Vissza az oldal tetejére.
november  2015
HKSCPSV
 1
23
Events on 2015. november 3.
4
Events on 2015. november 4.
 • GTK Mesterszakos nyílt nap
  Starts: 5:30 du.
  Ends: 2015. november 4. - 7:30 du.
  Location: Pannon Egyetem, Veszprém, Egyetem u. 10, 8200 Magyarország
56
Events on 2015. november 6.
 • 12. Országos Gazdaság-informatikai Konferencia
  Starts: 8:00 de.
  Ends: 2015. november 7. - 6:00 du.
  Location: Pannon Egyetem, Veszprém, Egyetem utca 10, 8200 Magyarország
  Description: A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság GIKOF Gazdaság-informatikai Kutatási-Oktatási Fóruma (http://gikof.njszt.hu) – küldetésével összhangban – az üzleti-gazdasági alkalmazásokkal kapcsolatos informatikai fejlesztésekkel, kutatómunkával, s az ehhez kapcsolódó képzésekkel foglalkozik.

  2015. november 6-7-én rendezik meg a 12. Országos Gazdaság-informatikai Konferenciát Veszprémben, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar szervezésében. Ezek az országos találkozók mindig jó alkalmat nyújtanak a személyes találkozókra, hazai és külföldi előadók munkájának megismerésére, kapcsolatok építésére különböző szakterületek művelői, s persze fiatalok-idősek, kezdők és tapasztaltabb szakemberek között.

  További információ: http://www.gtk.uni-pannon.hu/gazdasaginformatikai-konferencia/
7
Events on 2015. november 7.
 • GTK Mesterszakos nyílt nap
  Starts: 9:30 de.
  Ends: 2015. november 7. - 12:30 du.
  Location: Pannon Egyetem, Veszprém, Egyetem u. 10, 8200 Magyarország
8
910111213
Events on 2015. november 13.
 • Üzleti szimulációs verseny középiskolásoknak
  Starts: 9:00 de.
  Ends: 2015. november 13. - 4:00 du.
  Location: Pannon Egyetem, Veszprém, Egyetem u. 10, 8200 Magyarország
  Description: A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2015. november 13-án 9.00 órától Üzleti szimulációs versenyt szervez középiskolások számára.
  A verseny helyszíne: Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar (8200 Veszprém, Egyetem u. 10., „A” épület, A/1 terem)

  A versenyre bármely középiskola tanulója jelentkezhet egyénileg vagy 4-5 fős csoportban. A jelentkezés e-mailben történik az ivankatalin@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen. Csoportos jelentkezés esetén, kérjük, add meg csapattársaid nevét is!

  Jelentkezési határidő: 2015. november 4.

  További információk itt: http://www.gtk.uni-pannon.hu/uszv2015/
1415
1617
Events on 2015. november 17.
 • Tájékoztató külföldi gyakorlati és álláslehetőségekről
  Starts: 3:00 du.
  Ends: 2015. november 17. - 4:00 du.
  Location: Pannon Egyetem, Veszprém, Egyetem u. 10, 8200 Magyarország
  Description: Az Algoos Study Work and Travel LTD előadás keretében tájékoztatja a hallgatókat az általuk kínált külföldi gyakorlati helyekről, állásajánlatokról és Erasmus+ gyakorlati lehetőségekről.

  Az előadás 2015. november 17-én, kedden 15:00 órakor lesz az A/01-es teremben.
18
Events on 2015. november 18.
19202122
2324
Events on 2015. november 24.
 • Pénzügyi karrier, siker, futóruha?
  Starts: 5:00 du.
  Ends: 2015. november 24. - 8:00 du.
  Location: Pannon Egyetem, Veszprém, Egyetem u. 10, 8200 Magyarország
  Description: Érdekelnek a pénzügyek? Nyomon követed a pénzpiaci tendenciákat? Szívesen indítanád karriered az egyik vezető biztosítónál?

  Ha a válaszod igen, és az is érdekel, hogy miért érdemes futóruhában aludnod a személyes siker érdekében, ez az előadás neked szól! Gyere el, és kérdezz bátran a Generali Biztosító szakértőitől, és inspirálódj Szalay Ádám motiváló előadásából!

