Vissza az oldal tetejére.

Simple Calendar

2016 július

hét ked sze csü pén szo vas
1
  • GTK Diplomaátadó ünnepség
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
  • Veszprémi Utcazene Fesztivál - Pannon Egyetem Színpad
21
  • Veszprémi Utcazene Fesztivál - Pannon Egyetem Színpad
22
  • Veszprémi Utcazene Fesztivál - Pannon Egyetem Színpad
23
  • Veszprémi Utcazene Fesztivál - Pannon Egyetem Színpad
24
25
26
  • PE Felvételi Party
27
28
29
30
31
I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny – 2016. augusztus 24-25.

I-SICSA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara nemzetközi partnerekkel együttműködve I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Versenyt szervez, melynek nemzetközi fordulójára 2016. augusztus 24-25-én került sor a Pannon Egyetemen. A rendezvény fővédnöke Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. 

Az I-SICS projekt célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a környezetükben felmerülő társadalmi problémákra, és ösztönözzék őket, hogy társadalmilag felelősségteljesen gondolkodjanak, aktív, elkötelezett szereplői legyenek helyi közösségüknek.

2016 májusában minden partner megszervezte saját régiójában az I-SICS Társadalmi Innovációs Verseny helyi fordulóját, amelyen hallgatók mutatták be a társadalmi innováció témakörébe tartozó projektötleteiket. A megváltozott munkaképességűek számára történő munkahelyteremtéstől kezdve, szállodai mentorprogramon, pályaválasztási tanácsadó és álláskeresést támogató szolgálaton, valamint biotermelésre specializálódott segítő házon át, szabadidő- és gyógycentrum létrehozásáig, számos hasznos ötlet elhangzott. A regionális fordulók legjobb helyezettjei a nemzetközi versenyen mérik össze egymással tudásukat.

A verseny kísérőrendezvénye egy nemzetközi, társadalmi innovációs nyári tábor, amely 2016. augusztus 21-27. között kerül megrendezésre Balatonalmádiban. A táborban a versenyzők workshopokon, ismeretterjesztő programokon vesznek részt, melyek szintén a társadalmi innováció témaköréhez kapcsolódnak.

A rendezvény programja megtekinthető itt.>>>

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ >>>

I-SICS A FACEBOOKON >>>
I-SICS A LINKEDIN-EN >>>

I-SICS NEWSLETTER 1. SZÁM >>>
I-SICS NEWSLETTER 2. SZÁM >>>
I-SICS NEWSLETTER 3. SZÁM >>>

TOVÁBB AZ I-SICS HONLAPRA! >>>

 

Jövőképzés Nyári Egyetem 2016

KÖVET nyári egyetemA KÖVET Egyesület 2012 után idén újra megszervezi a Jövőképzés nyári egyetemet, a megszokott helyszínen, Keszthelyen.

Az idei évben a fő téma az új gazdaság, humánökonómia kontra ökonomizmus lesz.

A nyári egyetemen szakmai előadások, gyakorlati feladatok, esettanulmányok jelentik a program törzsét, amelyet fenntarthatósági kerékpártúra, szakmai filmvetítések, tábortűz egészít ki, illetve maga a Balaton.

A rendezvény időpontja: 2016.08.23 (11:00) – 2016.08.29 (12:00)

Helyszín: Keszthely, Pannon Egyetem Georgikon Kar és Balaton-part

Jelentkezési határidő: 2016. július 25.

További információk a honlapon! >>>

Diplomaátadó ünnepség – 2016. július 1.

Diplomaátadó 2.A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2016. július 1-én rendezte Diplomaátadó ünnepségét Veszprémben, az egyetem Aulájában.

