Vissza az oldal tetejére.
július  2015
HKSCPSV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Mentor program a Gazdaságtudományi Karon

Pentor Program 1. 2015 őszétől a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán elindul az országban egyedülálló mentorálási program, a PENTOR (Pannon Egyetem mentorálási) Program, amely célul tűzi ki, hogy a hallgatók szakmai és személyi fejlődését támogassa.

A program elsőként a Menedzsment Intézet szervezésében az Emberi erőforrások és a Műszaki menedzser alapképzési szakokon indul el 2015 szeptemberében, sikeres működése esetén pedig a többi veszprémi és a Kar nagykanizsai szakjain is bevezetésre kerül. Hosszú távú célként a középiskolások programba történő bevonása fogalmazódik meg, segítségnyújtás a pályaválasztásban, a megfelelő szakok kiválasztásában és az egyetemi évekre történő gördülékeny felkészülésben.

A fent említett két szakon minden hallgatónak a tanulmányai megkezdésétől fogva lesz egy Pentora – egy mentor feladatokat ellátó oktató –, aki végigkíséri a hallgató tanulmányi előrehaladását, és segít személyes fejlődésében az egyetemen eltöltött évek során. A Pentor és Pentorált (hallgató) közötti szoros együttműködés segíthet a kezdeti akadályok leküzdésében, a középiskola után az egyetemi kultúrába történő beilleszkedésben, valamint ösztönzi és támogatja az egyéni tanulmányi és karrier célok megvalósítását.

Pentor Program 2.A Pentor Program egy három pilléren nyugvó rendszer, amelynek első és legfontosabb alappillére az oktatók és hallgatók közötti mentor – mentorált kapcsolat kialakítása és eredményes működtetése. A második pillér a hallgató – hallgatótárs mentorálás, amikor egy tapasztaltabb felsőbb évfolyamos egyetemista patronál, segít hallgatótársának. A pillér harmadik elemeként a már végzett, munkahellyel rendelkező volt hallgató (alumni) vesz pártfogásába egy egyetemistát. A rendszer elemei eddig is léteztek valamilyen formában a Gazdaságtudományi Karon, azonban a Pentor Program szervezetten összefogja és koordinálja ezeket a feladatokat.

Minden Pentor szakmailag magas tudású, a mentorképzésen elsajátított speciális kompetenciákat és módszereket alkalmazó oktató, akinek tevékenysége az alábbi pilléreken nyugszik:

  • A Pentor és Pentorált közötti partneri viszony kialakítása, amelyben a Pentorált minden egyetemet érintő kérdésben bizalommal fordulhat a Pentorhoz.
  • A folyamat során közösen személyre szabott, reális célok kitűzése, amelyek megvalósításához a Pentor támogatást nyújt.
  • A Pentor a Pentorált szakmai fejlődéséről rendszeres visszajelzést ad.

A Pentor Program abban egyedülálló, hogy három pillérre épülve, valamint a későbbiekben a középiskolásokat bevonva, egységet alkotva egy rendszeren belül jelenik meg az oktató, hallgató és alumni mentor.

A program kidolgozója a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán Kővári Edit, a Menedzsment Intézet munkatársa.

Felvételizőknek ajánljuk! – A ponthatárokról

Pótfelvételi2015. július 23-án, 20 órától nyilvánosságra kerültek a felsőoktatási felvételi ponthatárok.

A Gazdaságtudományi Kar szakjainak ponthatárai ide kattintva érhetőek el.>>>

Besorolási döntés az E-felvételiben

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezővel kapcsolatban ún. besorolási döntést hoz, és elektronikus levélben értesíti a jelentkezőt (legkésőbb 2015. augusztus 5-ig) arról, hogy az E-felvételiból letölthető a határozat. A besorolási döntésben a Hivatal megállapítja, hogy a jelentkező a felvételi jelentkezési kérelmében megjelölt és rangsorolt képzések közül mely képzés esetében érte el a felvételhez szükséges ponthatárt. Minden jelentkező egyetlen képzésre kerülhet csak felvételre, a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre, ahol összpontszáma eléri vagy meghaladja a július 23-án este nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárt.

Azoknak a jelentkezőknek, akik sikerrel felvételiztek, az illetékes felsőoktatási intézmény külön felvételi határozatot küld. A felvételi határozat tájékoztatja a felvett jelentkezőt többek közt a beiratkozással kapcsolatos információkról.

Amennyiben egyetlen megjelölt képzéshez sem elegendő a pontszáma, a jelentkezőt ebben az eljárásban nem vehetik fel felsőoktatási intézménybe. A felvételt nem nyert jelentkezők a pótfelvételi eljárás során jelentkezhetnek újra.

Logisztikai menedzsment mesterszak 2.Így születnek a ponthatárok

A ponthatárok a felsőoktatási intézmények és az Oktatási Hivatal közreműködésével, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának jóváhagyásával kerülnek meghatározásra. Az Educatio Nonprofit Kft. az informatikai hátteret, a ponthatárok megállapításához használt informatikai algoritmust biztosítja.

Egy képzés ponthatárát az intézmény kapacitása mellett az befolyásolja, hogy hányan és milyen eredménnyel jelentkeztek oda. Minél több magas pontszámú jelentkező listáján szerepel az adott szak első helyen, annál magasabb lesz ott a ponthatár. A felsőoktatási intézmények dönthetnek úgy, hogy a jogszabályi előírásnál magasabban határozzák meg a hozzájuk jelentkezők számára a minimális ponthatárt. Ebben az esetben az is előfordulhat, hogy egy adott szakon az intézmény nem használja ki a teljes kapacitását.

