Vissza az oldal tetejére.

Simple Calendar

2016 október

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
 • Mester7
18
 • Mester7
19
 • Mester7
20
 • Mester7
21
 • Mester7
22
23
24
25
 • Világjáró Klub - Tájfutó VB rendezése Trondheimban
26
27
28
29
30
31
“Úton a helyiért” – A BATUKI szakmai rendezvénye

BATUKIA Balatoni Turisztikai Kutatóintézet “Úton a helyiért” címmel szakmai rendezvényt szervez 2016. november 4-én a Pannon Egyetemen.

A rendezvény első részében előadások hangzanak el:

– A Pannon Egyetemnek a helyi értékek megőrzése érdekében folytatott tevékenységének bemutatása
– Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület védjegyrendszerének bemutatása
– A Balaton-felvidéki Nemzeti Park helyi érték megőrző tevékenysége

Az előadásokat követően panelbeszélgetésekre kerül sor az alábbi témékban:

– helyi “termékek”, értékek feltárása és hasznosítási lehetőségei
– a helyi értékek szerepe a turizmusban
– a helyi közösség felelőssége a helyi értékek megőrzésében

A programról további információ itt olvasható. >>>

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényre. A regisztráció ide kattintva lehetséges. >>>

Oktatói tréning és hallgatói felmérés a Gazdaságtudományi Karon

LELLEAz Erasmus+ programon belül a LELLE – „Let’s learn how to learn!- Raising awareness to the importance of and providing an innovative solution for the inclusion of the training of learning skills in existing higher education curricula” című, 2015-1-HU01-K203-013619 számú projekt keretében a Gazdaságtudományi Karon 2016. október 25-én és 28-án megvalósul a projektben érintett oktatók módszertani képzése a már korábban meghatározott három kompetenciára fókuszálva (tanulási folyamatok fejlesztése, kritikus gondolkodás és probléma megoldás).

A megközelítőleg 60 fő hallgató kompetencia felmérésére 2016. november 7-11. között kerül sor.

Bővebb információ a projektről itt!>>>

ContiContact Day a Pannon Egyetemen

ContiContact DayTudj meg többet a veszprémi Continental frissdiplomásoknak szóló Junior Talent Programjáról, továbbá a hallgatói és gyakornoki lehetőségeiről.

A Pannon Egyetemen 2016. október 25-én, a ContiContact Day rendezvény keretében megismerkedhetsz a Continental Automotive Hungary Kft. által kínált lehetőségekkel és a cég tevékenységével.

Mi az a Junior Talent Program?

Érdekel a projekt vezetés nemzetközi műszaki területen?
Fel szeretnéd gyorsítani a karrieredet és 6 hónap alatt 3 évnyi tapasztalatot szerezni?

Gyere el az előadásra, ahol megismerheted mi az a Junior Talent Program, melynek keretében több éves nemzetközi projekt vezetői tapasztalattal rendelkező kollégáktól szerezhetsz szaktudást, hogy 9 hónap után önállóan vezethess nemzetközi projekteket.

 • Frissdiplomás műszaki, informatikai és műszaki menedzser pályakezdők, illetve 2 éven belül
  diplomázottak jelentkezését várjuk.
 • Jelentkezési határidő: 2016. november 25. / A program indulása: 2017. február

A program egy egyedülálló lehetőség azoknak, akik a karrierjüket szívesen kezdenék Veszprémben, hiszen 6 hónapos intenzív képzést követően 3 hónap gyakorlat után 3 éves gyakorlati-szakmai tudással gazdagodhatnak és különböző területeken projekt koordinátori/vezetői pozícióban kezdhetnek.

További információ a programról itt!>>>

ContyContact Day

HELYSZÍN: Pannon Egyetem I épület I/1-es terem.
IDŐPONT: 2016. október 25. 18:00.

Témák:

 • 18:00-18:10 Continental vállalati bemutató és hallgatói-, gyakornoki program lehetőségek,
 • 18:10-18:30 VED&CES Fejlesztési Központ szakmai tevékenységének bemutatása,
 • 18:30-19:00 Junior Talent Program ismertetése,
 • 19:00-19:30 Kötetlen beszélgetési lehetőség kollégáinkkal.