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében felhívta a végzett hallgatók figyelmét, hogy a diploma egy lehetőség, sikeres karrierjük záloga. Jogosítvány, amellyel az általuk választott szakmában gyakorolhatják hivatásukat. Kiemelte, hogy a diploma kibocsátásával az egyetem is komoly kötelezettséget vállal. Arra szerződik, hogy azokat az értékeket, amelyek a Pannon Egyetemet az oktatásban, a tehetséggondozásban és a tudományos kutatásban nemzetközileg jegyzett intézmények sorába emelték, megőrzi és gyarapítja. Ezzel növeli a hallgatók által megszerzett diploma értékét, közvetve segíti szakmai boldogulásukat.

Dr. Kovács Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntőjét két fontos gondolat, a kihívás és a segítségnyújtás köré építette. Elmondta, hogy a végzetteknek számos kihívással kellett szembenézniük, hogy eljussanak a mai napig. Az, hogy a kihívásoknak hogyan tudtak megfelelni, attól függ, milyen segítséget kaptak. Dékán úr köszönetet mondott a hallgatók családjainak a tanulmányaik során nyújtott támogatásért, továbbá megköszönte az egyetemi kollégák munkáját, valamint a vállalati partnerek hatékony közreműködését az elméleti ismeretek gyakorlatban történő elsajátításában.

Pápai Tamás, a Continental frankfurti központjának üzletági operatív vezetője ünnepi beszédében azt tanácsolta a hallgatóknak, hogy teremtsenek saját értékrendet maguknak, amelyhez ragaszkodjanak. Dolgozzanak, tanuljanak, éljenek tudatosan, legyenek előrelátóak, s készüljenek fel az előttük álló kihívásokra. Törekedjenek arra, hogy elsők legyenek a versenytársaik között, s ezt az első helyet igyekezzenek megőrizni.

Diplomaátadó 1.Az ünnepség keretében kitüntetéseket, elismeréseket adtak át. A Gazdaságtudományi Kar Kari Tanácsa Pro Facultate-díj kitüntetésben részesítette Dr. Simon Attilát, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatóját, aki a Pannon Egyetem címzetes egyetemi docenseként az intézmény elkötelezett támogatója. Harsányi János-díjat vett át Dr. Veres Zoltán egyetemi tanár, a Marketing Intézeti Tanszék vezetője, aki a hazai marketingoktatás emblematikus alakja, több nemzetközi jelentőségű kutatás vezetője. A Kereskedelem és marketing szak elindítójaként, szakvezetőjeként meghatározó tagja a Gazdaságtudományi Kar oktatói kollektívájának. Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dékáni Dicséret elismerő oklevelet kapott Biermann Margit mesteroktató, valamint Vajda Tünde ügyvivő szakértő, a kar Kommunikáció Központjának vezetője. 25 éves közalkalmazotti jogviszonyának elismeréseként Dr. Molnár Tamás egyetemi docens, dékánhelyettes emléklapot vett át. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Kamarai-díjat 2016-ban Balogh Bianka nemzetközi gazdálkodási alapképzési szakos hallgatónak ítélte a kamara. A díjat Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át.

A kitüntetések, elismerések átadását követően Németh Krisztina búcsúztató és Liska Fanny búcsúzó hallgató osztotta meg gondolatait az ünneplő közönséggel.

A hallgatói beszédeket követően oklevelek átadására került sor. A Gazdaságtudományi Kar diplomaátadó ünnepségén 2016 júliusában 170 hallgató vette át oklevelét.

Pozitív tapasztalatok a duális képzés terén

Duális képzés a PE-GTK-n2016. július 6-án a Pannon Egyetem és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közötti szakmai egyeztetésen karunkat Dr. Kovács Zoltán dékán, és Dr. Csizmadia Tibor dékáni megbízott képviselte. A találkozó központi témájául a duális képzés szolgált, mellyel kapcsolatban pozitív tapasztalatokról számoltak be a résztvevők. A felvételizők körében rendkívül népszerűek a duális képzések, s a vállalatok is aktívak, segítőkészek mind a jelentkezők, mind az intézmény irányában.