Forrás

Azon jelentkezők számára, akiknek most nem sikerült a felvétel, a Gazdaságtudományi Kar a pótfelvételi eljárás során biztosít lehetőséget az újbóli jelentkezésre; a felsőoktatási szakképzésekre bármely két érettségi tárggyal vagy a meghirdetett alapszakok többségre akár a matematika nélkül is.

PÓTFELVÉTELI INFORMÁCIÓK ITT!>>>

Amennyiben a pótfelvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.

Felvételi eredmények 2015

Közgazdasági elemző mesterszak 3.A Gazdaságtudományi Kar szakjai iránt az érdeklődés továbbra is töretlen, annak ellenére, hogy az üzleti alapszakokra központilag meghatározott, kiemelkedően magas pontszámmal lehetett államilag finanszírozott képzésre bekerülni.

A felvételi eljárás keretében a Karra 598 hallgatót vettek fel, amelyből 349 fő állami ösztöndíjas. A Kar a költségtérítést fizető legjobban teljesítő hallgatókat kedvezményekkel támogatja.

Nagy érdeklődés kísérte a Kereskedelem és marketing alapképzési szakot is, amely 2015 szeptemberében indul először Veszprémben és Nagykanizsán.

Azon jelentkezők számára, akiknek most nem sikerült a felvétel, a Gazdaságtudományi Kar a pótfelvételi eljárás során biztosít lehetőséget az újbóli jelentkezésre; a felsőoktatási szakképzésekre bármely két érettségi tárggyal vagy a meghirdetett alapszakok többségre akár a matematika nélkül is.

A 2015. évi felvételi eljárás ponthatárai elérhetők itt.

PÓTFELVÉTELI INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTS IDE!>>>

Kövess minket a Facebookon!

Amennyiben a pótfelvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.

Interjú Dr. Mihályi Péterrel a görög helyzetről, az euroövezetről

Dr. Mihályi Péter a görög helyzetrőlA Gazdaságtudományi Kar oktatója, Dr. Mihályi Péter intézeti tanszékvezető egyetemi tanár a görög helyzet kapcsán nyilatkozott a Napló munkatársának.

Az interjú az alábbi linkre kattintva érhető el:
https://veol.hu/gazdasag/a-ketsebesseges-europa-presztizsveszteseg-lenne-1712076

Felvételizőknek ajánljuk! – Megnézhetik pontszámaikat a jelentkezők

Emberi erőforrás szakAz E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintaniuk a jelentkezőknek, ha látni szeretnék az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámukat és annak részleteit.

A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt eredmények képezik. Az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában a részpontszámok is megtekinthetők.

A 2015. július 9-ig beadott kérelmek és dokumentum-másolatok feldolgozása folyamatosan történik egészen a július 23-i ponthatár-megállapítás előtti napokig. A feldolgozásnak van néhány napos átfutási ideje, tehát a felületen olvasott pontszámok esetében mindig figyelembe kell venni a dokumentumok feldolgozottságát. Utóbbit a Dokumentumok menüpontban lehet ellenőrizni. Amennyiben egy újonnan feldolgozott dokumentum hatással van a jelentkezői összpontszámra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban! Tehát mindig érdemes számolni a fenti feldolgozási időkkel is.

Pontszám-felülvizsgálati kérelmek július 20-ig

Előfordulhatnak adminisztratív hibák, amikor az adott pontot igazoló minden dokumentum túl van a feldolgozáson, ám a jelentkező mégis hibás rögzítést vagy hibás pontszámítást tapasztal. Ekkor az E-felvételi felületén lehet a pontszám valamely részeredményére vonatkozóan felülvizsgálati kérelmet kérni. Pontszám-felülvizsgálati kérelem küldhető a tanulmányi pontra, az érettségi pontra, illetve a többletpontra vonatkozóan, valamint az intézményi szervezésű vizsgaeredményekre is (utóbbit az adott felsőoktatási intézménynek továbbítják vizsgálatra). A felületen súgók is segítik a megjelenített információk értelmezését, ezeket érdemes elolvasni. Ugyanígy hasznos lehet a kérelem elindítása előtt újra áttanulmányozni a pontszámítási szabályokat a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2015. szeptemberben induló képzések c. kiadványban.

A 2015. július 20. éjfélig leadható kérelmeket legfeljebb 500 karakter terjedelmű szöveges indoklással kell ellátni. A kérelem benyújtható az E-felvételiben, ennek feldolgozása pedig a Kérelmek menüpontban nyomon követhető. Akinek nem áll módjában az E-felvételiben elküldenie a kérelmét, az megteheti az Ügyfélszolgálatnak írott e-mailben vagy telefonon (az idő rövidsége miatt postai úton nem tanácsos felülvizsgálati kérelmet küldeni).

Ponthatárok július 23-án

Idén is a www.felvi.hu honlapon lesznek elsőként elérhetők – várhatóan 2015. július 23-án, csütörtök este 20 órától – a felsőoktatási felvételi ponthatárok. Ezzel egy időben publikálják a ponthatárokat az okostelefonos appok segítségével. Azok a jelentkezők, akik a jelentkezéskor megadták a mobiltelefonszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményükről.

Forrás: www.felvi.hu

Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar – Felvételi információk itt.

Kövess minket a Facebookon!

Amennyiben a felvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.

Minden bejegyzés megtekintése
powered by wordpress - made by us