pontokat kapjanak, hogy mely konkrét pozíciók és irányok felelnek meg leginkább az érdeklődésüknek.

Az idén másodszorra megrendezett eseményt Soós András gyárigazgató nyitotta meg, aki röviden bemutatta a vállalat működését. Brányi Mária alpolgármester megnyitójában köszöntötte az elsőéves hallgatókat, és reményét fejezte ki, hogy tanulmányaik befejezése után Veszprémben vagy térségében telepednek le, majd dr. Fehérvölgyi Beáta, a Gazdaságtudományi Kar dékánja mutatta be az egyetem és az Unilever egymást támogató kapcsolatát. Végül Mészáros Zoltán, az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém pályázat művészeti vezetője méltatta a megyeszékhely kulturális sokszínűségét, és arra biztatta a hallgatókat, hogy a településsel kapcsolatos ötleteikkel, javaslataikkal bátran forduljanak a döntéshozókhoz.

PannON Orientációs Nap az Unilever Veszprémi JégkrémgyárbanAz előadásokat követően a hallgatók első kézből ismerhették meg az Unilever vállalati működését: tíz szegmens munkatársai tartottak interaktív, kiscsoportos workshopokat, többek között minőségbiztosítási és pénzügyi területen. A munkacsoportok összeállításánál lényeges szempont volt, hogy a Gazdaságtudományi Kar hallgatói számára leginkább releváns területeket érintsék, így a diákok számára reális karrierpályákat és kutatási témákat mutassanak be.

Az egyetemmel együtt kiemelten fontosnak érezzük, hogy az elsőéves diákok tehetséggondozását (például TDK, esettanulmány versenyek) és karriermenedzselését minél korábban elkezdjük, így fejlesztve a hallgatók problémamegoldó, kreatív gondolkodását, egyéni és csapatmunka készségeit, felkészítjük őket az egyetemi és munkahelyi kihívásokra – mondta a program kapcsán Soós András gyárigazgató.

A workshopokat követően a hallgatók a több mint 700 főt foglalkoztató, 10 ezer négyzetméteres jégkrémgyár üzemi területére is beléphettek. A mintegy 6,5 milliárd forintos éves forgalmat termelő létesítmény mind méretében, mind gyártási technológiájában a legkiválóbbak közé tartozik a régióban. Itt készül a Magnum, a Carte d’Or, a Cornetto, és a BigMilk is, ezekből a diákok is kóstolót kaptak az esemény végén.

Az Orientációs Nap meghatározó eleme annak az együttműködésnek, amelyet az elmúlt években az Unilever jégkrémgyára, a veszprémi városvezetés és az oktatási intézmény között építettek ki. A második legfontosabb pillér a Pannon Mentor Program, ahol a hallgatókat a munkaerőpiaci elvárásokra készítik fel a szakemberek. A 2015 óra működő projekt a tehetséggondozás mellett olyan készségek terén is fejleszti az egyetemistákat, mint a problémamegoldás vagy a kritikus gondolkodás.

Forrás:

https://civilhetes.net/egy-nap-a-jegkremgyarban

https://vehir.hu/pannon-egyetem/cikk/41508-a-gtk-golyait-koszontotte-a-jegkremgyar

https://bdpst24.hu/2018/09/11/egy-nap-a-jegkremgyarban/

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egyetemistak-jartak-a-helyi-jegkremuzemben-2442103/

https://www.veszpremtv.hu/tv-musor/pannon-orientacios-nap/

Pályázz Erasmus+ tanulmányi ösztöndíjra október 1-ig!

Erasmus+Tölts el egy vagy két félévet külföldi felsőoktatási intézményben Erasmus+ ösztöndíjjal, azért, hogy
✔ világot láss, nemzetközi tapasztalatot szerezz;
✔ fejleszd a nyelvtudásodat;
✔ fejleszd a készségeidet (kommunikációs, problémamegoldás, kreativitás, stb.);
✔ szélesítsd az ismereteidet;
✔ interkulturális tapasztalatot szerezz;
✔ bővítsd a kapcsolati tőkédet;
✔ önállóbb, taplraesettebb, tájékozottabb legyél!

Miért ne utaznál a 2018/19-es tanévben külföldre? Mindenkinek juthat egy ösztöndíjas hely, Neked is!

Tölts el egy félévet, vagy akár egy teljes évet egyik külföldi partneregyetemünkön, és mellette fedezd fel az országot, építs új kapcsolatokat, amelyek az egyetem elvégzése után is hasznodra válnak.

A Pannon Egyetem Nemzetközi Irodája pályázatot hirdet az Európai Unió Erasmus+ programjának keretében, külföldi részképzés teljesítésére a 2018/19-es tanév tavaszi félévére.

A pályázat beadási határidő: 2018. október 1.