További információk:
student.veszprem@continental-corporation.com
https://www.facebook.com/conticontactday

Plakát letölthető itt! >>>

Folyosógaléria – HDR a fotózásban

FolyosógalériaA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2014-2016 között vett részt az Európai Unió Erasmus+ programja által támogatott Vir2Cope nemzetközi projektben, melynek témája a HDR fotózás megismertetése és oktatása volt a “Blended Learning” módszereivel, virtuális osztálytermek alkalmazásával.

A projekt időtartama alatt készült fotók a különböző érdeklődésű projekttagok egyéni utazásainak pillanatait idézik. A képek témája és a fotósok látásmódja egészen eltérő, de közös bennük, hogy valamennyi kép a HDR technológia alkalmazásával készült. Ennek lényege, hogy az ugyanazon témáról különböző expozíciós idővel vagy különböző blendeállás mellett készített fényképeket egymásra helyezik és egy fényképpé szerkesztik.

A projektról bővebb információ a www.vir2cope.eu honlapon olvasható.

Világjáró Klub – Tájfutó VB rendezése Trondheimban

Világjáró KlubIsmét megrendezésre kerül a Világjáró Klub – Fényképes élménybeszámoló a Központi Kollégium földszinti tanulójában (8200 Veszprém, Egyetem u. 12.).

Előadás címe: Tájfutó VB rendezése Trondheimban
Időpont: 2016. október 25., kedd 18:00
Előadó: Palumbi Edit, földmérő mérnök, hobbi tájfutó

Hogy kinek jut eszébe három gyermekes anyukaként Norvégiában önkénteskedni a Tájfutó VB rendezésében? Előadónk, Palumbi Edit nemcsak a tájékozódási sportok alapjairól mesél majd nekünk, hanem Göteborg, Stockholm, Oslo és Trondheim érdekes látnivalóit is bemutatja. Emellett megosztja velünk praktikus tanácsait is arról, hogy a gyanútlan utazó hogyan tarthatja költségeit a lehető legalacsonyabb szinten egy viszonylag drága célországban. Aki velünk tart, természetesen arra is választ kap majd, hogy egész pontosan milyen is az a bizonyos “északi mentalitás”.

Richter Aranyanyu Díj Oklevél Biermann Margitnak

Biermann MargitA Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt.

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban (pedagógus, orvosnő, egészségügyi szakdolgozó és szociális területen dolgozó) tevékenykednek és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük.

A díjazottak személyére bárki tehet javaslatot egy személyes történet elküldésével, hiszen mindenki ismer olyan „Aranyanyukat”, akikre szívesen gondol, és szívesen meghálálná, amit érte vagy családja valamelyik tagjáért tettek.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának Emberi Erőforrások alapszakos hallgatói karunk oktatóját, Biermann Margitot jelölték a díjra.

DíjAz alábbiakban pár mondatot idézünk a jelölésből: „A tanárnő évek óta a hallgatók kedvence, hiszen amellett, hogy kiválóan oktat, mindig szárnyai alá veszi és egyengeti a tanulók útját. Szabadidejét is diákok segítésére fordítja, időt és fáradtságot nem kímélve magyarázza el más tárgyak összefüggéseit, ha éppen nem értik azokat. Teszi ezt úgy, hogy közben az élet kihívásaira is tanítja őket. Órái mindig kiváló hangulatban telnek és gyakori, hogy a hallgatók motiválására és figyelmének fenntartására különböző oktató játékokat talál ki, vagy éppen sütit süt a helyes válaszolóknak.

Személyében olyan embert ismerhetnek meg, akinek diákjai jelentik a családot, ezért úgymond mindenki pszichológusa is egyben. Fogadóóráin kívül szinte egész nap arra vár, hogy segíthessen. Bármit sodort az élet elé, minden helyzetben kiválóan megfelelt, mint szakember és személyiség is. Margit motivációs erővel hat a hallgatókra és az anya szerepét tölti be.”

A díjra többszáz jelöltet küldtek be, melyből a zsűri 16 főt választott ki az október végéig tartó szavazásra. A végső eredmény a novemberi díjátadó gálán derül majd ki.

A zsűri oklevélben részesítette Biermann Margitot munkája elismeréseként és további bátorításként, melyet a diákok jelölése alapján érdemelt ki.

