Vissza az oldal tetejére.
augusztus  2015
HKSCPSV
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Felvételizőknek ajánljuk! – Elindult a pótfelvételi!

Miért válaszd a PE-GTK?Elérhetők a Gazdaságtudományi Kar által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2015. augusztus 10-ig, és csak egyetlen képzés jelölhető meg. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 23-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

A pótfelvételi eljárás tudnivalói, szabályai és a Gazdaságtudományi Kar által meghirdetett képzések elérhetők itt.>>>

A pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak.

Jelentkezni kizárólag az E-felvételi rendszerében lehet, egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére.

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek:

  • akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be;
  • akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:

  • a július 23-án meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették;
  • a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

Turizmus-menedzsment mesterszak 3.A jelentkezés menete

Az űrlapok kitöltésére 2015. augusztus 10-én éjfélig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig kell befizetni (bankkártyával vagy átutalással) az eljárási díjat, ami a pótfelvételi során 5000 Ft.

Az e-felvételi jelentkezést az adatlap elmentése után legkésőbb 2015. augusztus 10-én éjfélig hitelesíteni kell.
Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220). A felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap 2015. augusztus 11-én már nem tölthető le, de még postára adható.

A ponthatárokat előreláthatólag 2015. augusztus 26-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2015. szeptember első napjaiban.

Forrás

PÓTFELVÉTELI INFORMÁCIÓK ITT!>>>

Amennyiben a pótfelvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.

Mentor program a Gazdaságtudományi Karon

Pentor Program 1. 2015 őszétől a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán elindul az országban egyedülálló mentorálási program, a PENTOR (Pannon Egyetem mentorálási) Program, amely célul tűzi ki, hogy a hallgatók szakmai és személyi fejlődését támogassa.

A program elsőként a Menedzsment Intézet szervezésében az Emberi erőforrások és a Műszaki menedzser alapképzési szakokon indul el 2015 szeptemberében, sikeres működése esetén pedig a többi veszprémi és a Kar nagykanizsai szakjain is bevezetésre kerül. Hosszú távú célként a középiskolások programba történő bevonása fogalmazódik meg, segítségnyújtás a pályaválasztásban, a megfelelő szakok kiválasztásában és az egyetemi évekre történő gördülékeny felkészülésben.

A fent említett két szakon minden hallgatónak a tanulmányai megkezdésétől fogva lesz egy Pentora – egy mentor feladatokat ellátó oktató –, aki végigkíséri a hallgató tanulmányi előrehaladását, és segít személyes fejlődésében az egyetemen eltöltött évek során. A Pentor és Pentorált (hallgató) közötti szoros együttműködés segíthet a kezdeti akadályok leküzdésében, a középiskola után az egyetemi kultúrába történő beilleszkedésben, valamint ösztönzi és támogatja az egyéni tanulmányi és karrier célok megvalósítását.

Pentor Program 2.A Pentor Program egy három pilléren nyugvó rendszer, amelynek első és legfontosabb alappillére az oktatók és hallgatók közötti mentor – mentorált kapcsolat kialakítása és eredményes működtetése. A második pillér a hallgató – hallgatótárs mentorálás, amikor egy tapasztaltabb felsőbb évfolyamos egyetemista patronál, segít hallgatótársának. A pillér harmadik elemeként a már végzett, munkahellyel rendelkező volt hallgató (alumni) vesz pártfogásába egy egyetemistát. A rendszer elemei eddig is léteztek valamilyen formában a Gazdaságtudományi Karon, azonban a Pentor Program szervezetten összefogja és koordinálja ezeket a feladatokat.

Minden Pentor szakmailag magas tudású, a mentorképzésen elsajátított speciális kompetenciákat és módszereket alkalmazó oktató, akinek tevékenysége az alábbi pilléreken nyugszik:

  • A Pentor és Pentorált közötti partneri viszony kialakítása, amelyben a Pentorált minden egyetemet érintő kérdésben bizalommal fordulhat a Pentorhoz.
  • A folyamat során közösen személyre szabott, reális célok kitűzése, amelyek megvalósításához a Pentor támogatást nyújt.
  • A Pentor a Pentorált szakmai fejlődéséről rendszeres visszajelzést ad.

A Pentor Program abban egyedülálló, hogy három pillérre épülve, valamint a későbbiekben a középiskolásokat bevonva, egységet alkotva egy rendszeren belül jelenik meg az oktató, hallgató és alumni mentor.

A program kidolgozója a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán Kővári Edit, a Menedzsment Intézet munkatársa.

Felvételizőknek ajánljuk! – A ponthatárokról

Pótfelvételi2015. július 23-án, 20 órától nyilvánosságra kerültek a felsőoktatási felvételi ponthatárok.