  Időpont: 2015. november 24. 17.00 óra

  Helyszín: Pannon Egyetem, B épület II. emeleti Konferencia Központ terme

  Részletes program: http://www.gtk.uni-pannon.hu/penzugyi-karrier-siker-futoruha/
25
Events on 2015. november 25.
 • Pannon Egyetem nyílt nap Veszprémben
  Starts: 10:00 de.
  Ends: 2015. november 25. - 1:00 du.
  Location: Pannon Egyetem, Veszprém, Egyetem u. 10, 8200 Magyarország
2627
Events on 2015. november 27.
 • Kutatás és oktatás a balatoni turizmus szolgálatában - BATUKI konferencia
  Starts: 9:00 de.
  Ends: 2015. november 27. - 4:00 du.
  Location: Pannon Egyetem, Veszprém, Egyetem u. 10, 8200 Magyarország
  Description: A Pannon Egyetemen 2015 októberében megalakult Balatoni Turisztikai Kutatóintézet (BATUKI) szakmai konferenciájára 2015. november 27-én kerül sor az egyetemen.

  A konferencián bemutatjuk a Pannon Egyetem turizmussal kapcsolatos kutatásait és eredményeit, a Balatonhoz kötődő aktualitásokat. Az előadások fókuszában a Balaton turisztikai régió vendégforgalma, a marketingkommunikációs tevékenység, a szezonhosszabbító turisztikai termékek és a gazdaságfejlesztés irányai állnak.

  További információ: http://www.gtk.uni-pannon.hu/batuki/
2829
30 
Továbbra is népszerű az Üzleti Szimulációs Verseny

ÜSZVA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2015. november 13-án harmadik alkalommal rendezte meg Üzleti Szimulációs Versenyét középiskolások számára, amelyet ezúttal is rendkívül nagy érdeklődés kísért.

Az Üzleti Szimulációs Verseny egy vállalatvezetői döntési játék, melynek célja a döntéshozatali kompetenciák megszerzése szimulált vállalati környezetben szerzett gyakorlat alapján. A versenyen a vállalatvezetés gyakorlati kihívásaival ismerkedhettek meg a diákok: véghez kellett vinniük a rájuk bízott vállalat nyereséges működtetését a rendelkezésükre álló pénzügyi és tárgyi erőforrásokkal, figyelembe véve versenytársaik lépéseit is.

A verseny során megtanulták, hogyan és milyen döntéseket (ár, marketing, termelés, szállítás, fejlesztés) hozzanak versenypiaci helyzetben; mi ezek hatása a vállalati eredményre; hogyan ismerjék fel versenytársaik törekvéseit; hogyan alakítsanak ki stratégiát; mikor és hogyan módosítsák ezt. Megismerték a döntési helyzetek típusait, s megtudták, hogyan lehet hatékonyan csoportosan dönteni.

Az Üzleti Szimulációs Versenyre összesen 5 középiskolából 86 diák jelentkezett. Kilenc csapat képviselte a várpalotai Thuri György Gimnáziumot, hat a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolát, kettő a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumot. Egy-egy csapat érkezett a győri Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolából és a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumból.

Thuri

A Thuri Gimnázium csapata (Fotó: Radnai István)

A verseny két csoportban zajlott. Az egyik csoport nyertese a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskola Gimnázium és Kollégium “KDMR” nevű csapata lett, melynek tagjai: Ozsváth Kitti Viktória, Földesi Regina, Berkes Mónika és Gyurica Dorina. A másik csoportban az első helyezést idén is a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola “VKKSZ” nevű csapata érte el, melynek tagjai: Ilisevics Bianka, Csomai Boglárka, Csonka Máté, Komáromi Miklós és Gfellner András.

A győztes csapatoknak ezúton is gratulálunk, további tanulmányaikhoz sok sikert kívánunk. Továbbá köszönjük minden iskola, minden csapatának a részvételt.

A vállalatvezetés gyakorlata kihívásokat rejt magában, melynek során döntések sorát kell meghozni. A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán a diákok lehetőséget kapnak ezen kihívásokkal megismerkedni az Üzleti Szimuláció (Business Simulation) című tantárgy keretében, melyen az Üzleti Szimulációs Verseny alapul. A Kar több száz hallgatója sajátította már el a tantárgy keretében szerzett ismereteket, közülük több sikeres cégvezető került ki.

A játékot a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi kapcsolatai révén a világ számos részén játszották (pl. USA, Mexikó, Németország), valamint részt vettek benne az itt tanuló külföldi hallgatók is.

Átadták a Pro Scientia és a Mestertanári aranyérmeket
Dr. Badics Judit

Dr. Badics Judit

A XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) záró eseményeként 2015. november 19-én átadták a Pro Scientia és a Mestertanári aranyérmeket. A Közgazdaságtudományi Szekcióban összesen négy-négy aranyérmet adtak át.

A Pro Scientia aranyérem a hallgatói tudományos kutatás legrangosabb elismerése. Olyan hallgatók pályázhatnak, akik OTDK I. hellyel rendelkeznek és e mellett publikációs tevékenységük is jelentős. A díjazottak egy-egy témavezetőt is megnevezhettek, akiket szintén díjaztak a két évente megrendezésre kerülő záró konferencián.

