mobile menu icon
PE-GTK
uni-pan icon
phonebook icon
facebook icon
youtube icon
gallery icon
switch icon
Pannon Egyetem
uni-pan icon
phonebook icon
facebook icon
youtube icon
gallery icon
Hírek
Dr. Zupkó Gábor „Párbeszéd Európa Jövőjéről”

Dr. Zupkó Gábor az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének vezetője szeptember 19-én, szerdán a Polinszky-teremben tartott „Párbeszéd Európa Jövőjéről” című előadása a várakozásoknak megfelelően rengeteg érdeklődőt vonzott.

Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Gazdaságtudományi Kar dékánjának rövid köszöntője után a már színültig telt helyiségben kezdetét vette az érdekes témákat érintő prezentáció.

A hallgatóknak lehetőségük nyílt saját kérdéseiket is feltenni, melyekre Zupkó úr készségesen válaszolt, mi több, a bátor jelentkezőket kisebb ajándékokkal jutalmazta.

Az eseményt egy rövid sajtókonferencia zárta, ahol a helyi televízió és az „Egyetemünk” újság szerkesztője készített interjút a Brüsszelben is tevékenykedő diplomatával.

 

Startra kész a “LELLE2 – Tanuljunk meg tanulni!” projekt

Az Európai Bizottság által meghirdetett ERASMUS+ Program keretében 2018-ban „LELLE2 – Tanuljunk meg tanulni! – Tanulási készségek fejlesztése középiskolai diákok számára” címmel nyert pályázati támogatást a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara által vezetett konzorcium.

Az Európai Unió 297.386,- euró összegű támogatást nyújt a 2018. szeptember 1-jén elindult 2018-1-HU01-KA201-047839 azonosító számú projekthez, amelynek tervezett befejezési dátuma 2020. december 31.

A Gazdaságtudományi Kar által vezetett stratégiai partnerség projekt megvalósításában az Eszterházy Károly Egyetem – Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a Nemzeti Oktatási Intézet (Szlovákia), a MARIANUM Egyházi Iskolai Központ (Szlovákia), a Téglás Gábor Gimnázium (Románia), a Kuressaare Gimnázium (Észtország) és a Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola vesznek részt.

A projekt keretében 2018. október 8-9-én kerül megrendezésre az első projekttalálkozó a Gazdaságtudományi Kar szervezésében.

Szakmai gyakorlat Skóciában

Turizmus-vendéglátás szakos hallgatóknak

Régóta szeretnéd felfedezni Skóciát?

Szeretnél egy luxusszállodában dolgozni?

Szeretnéd külföldön teljesíteni a szakmai gyakorlatod?

… és közben még pénzt is keresnél?

 

Ha akár csak egy kérdésre is igennel válaszoltál, ne habozz, jelentkezz szakmai gyakorlatra a skóciai Skibo Castle szállodába!

 

A skóciai Skibo Castle (exkluzív szálloda és klub http://www.carnegieclub.co.uk/) (lány)gyakornokokat keres Housekeeping részlegére. A munkaidő: heti 40 óra, az órabér: kb. 2800 Ft (£8/óra) Munkaruhát biztosítanak. Bővebb információ és jelentkezés angol nyelvű fényképes önéletrajzzal a hajmasy.gyongyi@gtk.uni-pannon.hu email címen, vagy személyesen kedden 9.00-10.00 óra között az A110-es irodában.

Boguslawa Urbaniak a Lodz-i Egyetemről

Boguslawa Urbaniak a Lodz-i Egyetem (Lengyelország) professzora egy nagyszerű hetet töltött a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán az Erasmus + mobilitási program keretében.

Előadást tartott a kar hallgatói számára angol nyelven, saját kutatási területét illetően “An ageing society as a new challenge for the labour market” címmel.

1. Pentor Műhelyfoglalkozás

Pentor ProgramAz első Mentorműhelyt 2018. szeptember 25-én 16:30-18:30 között rendezzük meg az A épület 01-es termében.