A Gazdaságtudományi Karon 2016 szeptemberétől 6 alap- és 4 mesterképzési szakon indul duális képzés. A karnak közel 40 partnerrel van duális szerződése, de ez a szám folyamatosan bővül, hiszen jelenleg is több céggel folynak tárgyalások. A kar célja, hogy minél több felvételiző számára biztosítsa a duális képzés lehetőségét, melynek egyik nagy előnye, hogy a hallgatók az elméleti ismereteket, a tanulmányaik kezdetétől fogva, a gyakorlatban is elsajátítják céges környezetben.

“A jövő munkavállalóit a mában kell keresni! Ebből az elgondolásból kiindulva a Herendi Porcelánmanufaktúra örömmel kapcsolódott a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának duális és gyakornoki képzési rendszeréhez.” (Dr. Simon Attila, vezérigazgató, Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.)

Tovább a teljes nyilatkozathoz!>>>

Bővebb információ a PE-GTK duális képzéseiről itt!>>>

Gratulálunk az IBM-nek!

Gratulálunk az IBM-nek!

2016. június 29-én felavatták az IBM új székesfehérvári szolgáltatási központját. Az eseményen részt vett Dr. Kovács Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar dékánja, és Dr. Hartung Ferenc, a Műszaki Informatikai Kar dékánja.

A több, mint 3 milliárd Forintos fejlesztésnek köszönhetően, 410 új munkahely jött létre a városban, melynek 40 százalékát diplomások töltik be.

Ezúton is gratulálunk az IBM-nek a fejlesztéshez, s további sok sikert kívánunk a jövőben.

(Fotó: szekesfehervar.hu)

Könyvajánló – Kosztyán Zsolt Tibor: Projektek és üzleti folyamatok tervezése, nyomonkövetése

Projektek és üzleti folyamatok tervezése, nyomonkövetéseA Pearson Kiadó gondozásában megjelent Kosztyán Zsolt Tibor: Projektek és üzleti folyamatok tervezése, nyomonkövetése című könyve.

Dr. Kosztyán Zsolt Tibor a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának docense, a Kvantitatív Módszerek Intézeti Tanszék vezetője. Könyvében több, mint 10 éves kutatómunkájának eredményeként olyan módszereket tár fel, amelyekkel egy projekt vagy üzleti folyamat idő-, költség- és erőforrásigényét lehet a szervezet céljainak megfelelően optimálni. A könyv tartalmazza a témában megjelent legfontosabb módszertani, gyakorlati eredményeket kiegészítve a saját és kollégái által végzett módszertani fejlesztésekkel.

A könyv alapjául szolgáló kutatás a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj, valamint az Európai Unió és Magyarország, a TÁMOP 4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0006 azonosító számú, “Ösztöndíj magyar és külföldi hallgatóknak és kutatóknak – A kőszegi innovációs kutatóbázis és tudásközpont fejlesztése a Pannon Egyetem oktatási és kutatási hálózatának keretében” c. projekt támogatásával készült.

“Your lecturer has created this personalised learning resource to support your studies. It containes Pearson content from our world-renowned textbook authors, and often also industry case studies and articles. It includes just the bits your lecturer knows you need – nothing extra! They may also have included their own, bespoke, learning materials specific to your course.”

Pearson

Pentor Program – Összefoglaló

Pentor ProgramA “Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása” című pályázat keretében támogatást nyert “Pentor Program a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán” című, NTP-FTH-15-0083 számú projekt sikeresen megvalósult.

Minden Pentor (mentor) szakmailag magas tudású, a mentorképzésen elsajátított speciális kompetenciákat és módszereket alkalmazó oktató. A Pentor és Pentorált (mentorált) között partneri viszony kialakítása volt az elsődleges cél, amelyben a Pentorált minden egyetemet érintő kérdésben bizalommal fordulhat a Pentorhoz.