Részletekért látogass el a PE Nemzetközi Irodába (A épület, földszint, 5-ös iroda az Oktatási Igazgatóság folyosóján)

További információ: http://www.uni-pannon.hu/index.php/hallgatok/erasmus

Nemzetpolitikai képzési program

Nemzetpolitikai képzési programA Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara a 2018–2019-es tanév első félévétől kétféléves speciális nemzetpolitikai képzési programot indít az egyetem hallgatói számára.

A képzést bármely szakos nappali tagozatos hallgató felveheti, és az összes tantárgyat sikeresen teljesítő hallgatók a diplomájuk mellé tanúsítványt kapnak a nemzetpolitikai képzési program elvégzéséről.

További információ itt. >>>

Dr. Zupkó Gábor előadása a Pannon Egyetemen

Dr. Zupkó Gábor az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjeA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar és a Veszprém megyei Europe Direct Tájékoztató Központ szervezésében Dr. Zupkó Gábor az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője tart előadást Európa jövőjéről a hallgatóknak és minden érdeklődőnek 2018. szeptember 19-én.

Napjainkban számos kihívással és nagy feladattal néz szembe az EU: migrációs válság, munkaerőhiány, digitális kihívások, Brexit-tárgyalások, USA-val való kereskedelmi akadályok, új uniós költségvetés megalkotása vagy akár említhetők a 2019. májusi Európai Parlamenti választások is.

Vajon milyen irányba kellene haladni majd a 27 tagú közösségnek? Maradjon minden a jelenlegi helyzetben, vagy legyen szorosabb az integráció? Esetleg az lenne célravezető, ha “kétsebességes” EU lenne?

Helyszín: Pannon Egyetem, Polinszky-terem (Wartha Vince u. 1.)

Időpont: 2018. szeptember 19. (szerda) 12:00-13:30

A programon való részvétel ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A program plakátja megtekinthető és letölthető itt.>>> 

Gazdálkodj okosan! – Vállalatvezetési checkpoint játék középiskolásoknak a Kutatók Éjszakáján

Gazdaságtudományi KarA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén is izgalmas gazdasági játékra hívja a középiskolásokat a Kutatók Éjszakáján 2018. szeptember 28-án, pénteken, 17.00-21.00 óra között. Helyszín: Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar (8200 Veszprém, Egyetem u. 10., „A” épület).

A játék egy vállalat irányításán keresztül mutatja be a gazdaság fontos területeit, valamint a kar szakjait. A diákok izgalmas pénzügyi, menedzsment, közgazdasági, marketing, stb. feladatok megoldása során betekintést nyernek a vállalat működésébe.

A játék során a legtöbb pontot összegyűjtő csapat tagjai könyvutalványt, osztályuk pedig ajándékutalványt nyer osztálykép vagy tablókép fotózásra.

A gazdasági játékra bármely középiskola tanulója jelentkezhet 3-4 fős csapatban. A jelentkezés e-mailben történik a kommunikacio@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 24. (hétfő).

További információ szintén a fenti e-mail címen kérhető.

Gyere el, próbáld ki magad, és gazdálkodj okosan!

GTK Elsős Napok 2018

Kedves Elsőéves Hallgatók!

A 2018. szeptember 3-11. közötti időszak nagyon fontos az egyetemen, ez az ún. regisztrációs időszak, amellyel kapcsolatban már számos információt kaptatok. Sok feladatotok van ebben a néhány napban, és mi is több programmal készültünk számotokra. Összegyűjtöttük most egy helyre a sok információt segítségképpen. Save the dates!

2018. 09. 05.
(szerda)

2018. 09. 06.
(csütörtök)

2018. 09. 07.  
(péntek)

2018. 09. 10.  
(hétfő)

2018. 09. 11.  
(kedd)

09:00 - 11:30 GTK Elsős Információs Nap
További részletekért kattints ide!>>>

13:00-17:00 Nyelvi szintfelmérő a Gazdaságtudományi Kar hallgatói számára.
A részleteket és a beosztást Neptun üzenetben megkapják az érintettek.
08:00-tól Beiratkozás nappali tagozatos hallgatók számára
További részletekért kattints ide! >>>

13:00-15:00 Egyetemi körséta a legfontosabb helyszínek érintésével
További részletekért kattints ide!>>>

17:00-19:00 Veszprémi városnéző séta
További részletekért kattints ide!>>>
08:00-15:00 PannON Orientációs Nap az Unilever Veszprémi Jégkrémgyárral együttműködve
További részletekért kattints ide! >>>

09:00-tól és 13:00-tól Beiratkozás levelező tagozatos hallgatók számára
További részletekért kattints ide! >>>
09:00-12:00 Biztonságtechnikai nap
A részleteket Neptun üzenetben megkapják az érintettek.
10:00-11:30 A Gazdaságtudományi Kar tanévnyitó ünnepsége
További részletekért kattints ide! >>>
Minden bejegyzés megtekintése
powered by wordpress - made by us
Vissza az oldal tetejére.