Az első műhelyfoglalkozás 2 részből áll:

Az első rész témája
– az egyetemi életbe való beilleszkedés,
– önálló és csoportos tanulás és karrierút tervezés,
– időmenedzsment,
– kapcsolatépítés.

A második részben
– a tudományos életbe történő bekapcsolódásról,
– a projektmunkákban való részvételről lesz szó,
– valamint korábbi TDK-zó hallgató személyes tapasztalatait is megismerheted, megtudhatod, mennyire lendítette előre az életét, hogy tudományos munkákban vett részt.

Mivel a műhelyfoglalkozáson italt és kis harapnivalót biztosítunk, fontos tudnunk részvételi szándékodat. Kérjük, 2018. szeptember 23. éjfélig regisztrálj itt! >>>

A program a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara által elnyert az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által támogatott “A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik” című projekthez (NTP-HHTDK-18-0020) kapcsolódóan valósul meg.

logo

 

 

Nyílt Nap az Üzleti Tudásközpontban

A résztvevőknek lehetőségük nyílik áttekinteni a hatékony menedzsmenthez szükséges kompetenciák körét, az Üzleti Tudásközpont erre épülő készségfejlesztő programját, és megtanulni, illetve kipróbálni néhány fontos gyakorlati készséget egy-egy kiemelt területről, pl.:

A Nyílt Nap során megismert és elsajátított készségeket azonnal alkalmazhatja a munkájában vagy némelyiket akár a személyes életében is.

A programon való részvétel ingyenes, de kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az Üzleti Tudásközpont e-mail címén: tudaskozpont@gtk.uni-pannon.hu .

Időpont: 

Veszprém – 2018. szeptember 20. (csütörtök) de. (Érkezés 8.30-tól)

Helyszín: PE Gazdaságtudományi Kar (Veszprém, Egyetem u. 10., “A” épület, 2. emelet, Kari Könyvtár – A/204)

Székesfehérvár – 2018 október 5 (péntek ) de.(Érkezés 8.30-tól)

Helyszín: Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6)

A programot vezeti: Makkay-Chambers Adrienne, Üzleti Tudásközpont vezető

Vissza az eseménynaptárra > > >

TÁJÉKOZTATÓ első évfolyamos LEVELEZŐS hallgatók számára

Az első évfolyamos LEVELEZŐS hallgatók tájékoztatóját szeptember 22-én tartjuk a Polinszky-teremben (Wartha Vincze utca) az alábbiak szerint:

8.00 – 8.15 óráig összevont tájékoztató (levelező BA, FOKSZ, mester)

Ezt követően szaktájékoztatók szakonként a szakvezetőkkel:

8.15 – 8.45 óráig szaktájékoztató

levelező alapképzési szakok (BA): Emberi erőforrás, Gazdálkodás és menedzsment, Kereskedelmi és marketing, Műszaki menedzser, Pénzügy és számvitel, Turizmus-vendéglátás;

levelező felsőoktatási szakképzési szakok (FOKSZ): Gazdálkodás és menedzsment, Kereskedelmi és marketing, Pénzügy és számvitel, Turizmus-vendéglátás;

levelező mesterképzési szakok (MA): Vezetés és szervezés, Ellátásilánc-menedzsment, Műszaki menedzser, MBA

 

 

 

Ünnepeld velünk a turizmus világnapját!

Ünnepeld velünk a turizmus világnapját!Szeptember 27. a turizmus világnapja! Az idei téma a “Turizmus és a digitális átalakulás”.

✔ Ti mit gondoltok a jövőről?
✔ Hogyan és miben fogja átalakítani a technológiai fejlődés a turizmust?
✔ Milyen új szakmák jelenhetnek meg a turizmusban?
✔ Virtuális túrákra megyünk majd, vagy az eddigi desztinációk kínálta lehetőségeket lesz módunkban másként megtapasztalni?

Ha van véleményed, vegyél részt játékunkban! Olyan 1 perces videókat várunk, amelyekben kifejtitek, nektek mi jut eszetekbe a digitális átalakulásról.