Gratulálunk az elismeréshez és további sok sikert kívánunk!

PwC Consulting Challenge – versenyfelhívás

PwC Consulting ChallengeSzívesen kipróbálnád magad egy tanácsadói projektben és a megalkotott koncepció informatikai fejlesztésében? Szeretnél üzleti tanácsadóként együtt dolgozni informatikai fejlesztőkkel, vagy fejlesztőként együtt dolgozni üzleti tanácsadókkal? Akkor jelentkezz a PwC Consulting Challenge versenyére, és mérettesd meg tudásod egy egyedülállóan komplex környezetben!

Jelentkezési határidő: 2016. november 7.
Döntősök kihirdetése: 2016. november 14-ig
Első, egyéni forduló: 2016. november 21.
Második forduló, döntő: 2016. november 25-28.

További információ itt!>>>

(Fotó: pwc.com)

“Mitől sikeresebb a szomszéd vállalkozása?” – Vállalati tréningek a megújult FEVÁK keretein belül


Tréningek“Mitől sikeresebb a szomszéd vállalkozása?” címmel hirdette meg 2016. november 11-ére programindító képzését a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának új profillal jelentkező Felsőoktatási Vállalkozásfejlesztési Központja, a FEVÁK. A programsorozat célja a régió vállalatainak, vállalkozásainak támogatása korszerű nemzetközi tudásbázisra épülő, átfogó és igény szerint testreszabott képzések által.

“Hiszünk abban, hogy egy üzleti vállalkozás számára a versenyelőny megszerzése és megtartása csak a folyamatos szervezeti tanuláson keresztül biztosítható”, mondta Makkay-Chambers Adrienne, a FEVÁK újonnan kinevezett vezetője, aki egy széleskörű nemzetközi tapasztalattal és szaktudással rendelkező képzés-fejlesztési menedzser.

A FEVÁK programjai keretében olyan megoldásokat kínál az érintettek vezetői és szakmai problémáira, amelyek az adott szervezetek számára valós értéket nyújtanak és hozzájárulnak üzleti sikerükhöz.

“A legtöbb vállalkozás vagy vállalat küzd valamilyen problémával, ami a mai gyorsan változó környezetben nagy megterhelést jelent számára. Van olyan szervezet, amelynek gondot okoz a megfelelő stratégia kialakítása, van, ahol javítani kellene a vezetők hatékonyságán, olyan is van, ahol a szervezeti kommunikáció nem éri el a kívánt hatást, vagy a munkavállalói kompetenciák szorulnak fejlesztésre. Számos további problémát is sorolhatnánk”, mondta a FEVÁK vezetője, majd hozzátette, hogy nagyon fontos tudni, hogy egy adott szervezetnek vagy csoportnak mi a gondja, azaz fejlesztési igénye, hogy annak megfelelő megoldást tudjanak adni rá egy testreszabott képzés-fejlesztési program keretében.

Mitől sikeresebb a szomszéd vállalkozása?A vállalati képzéseken túl nyílt tréningeket is kínál a FEVÁK a régió üzleti szereplőinek, – ezen tréningek köre a stratégiától a teljesítményértékelésen és a projektmenedzsmenten át a Big Data üzleti adatkinyeréséig ível, magába foglalva a menedzsment, a marketing, a számítástechnika, az önismeret, az üzleti kapcsolatok menedzselése vagy a logisztika, stb. területeit.

A FEVÁK különlegessége, hogy programjait egyetemi szakemberek és külső trénerek, tanácsadók együttes bevonásával valósítja meg, ötvözve a magas szintű elméleti tudást a gyakorlati tapasztalattal. Programjai keretében integrálható a tanulás és a munka, és az érintettek együttműködnek a tudás minél hatékonyabb megosztása, valamint a szervezeti bizalom erősítése érdekében.

Egy átfogó együttműködési megállapodás keretében az egyetem partnere ezen programok promóciójában a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara, amely számos alkalommal a helyszínt is biztosítja majd.
A programok típusai változóak: lehet szó egy- vagy kétnapos (vagy igény szerint hosszabb) tréningről, több alkalomból álló coachingról, vagy akár tanácsadásról is.