A négy odaítélhető díj közül két hallgatónk nyert Pro Scientia díjat:

 • Katona Attila Imre, témavezető: Dr. Kosztyán Zsolt Tibor
 • Kurbucz Marcell Tamás, témavezető: Dr. Kosztyán Zsolt Tibor

A mestertanári aranyérem odaítéléséhez a tehetséggondozás terén legalább 10 éves aktív és eredményes témavezetői és szervezői tevékenység szükséges.

2015-ben mestertanári kitüntetésben részesült:

 • Dr. Badics Judit, egyetemi docens, Közgazdaságtan Intézeti Tanszék.

A kitüntetésekhez szívből gratulálunk!

Boldog 60. évfordulót Kölcsey Ferenc Gimnázium!

Kölcsey GimnáziumDr. Kovács Zoltán dékán úr 2015. november 20-án – mint az iskola öregdiákja – részt vett a Zalaegerszegi  Kölcsey Ferenc Gimnázium 60 éves fennállása alkalmából szervezett jubileumi programon.

Az iskolának ezúton is gratulálunk, s további sikeres működést kívánunk!

Erasmus+ Hallgatói Szakmai Gyakorlat Mobilitási Pályázat 2015/2016

ErasmusA Pannon Egyetem pályázatot hirdet az Európai Unió Erasmus+ programjának keretén belül külföldi szakmai gyakorlat teljesítésére. A szakmai gyakorlat időtartama egy tanulmányi cikluson belül min. 2 hónap, max. 12 hónap lehet.

A szakmai gyakorlatnak 2016. augusztus 31-ig kell megvalósulnia (lezárulnia).

További részletek pályázati kiírásban olvashatók ide kattintva.

ITDK eredmények – 2015. november

Ezúton is gratulálunk a 2015. november 18-án megrendezett Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia minden helyezettjének, résztvevőjének és témavezetőjének!

Eredmények:  

Gazdálkodástudomány I.:

Pál Mária: Mátrixos projekttervezés – Kiút a hagyományos szemlélet hálójából – II. helyezés
Témavezető:  Dr. Kosztyán Zsolt Tibor

Zaránd Szilvia: A hazai környzetei számvitel elemeinek megjelenése a beszámolóban, bizonyos iparágakban – II. helyezés
Témavezető:  Dr. Molnárné Dr. Barna Katalin, Rochlitzné Sajben Ágnes

Csanaky Zoltán – Simon Nikolett: A Product Placement hazai alkalmazásának gyakorlata, vizsgálata vállalati oldalról – III. helyezés
Témavezető: Dániel Zoltán András

Czeczeli Vivien: A FED quantitative easing politikájának egyes makrogazdasági hatásai – III. helyezés
Témavezető:  Dr. Elekes Andrea

Gazdálkodástudomány II.:

Kántor Szilvia: Együttműködés és kooperáció a turizmusfejlesztés érdekében – Kőszegi estanulmány – I. helyezés
Témavezető: Dr. Lőrincz Katalin

Szőke Viktória: Lokális szükségleten alapuló szolgáltatóközpont működésének háttere és gazdasági megvalósíthatósága – I. helyezés
Témavezető: Dániel Zoltán András

Freund Anna: Beszerzés etikai kérdései – II. helyezés
Témavezető: Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta

Futó Dóra: Aszfaltcsíkba épített dollármilliók – Az autósport globális és lokális gazdasági impresszióinak ideális íve – III. helyezés
Témavezető: Dániel Zoltán András

Patócs Nándor: Filmtematikus szálláshely létesítése – III. helyezés
Témavezető: Kővári Edit

Gazdálkodástudomány III.:

Strack Flórián: Eladható-e a klímaterápia? – A Kőszegi-hegység gyógyturisztikai célú fejlesztése – I. helyezés
Témavezető:  Dr. Lőrincz Katalin

Molnár Fanni: Vendégelégedettség vizsgálata különböző kategóriájú hotelekben online review oldalak segítségével – II. helyezés
Témavezető: Dr. Gyurácz-Németh Petra

Petrovácz Petronella: A turisztikai szakemberek kompetenciáinak mérése és fejlesztése – II. helyezés
Témavezető: Kaszás Nikoletta, Dr. Keller Krisztina

Magyar Martina: Egyetemi fesztiválok környezetbarát szempontok alapján történő vizsgálata – III. helyezés
Témavezető: Dr. Keller Krisztina, Kaszás Nikoletta

Minden bejegyzés megtekintése
powered by wordpress - made by us