Nem kell sem profi stúdió, sem maszkmester, csak a telefonod és a fantáziád! Ha nem szeretnél szerepelni a videóban, az sem gond. Elfogadunk animációk, feliratok, képek használatával készült információs videókat is.

Javasoljuk, hogy a videókban használjátok a Turizmus Világnapja 2018 logóját, amit itt tölthettek le.>>>

Ünnepeld velünk a turizmus világnapját!A verseny mindenki szamára nyitott. Alig várjuk, hogy megismerjük azt a sokféle nézőpontot, amit képviseltek.

A videók szeptember 27-én kerülnek majd fel a GTK Facebook oldalára, ahol szavazni lehet a legérdekesebb, legjobb gondolatokra! Az első három helyezett GTK-s ajándékcsomaggal gazdagodik. Ezen felül a második helyezett egy üveg borral, míg az első helyezett egy nagy értékű ajándékutalvánnyal ünnepelheti meg sikerét.

Ami lényeges:

OTP ÜzletRace Esetverseny- versenyfelhívás

OTP ÜzletRace Esetverseny- versenyfelhívásAz OTP Business idén is meghirdeti hallgatói pályázatát ÜzletRace 2.0 néven, amely során arra bíztatja a fiatalokat, hogy formabontó ötletekkel álljanak elő a vállalkozások pénzügyi kiszolgálásával kapcsolatban.

A verseny kétfordulós:

1. Az első körben, október 14-ig bezárólag az érdeklődők egy 3 diából álló PPT prezentációval nevezhetnek, melyben bemutatják milyen szerepe van jelenleg, és a trendek alapján milyen szerepe lehet a jövőben az OTP Business-nek az említett témakörben.

2. A második fordulóba, azaz a döntőbe a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályázatok benyújtói kapnak meghívást, ahol 3 fős csapatokba rendeződve egy kétnapos tábor keretében, mentorok segítségével dolgozhatják ki megoldásaikat.

 

A kiemelkedő ötleteket pénznyereménnyel díjazzák
– az első helyezett csapat 900 000 Ft,
– a második 600 000 Ft,
– míg a harmadik 450 000 Ft jutalomban részesül.

Nevezési határidő: 2018. október 14.

Regisztrálni az uzletrace.otpbusiness.hu linken lehet.

Szakmai gyakorlati lehetőség Bécsben

A bécsi University of Natural Resources and Life Sciences nemzetközi irodája keres hallgatót szakmai gyakorlatra 2018. decemberi vagy 2019. januári kezdéssel.

További részletek itt. >>>

(Hirdetés feltöltve: 2018.09.14.)

Elsős Információs Nap 2018 – Prezentációk

A 2018. szeptember 5-én megrendezett Elsős Információs Napon elhangzott előadások prezentációi megtekinthetők és letölthetők az alábbi linkekre kattintva.

– Gál Balázs, oktatási igazgató előadása az Oktatási Igazgatóságról és fontos tanulmányi ügyekről >>> 

– Dr. Molnárné Dr. Barna Katalin,  oktatási dékánhelyettes előadása a tanulmányi ügyekről >>>

– Vajda Tünde, kommunikációs vezető előadása a kar által kínált lehetőségekről, programokról >>>

– Tóth Gábor, az Egyetemi Könytár és Levéltár főigazgatójának előadása a könyvtári szolgáltatásokról >>>

PannON Orientációs Nap az Unilever Veszprémi Jégkrémgyárban

PannON Orientációs Nap az Unilever Veszprémi JégkrémgyárbanAz elmúlt években számos hazai és nemzetközi kutatás mutatott rá arra a problémára, hogy a középiskolás, illetve főiskolás korú fiatalok nem látnak rá megfelelően a munka világára, ezért a pályaválasztásnál és a szakosodásnál nincs elegendő információjuk a hosszú távú döntések meghozatalához. Ezen igyekszik változtatni az Unilever Veszprémi Algida Jégkrémgyár és a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar közös programja: szeptember 7-én, a PannON Orientációs Napon közel 100 elsőéves hallgató tekinthetett be a világ egyik legnagyobb FMCG vállalatának működésébe.