A módszerek a tanulás minél magasabb fokú hatékonyságának elérése érdekében interaktívak, a résztvevők folyamatos bevonására épülnek, és emlékezetes élményt adnak; ötvöződik bennük az új elmélet és a legjobb gyakorlat, valamint esettanulmányok, készségfejlesztő gyakorlatok révén teret engednek a gyakorlásra, a kipróbálásra.

A FEVÁK tréningnaptárja a 2016. november és 2017. január közötti időszakra vonatkozóan:

2016. november 11. (péntek) Mitől sikeresebb a szomszéd vállalkozása?
2016. november 17. (csütörtök) Teljesítményértékelés – A célkitűzéstől a visszajelzés adásáig
2016. november 25. (péntek) Purchasing and Supplier Relations Management
2016. november 29. (kedd) Az ellátási lánc menedzsment kihívásai – Sörjáték
2016. december 1. (csütörtök) Hogyan lehetek sikeres csoportvezető? – Vezetői tréning csoportvezetőknek
2016. december 14. (szerda) Globális üzlet – intekulturális kommunikáció
2016. január 13. (péntek) Az érzelmi intelligencia és a tudásmenedzsment kapcsolata
2017. január 20. (péntek) Big Data – üzleti információk kinyerése a siker érdekében
2017. január 26. (csütörtök) Projektmenedzsment – technikák a projektek megvalósíthatóságának felmérésére

A részletes képzési leírások elérhetőek a http://www.gtk.uni-pannon.hu/vallalati-treningek/ oldalon.

Tour de Pannon – Szerinted milyen egy ideális osztálykirándulás? – Turizmusverseny középiskolásoknak

Tour de PannonLehet haragudni az osztályfőnökre, igazgatóra, hogy nem tetszik a tervezett osztálykirándulás helyszíne, de miért nem veszitek kezetekbe az irányítást?

Ha elfogadjátok a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének kihívását, akkor a következő osztálykirándulásotok tervét – tanáraitok legnagyobb örömére – a verseny után azonnal letehetitek az asztalra, és kezdődhet is a megvalósítás!

De ha mégsem szervezitek meg, a versenyben való részvétel akkor is egy izgalmas kaland! Belevágtok?

A verseny időpontja: 2016. november 8. (kedd) reggel 9:00

A verseny helyszíne: Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar (Veszprém, Egyetem u. 10.)

Ki jelentkezhet?
Bármely középiskola tanulója jelentkezhet 3-4 fős csapattal. A versenyre maximum 10 csapat nevezését várjuk.
A csapatok kiválasztása a jelentkezés sorrendjében történik

Jelentkezési határidő: 2016. október 31.

Jelentkezés: a kommunikacio@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen

Díjazás: a csapatok helyi termékeket tartalmazó ajándékcsomagokat és szakkönyveket nyerhetnek, továbbá az első
helyezett csapat osztálykirándulását a PE-GTK 25.000 Ft-tal támogatja.

OsztálykirándulásA verseny lebonyolítása:

A verseny előtt a Balaton-felvidék turizmusáról és a helyi termékek turizmusban betöltött szerepéről hallhatnak előadást a versenyzők, ezt követően az előadással kapcsolatos játékban vesznek részt a csapatok.
A tényleges verseny során a csapatok egy számukra is vonzó, „ideális” osztálykirándulást terveznek meg, melyet prezentáció keretében kell bemutatni a zsűrinek (útvonal, az igénybe vett szolgáltatások, a végzett tevékenységek, részvételi díj).

A kidolgozáshoz a csapatok bármilyen segédeszközt használhatnak (notebook, okostelefon, számológép, szakkönyv), illetve minden csapat részére termet/irodát és egy laptopot (internettel) biztosítunk.

A Turizmus Intézeti Tanszék oktatói a felmerülő szakmai kérdésekben és problémákban is segítséget nyújtanak a kidolgozás ideje alatt.
A csapatok teljesítményét a prezentáció során a zsűri pontozza, ez alapján alakul ki a végső sorrend.

További információ és jelentkezés a kommunikacio@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen.