A Pentor Program keretében a hallgatók személyre szabott, és reális szakmai célok kitűzésével építik saját karrier útjukat, amelyek megvalósításához a Pentor támogatást nyújt. A Pentor a Pentorált szakmai fejlődéséről rendszeres visszajelzést adtak, mely egy félév során minimum 4 alkalmas foglalkozás keretében a mentorált céljaiban való elérésében segít. A Pentor Programban résztvevő hallgatók egyéni támogatás kapnak már az egyetemre való belépés első félévben. A mentorálási folyamat keretében félévente mentorálási terv készül, amely a mentorált szakmai felkészülését segíti. A mentorálási tervben megfogalmazott szakmai fejlődési célok félévente felülvizsgálatra kerülnek. A mentorálási folyamat előnye nemcsak a hallgatók egyéni felkészítésében rejlik, de elsődleges szerepe van a fiatal tehetségek korai felismerésében.

Pentor ProgramA műhelyfoglakozások lehetőséget adtak a problémák csoportos feltárására, együttgondolkodásra, és az említett nehézségekre együtt kerestünk, és bizonyos mértékben találtunk is megoldásokat. A célkitűzések között szerepelt a fiatalok bevonása is, amelyet az élménynap és kortárs mentorképzés is elősegített. Továbbá a Pentor Fórum lehetőséget adott, hogy a mentor pillérben megfogalmazott érintetteket bevonjuk. Az egyetemi és középiskolás hallgatók, oktatók (mentoráltak és mentorok) és vállalati szakemberek workshopok formájában továbbgondolták a jövőbeli együttműködés lehetőségét, a program fejlesztését, esetleges veszélyeket és lehetőségeket. Célunk az volt, hogy az érintettek lássák a folyamatot (középiskola-egyetem-munkaerőpiac), és ebben a folyamatban hogyan segíthet a mentorrendszer. A kortárs mentorképzés lehetőséget ad azokban a célkitűzésekben, hogy a mentorált hallgatók szakmai és személyi fejlődését hatékonyabban támogassuk. Az élménynap a határok feszegetéséről és az együttműködési, vezetői és manuális skillek fejlesztéséréről szólt, amely során a fiatalok megbirkózhattak félelmeikkel, önismeretük fejlődött és önbizalmuk növekedett. A program során létrehozott mentor-mentorált zárt Facebook csoport szintén közelebb hozta az érintetteket és segített a mindennapi felmerülő kérdések és problémák azonnali megbeszélésében és információáramlásban. A Pannon Pentor honlapon pedig a nem mentorált hallgatók, oktató kollégák, középiskolások és vállalati szakemberek naprakész tájékoztatást kaptak a programokról írásban, képek és videó formájában.

Tovább a Pentor honlapra! >>>

Tovább a képgalériához! >>>

Tovább a Pentor munkafüzethez! >>>

logo

Felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj pályázat – 2016

VeszprémVeszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjpályázatot hirdet, melynek célja, hogy az Önkormányzat elismerje és anyagilag támogassa azokat a veszprémi illetőségű személyeket, akik legkorábban 2013. évben szerezték meg az érettségi vizsgabizonyítványt, és 2016. évben a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott alap- vagy osztatlan képzésre nyertek felvételt, és akik tanulmányi kötelezettségeik teljesítése során, továbbá a tanulmányi, sport, önkéntes, vagy művészeti tevékenység területén kiemelkedő eredményeket értek el.

A pályázatokat 2016. augusztus 31-ig Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata polgármesterének címezve Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinetirodájánál kell benyújtani. (8200 Veszprém, Óváros tér 9.)

Az ösztöndíj odaítéléséről Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere átruházott hatáskörben dönt, minden évben legkésőbb szeptember 30-ig.

A pályázati anyag a Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) Ügyfélszolgálati Irodáján igényelhető, illetve letölthető a www.veszprem.hu pályázatok rovatából.