Az egyetemen megszerzett tudás rendkívül fontos a munkaerőpiacon való helytálláshoz, de egy összetett vállalati struktúra és a multinacionális cégek elvárásainak megértéséhez elengedhetetlen, hogy a diákok a gyakorlatban is megtapasztalják a szervezetek működését. Épp ezért a PannON Orientációs Nap célja, hogy az elsőéves hallgatók már az egyetemi pályafutásuk kezdete előtt megismerhessék a rájuk váró tananyagok értékét, illetve kapaszkodó pontokat kapjanak, hogy mely konkrét pozíciók és irányok felelnek meg leginkább az érdeklődésüknek.

Az idén másodszorra megrendezett eseményt Soós András gyárigazgató nyitotta meg, aki röviden bemutatta a vállalat működését. Brányi Mária alpolgármester megnyitójában köszöntötte az elsőéves hallgatókat, és reményét fejezte ki, hogy tanulmányaik befejezése után Veszprémben vagy térségében telepednek le, majd dr. Fehérvölgyi Beáta, a Gazdaságtudományi Kar dékánja mutatta be az egyetem és az Unilever egymást támogató kapcsolatát. Végül Mészáros Zoltán, az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém pályázat művészeti vezetője méltatta a megyeszékhely kulturális sokszínűségét, és arra biztatta a hallgatókat, hogy a településsel kapcsolatos ötleteikkel, javaslataikkal bátran forduljanak a döntéshozókhoz.

PannON Orientációs Nap az Unilever Veszprémi JégkrémgyárbanAz előadásokat követően a hallgatók első kézből ismerhették meg az Unilever vállalati működését: tíz szegmens munkatársai tartottak interaktív, kiscsoportos workshopokat, többek között minőségbiztosítási és pénzügyi területen. A munkacsoportok összeállításánál lényeges szempont volt, hogy a Gazdaságtudományi Kar hallgatói számára leginkább releváns területeket érintsék, így a diákok számára reális karrierpályákat és kutatási témákat mutassanak be.

Az egyetemmel együtt kiemelten fontosnak érezzük, hogy az elsőéves diákok tehetséggondozását (például TDK, esettanulmány versenyek) és karriermenedzselését minél korábban elkezdjük, így fejlesztve a hallgatók problémamegoldó, kreatív gondolkodását, egyéni és csapatmunka készségeit, felkészítjük őket az egyetemi és munkahelyi kihívásokra – mondta a program kapcsán Soós András gyárigazgató.

A workshopokat követően a hallgatók a több mint 700 főt foglalkoztató, 10 ezer négyzetméteres jégkrémgyár üzemi területére is beléphettek. A mintegy 6,5 milliárd forintos éves forgalmat termelő létesítmény mind méretében, mind gyártási technológiájában a legkiválóbbak közé tartozik a régióban. Itt készül a Magnum, a Carte d’Or, a Cornetto, és a BigMilk is, ezekből a diákok is kóstolót kaptak az esemény végén.

Az Orientációs Nap meghatározó eleme annak az együttműködésnek, amelyet az elmúlt években az Unilever jégkrémgyára, a veszprémi városvezetés és az oktatási intézmény között építettek ki. A második legfontosabb pillér a Pannon Mentor Program, ahol a hallgatókat a munkaerőpiaci elvárásokra készítik fel a szakemberek. A 2015 óra működő projekt a tehetséggondozás mellett olyan készségek terén is fejleszti az egyetemistákat, mint a problémamegoldás vagy a kritikus gondolkodás.

Forrás:

https://civilhetes.net/egy-nap-a-jegkremgyarban

https://vehir.hu/pannon-egyetem/cikk/41508-a-gtk-golyait-koszontotte-a-jegkremgyar

https://bdpst24.hu/2018/09/11/egy-nap-a-jegkremgyarban/

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egyetemistak-jartak-a-helyi-jegkremuzemben-2442103/

https://www.veszpremtv.hu/tv-musor/pannon-orientacios-nap/

Minden bejegyzés megtekintése
powered by wordpress - made by us
Vissza az oldal tetejére.