Szakmai Napok az Audi Hungariánál

Audi szakmai napValós autóipari környezetben szeretnéd kamatoztatni és a gyakorlatban is kipróbálni az egyetemen megszerzett szakmai tudásodat? Látogass el az Audi Adventure Szakmai napra, ahol kézzel fogható szakmai élménnyel gazdagodhatsz az egész napos program keretein belül!

Miért vegyél részt a Szakmai napon?
Amellett, hogy speciális gyárlátogatáson vehetsz részt, megismerkedhetsz a szakterületekkel, és egy izgalmas projektfeladat keretein belül egyedi lehetőséget kapsz arra, hogy megszerezd álmaid gyakornoki pozícióját: a legjobban teljesítő hallgatókat a rendezvény után interjúra hívják meg!

Az Audi Hungaria két alkalommal is várja az érdeklődőket az őszi szemeszterben, amikor négy szakterület mutatkozik be részletesen:

2016. 11. 09. Minőségbiztosítás / Motorgyártás

2016. 11. 16. Logisztika / Analízis- és Előszéria központ

Azzal kapcsolatos információkat, hogy kinek melyik szakterületet ajánlják megtekintésre, illetve a regisztráció részleteit IDE kattintva olvashatjátok.

További információ itt!>>>

KPMG – Ace The Case esettanulmány-verseny

Ace the caseSzeretnél részese lenni egy igazán emlékezetes utazásnak, ami hozzájárul a szakmai fejlődésedhez is?

Jelentkezz társaiddal 4 fős csapatként a KPMG Ace The Case esettanulmány-versenyére, és legyetek ti a befutók!

További részletek és jelentkezés: www.kpmg.hu/acethecase

További információért kattints ide, és nézd meg az infografikát!>>>

Jelentkezz Sci-ndikátornak!

Sci-ndikátorIsmered az érzést, amikor elmész egy társaságba, és senki sem érti, mit is tanulsz/mivel is foglalkozol?

Hidd el, át tudjuk érezni. Éppen ezért indítja el a Nők a Tudományban Egyesület a Sci-ndikátor programot egyetemista és PhD hallgató lányok és fiúk számára.

Ha természettudományi, műszaki, informatika vagy matematika szakon tanulsz, és kreatívan be tudod mutatni a tudományos ötletedet vagy projektedet a nagyközönség számára, JELENTKEZZ SCI-NDIKÁTORNAK!

Az előselejtezőben kiválasztott versenyzők SAJÁT MENTORRAL fejleszthetik a kommunikációs és előadói képességeiket, hogy érthetően, MAGABIZTOSAN és SZÓRAKOZTATÓAN tudják tudományos területüket ELŐADNI, mert enélkül ma már nem tudsz érvényesülni a TUDOMÁNYOS és TECHNOLÓGIAI pályán.

A verseny média partnere a 444, melynek oldalán bemutatásra kerülnek a legjobb pályázatok, az előselejtezőbe került versenyzők, a legeredetibb ötletek és kutatási témák.

NYEREMÉNYEK

 • 1 győztes kiutazhat a CERN svájci központjába, a világ legnagyobb részecskegyorsító fellegvárába, ami egyben élen jár a tudománykommunikációban
 • 1 győztes 1 hónapos szakmai gyakorlatot tölthet a Ustream, an IBM Company budapesti fejlesztőközpontjában
 • 3 győztes elsajátíthatja a Google AdWords, az Analytics és a YouTube rejtelmeit elméletben és gyakorlatban gyakorlott Googlerektől, illetve elismert szakemberektől
 • 1 győztes részt vehet a Szertár tudománykommunikációs mentorprogramjában
 • A döntősök bemutatkozhatnak a 2017. évi Magyar Tudomány Ünnepén

MIÉRT LEGYÉL TE A TERÜLETED SCI-NDIKÁTORA

 • mert így nem te jelentkezel majd innovatív cégekhez és vezető kutatóintézetekhez, hanem ők versenyezhetnek majd érted
 • mert felbecsülhetetlen értékű kommunikációs készségeket szerezhetsz
 • mert a verseny kiváló kapcsolatépítési lehetőség az akadémiai és az ipari szférával
 • mert megismerkedhetsz hasonló gondolkodású emberekkel
 • mert részvételeddel inspirálhatod a következő generáció mérnökeit és kutatóit

További információért kattints ide!>>>

powered by wordpress - made by us