További információ kérhető Maurer-Tóth Barbara ifjúsági és civil referenstől a btoth@gov.veszprem.hu e-mail címen, vagy a 88/ 549 106-os telefonszámon.

Tovább a felhíváshoz!>>>

Könyvajánló – Veres Zoltán, Hoffmann Márta, Kozák Ákos: Bevezetés a piackutatásba

KönyvajánlóAz Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent Veres Zoltán – Hoffmann Márta – Kozák Ákos “Bevezetés a piackutatásba” című könyve. A kötet kiadását a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a L’Oréal Paris támogatta.

Dr. Veres Zoltán tanszékvezető egyetemi tanár a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán, a Kereskedelem és marketing szak vezetője. Oktató- és kutatómunkája mellett szolgáltatásmarketing és projektmarketing területén számos publikáció fűződik a nevéhez. Dr. Hoffmann Márta közgazdász, esztéta, piackutató, a TNS Hoffman Kft. ügyvezető igazgatója. Kiemelt kutatási területe a márkák és a fogyasztók kapcsolatának vizsgálata. Számos marketingkönyv szerkesztője, a vizuális kommunikációval, márkaépítéssel kapcsolatos témákban rendszeresen publikál. Dr. Kozák Ákos közgazdász, szociológus a GfK Hungária Piackutató Intézet igazgatója. Szakterülete a fogyasztás kutatása. Számos felsőfokú piackutatási tananyag szerzője, társszerzője.

A Bevezetés a piackutatásba olyan szakkönyv, mely módszertanilag igényes, emellett rendkívül gyakorlatorientált, és figyelembe veszi a hazai piac sajátosságait. A piackutatási iparág rohamos fejlődése tette indokolttá a korábban kiadott kötetek újraszerkesztését, figyelembe véve mind az üzleti életből, mind a felsőoktatásból kapott visszajelzéseket, melyek a szakkönyv egyedülálló profiljával szembeni elégedettségről biztosították a szerzőket.

„Vannak azok a szakkönyvek, amiket álmatlan éjszakákon veszünk elő altató helyett. Na, ez a könyv garantáltan nem az. Lám csak, lehet egy magyar nyelvű piackutatási szakkönyv is érdekes, olvasmányos, egyben professzionális. És gyakorlatias, a legfejlettebb módszertanok csínja-bínja benne van világos példákkal alátámasztva.”

Müller Kornél 
Senior CMi Director, Unilever Europe, Rotterdam

„Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik időről időre frissítik tudásukat, hiszen ez a kötet a marketing szakmai könyvtár elengedhetetlen darabja. Az elméletben felkészült, gyakorlatban tapasztalt szerzők a piackutatás klasszikus, a szakmai intelligencia körébe tartozó módszerek, valamint a mai kor legújabb kutatási lehetőségeinek sokszínű világába vezetik be az érdeklődő olvasót.”

Dr. Törőcsik Mária
egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem

Legyél Te is előadó a TEDxBenedekHegy-en!

Mi az a TED és a TEDx? Ez a videó elmondja a TED és TEDx történetét, dióhéjban:

 

“Ötletek, amelyeket megéri terjeszteni” – ez a TED és TEDx konferenciák szlogenje. 2016 őszén Veszprémben is megnyílik a lehetőség megtapasztalni ennek a lenyűgöző világnak az atmoszféráját.

Az első TEDxBenedekHegy rendezvényen központi téma: Túl a határainkon

“Szabályok és rendszerek hatják át az életünket. Kontrollálnak minket, így vagyunk képesek döntéseket hozni, vagy ismerős helyzetekben gyorsabban cselekedni. Vajon képesek vagyunk-e meghaladni a saját képességeinket, átlépve a fizikai, vagy mentális korlátainkon?

Közösségekben élünk, így nem csupán a saját korlátaink terelgetnek minket. Hogyan működik a mi közösségünk? Létezik-e tökéletes társadalom? Mire lehet képes egy közösség, ha betartja a saját szabályait?