A Gazdaságtudományi Kar szakjainak ponthatárai ide kattintva érhetőek el.>>>

Besorolási döntés az E-felvételiben

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezővel kapcsolatban ún. besorolási döntést hoz, és elektronikus levélben értesíti a jelentkezőt (legkésőbb 2015. augusztus 5-ig) arról, hogy az E-felvételiból letölthető a határozat. A besorolási döntésben a Hivatal megállapítja, hogy a jelentkező a felvételi jelentkezési kérelmében megjelölt és rangsorolt képzések közül mely képzés esetében érte el a felvételhez szükséges ponthatárt. Minden jelentkező egyetlen képzésre kerülhet csak felvételre, a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre, ahol összpontszáma eléri vagy meghaladja a július 23-án este nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárt.

Azoknak a jelentkezőknek, akik sikerrel felvételiztek, az illetékes felsőoktatási intézmény külön felvételi határozatot küld. A felvételi határozat tájékoztatja a felvett jelentkezőt többek közt a beiratkozással kapcsolatos információkról.

Amennyiben egyetlen megjelölt képzéshez sem elegendő a pontszáma, a jelentkezőt ebben az eljárásban nem vehetik fel felsőoktatási intézménybe. A felvételt nem nyert jelentkezők a pótfelvételi eljárás során jelentkezhetnek újra.

Logisztikai menedzsment mesterszak 2.Így születnek a ponthatárok

A ponthatárok a felsőoktatási intézmények és az Oktatási Hivatal közreműködésével, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának jóváhagyásával kerülnek meghatározásra. Az Educatio Nonprofit Kft. az informatikai hátteret, a ponthatárok megállapításához használt informatikai algoritmust biztosítja.

Egy képzés ponthatárát az intézmény kapacitása mellett az befolyásolja, hogy hányan és milyen eredménnyel jelentkeztek oda. Minél több magas pontszámú jelentkező listáján szerepel az adott szak első helyen, annál magasabb lesz ott a ponthatár. A felsőoktatási intézmények dönthetnek úgy, hogy a jogszabályi előírásnál magasabban határozzák meg a hozzájuk jelentkezők számára a minimális ponthatárt. Ebben az esetben az is előfordulhat, hogy egy adott szakon az intézmény nem használja ki a teljes kapacitását.

Forrás

Azon jelentkezők számára, akiknek most nem sikerült a felvétel, a Gazdaságtudományi Kar a pótfelvételi eljárás során biztosít lehetőséget az újbóli jelentkezésre; a felsőoktatási szakképzésekre bármely két érettségi tárggyal vagy a meghirdetett alapszakok többségre akár a matematika nélkül is.

PÓTFELVÉTELI INFORMÁCIÓK ITT!>>>

Amennyiben a pótfelvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.

Felvételi eredmények 2015

Közgazdasági elemző mesterszak 3.A Gazdaságtudományi Kar szakjai iránt az érdeklődés továbbra is töretlen, annak ellenére, hogy az üzleti alapszakokra központilag meghatározott, kiemelkedően magas pontszámmal lehetett államilag finanszírozott képzésre bekerülni.

A felvételi eljárás keretében a Karra 598 hallgatót vettek fel, amelyből 349 fő állami ösztöndíjas. A Kar a költségtérítést fizető legjobban teljesítő hallgatókat kedvezményekkel támogatja.

Nagy érdeklődés kísérte a Kereskedelem és marketing alapképzési szakot is, amely 2015 szeptemberében indul először Veszprémben és Nagykanizsán.

Azon jelentkezők számára, akiknek most nem sikerült a felvétel, a Gazdaságtudományi Kar a pótfelvételi eljárás során biztosít lehetőséget az újbóli jelentkezésre; a felsőoktatási szakképzésekre bármely két érettségi tárggyal vagy a meghirdetett alapszakok többségre akár a matematika nélkül is.

A 2015. évi felvételi eljárás ponthatárai elérhetők itt.

PÓTFELVÉTELI INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTS IDE!>>>

Kövess minket a Facebookon!

Amennyiben a pótfelvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.

Interjú Dr. Mihályi Péterrel a görög helyzetről, az euroövezetről

Dr. Mihályi Péter a görög helyzetrőlA Gazdaságtudományi Kar oktatója, Dr. Mihályi Péter intézeti tanszékvezető egyetemi tanár a görög helyzet kapcsán nyilatkozott a Napló munkatársának.

Az interjú az alábbi linkre kattintva érhető el:
https://veol.hu/gazdasag/a-ketsebesseges-europa-presztizsveszteseg-lenne-1712076

Minden bejegyzés megtekintése
powered by wordpress - made by us