A szabályok és törvények a természet minden szintjén hatással vannak ránk. Vajon a tudományos törvényszerűségek szigorú szabályok, vagy inkább jóindulatú javaslatok? Meddig feszegethetjük ezeket a határokat? Mi történik, ha átlépünk rajtuk?”

Ha téged is érdekel, mi rejlik a felszín alatt, milyen szabályok és rendszerek befolyásolják életünket, társadalmunkat, vagy a természetet, ott a helyed!

Jelentkezz és inspirálj másokat is!
Ha van olyan ötleted, történeted, felismerésed, vagy mondanivalód, amely másokat is gondolkodásra ösztönöz, jelentkezz előadónak!

Bármilyen területről is legyen szó, most lehetőséged nyílik megmutatni, hogy ott a helyed a 2016-os TEDxBenedekHegy színpadán!

Az előadói jelentkezésre két lehetőséged van:

1. Szöveges anyagot adsz le:
Ez esetben ezt a jelentkezési adatlapot és a szöveges összefoglalódat küldd el ide: hello@tedxbenedekhegy.com. A tárgy legyen ’Előadói jelentkezés’.

2. Videót töltesz fel Youtube-ra
Ez esetben ezt a jelentkezési adatlapot és a Youtube videód linkjét küldd el ide: hello@tedxbenedekhegy.com. A tárgy legyen ’Előadói jelentkezés’.

Az összefoglalót (akár szöveges, akár videó) úgy alkosd meg, hogy megtudhassák ki vagy, milyen ötleted/projekted van, és azt, miért lehet érdekes az előadásod a közönség számára.

A jelentkezés határideje: 2016. július 15. péntek éjfél.

A pályázatok elbírálása folyamatos, legkésőbb 2016. július 18-ig mindenkit értesítenek.

Jelentkezz mielőbb, hogy biztos helyed legyen a programban!

További informávió: http://tedxbenedekhegy.com/

Vezetői Akadémia Ifjú Logisztikusoknak

LogisztikaA Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja Vezetői Akadémiát indít, melynek keretében gyakorlati, hasznosítható ismereteket adnak át a jövő logisztikai generációjának várhatóan ez év októberétől.

Ez a program abban segíti a pályakezdő fiatalokat, hogy gyakorló nagyvállalati vezetőktől sajátíthassanak el olyan tapasztalati tudást, melyet máshol, más módon nincs lehetőségük megszerezni. A kezdeményezés egyedülálló, elsősorban abban segít, hogy a fiatal tehetségek jó pár év múlva sikeres és eredményes vezetővé válhassanak.

Csatlakozz Te is a programhoz!

A Klub további kedvezményként felajánlja, hogy ha logisztikusként gyártó, kereskedő nagyvállalatnál helyezkedsz majd el, úgy 1 évig díjmentesen lehetsz a Klub junior szekciójának tagja.

Jelentkezésedet ide kattintva a kérdőív kitöltésével tudod elküldeni.

Vállalati kapcsolataink – Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.

Tourinform Veszprém“A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft., mint helyi TDM szervezet 2009 óta működik a városban és üzemelteti az 1998 óta létező turisztikai információs és marketing irodát (Tourinform Veszprém) valamint 2014 óta a Kossuth utcai turisztikai információs pavilont.

Az elmúlt 18 év alatt folyamatos és sikeres volt az együttműködés a Pannon Egyetemmel. Az irodai munkát legtöbbször a nyári szezonban segítették az egyetem hallgatói és szerezték meg nálunk szakmai gyakorlatukat. A gyakornokok kiváló szakmai kompetenciákkal, megfelelő nyelvtudással rendelkeztek, érdeklődőek voltak és hamar beilleszkedtek a munkahelyi környezetbe, így bátran ajánlottuk őket a jövőbeni munkaadóik részére.”

Bérczi Beáta
ügyvezető
Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.

 

powered by wordpress - made by us