Vissza az oldal tetejére.
június  2015
HKSCPSV
1234567
8
Events on 2015. június 8.
91011121314
1516
Events on 2015. június 16.
 • Ünnepélyes végzős faültetés 2015
  Starts: 6:00 du.
  Ends: 2015. június 16. - 7:30 du.
  Location: Pannon Egyetem, Veszprém, Egyetem utca 10, 8200 Magyarország
  Description: Kedves Végzős Hallgatók!

  Hamarosan befejezitek tanulmányaitokat a Gazdaságtudományi Karon, amelyet szeretnénk megünnepelni egy faültetéssel 2015. június 16-án 18.00 órakor az “A” épület parkjában.

  2014 júniusától kezdve a Gazdaságtudományi Kar végzős évfolyamai minden év júniusában ünnepélyes keretek között elültetnek egy fát az egyetem parkjában. Ez a fa jelképezi az évfolyam összetartását, az egyetemhez való kötődését, s a park szépüléséhez is hozzájárul. A fát ültető évfolyam adatait egy emléktáblán tüntetjük fel.

  A rendezvényen beszédet mond Dr. Kovács Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar megbízott dékánja és Pápai Márk, a Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

  A helyszín az “A” épület parkjában az A épület mögötti, az alsó parkoló melletti füves terület (a Vegyész-üst szomszédságában).

  A faültetésre szeretettel várjuk a végzős évfolyamok hallgatóit, az oktató kollégákat és minden kedves érdeklődőt!
1718192021
2223242526
Events on 2015. június 26.
 • GTK Diplomaátadó ünnepség
  Starts: 4:00 du.
  Ends: 2015. június 26. - 6:00 du.
2728
2930 
Felvételizőknek ajánljuk! – Tudnivalók a hiánypótlásról

13_gtk_kiadvany_011-3A napokban hiánypótlási felszólítások érkeztek több jelentkező e-mail címére. Ezekben elsősorban a középiskolai bizonyítvány és/vagy érettségi bizonyítvány, valamint mesterképzésre jelentkezők esetében a felsőfokú oklevél hiányról olvasható információ.

A legfontosabb, hogy ne halogassuk a hiánypótlást: ha az adott dokumentum már birtokunkban van, a szabályok szerint a hiányt haladéktalanul, de legkésőbb a kézhezvételtől számított 8 napon belül pótolni kell. Ha még nem rendelkezünk a kérdéses dokumentummal, akkor legkésőbb 2015. július 9-ig pótolhatjuk a hiányokat.

Fontos: A már feltöltött dokumentummásolatokat azonban nem kell még egyszer feltölteni, azokkal nincs további teendő. A dokumentumpótlás végső határideje 2015. július 9.

Az alábbiakban a hiánypótló levelekben foglaltak helyes értelmezéséhez nyújtunk segítséget. Nézzük sorban az egyes dokumentumtípusokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat!

Középiskolai bizonyítvány

Alapképzésen, osztatlan mesterképzésen, felsőoktatási szakképzésen a pontszámítási módszerek egyike a tanulmányi pontok számításának lehetősége (bővebben erről a Felsőoktatási felvételi tájékoztató Pontszámítási módszerek c. fejezetében lehet olvasni).

Hiánypótlási felszólítást többek közt azok kaptak, akik középiskolai bizonyítványuk egyik oldalát sem küldték még be, holott jelentkezéskor rögzítettek érdemjegyeket – vagy akik bár küldtek bizonyítvány oldalakat, ám azokból tanulmányi pont még nem számítható (mert valamely év végi oldalak még hiányoznak, vagy a beküldött középiskolai bizonyítvány oldalak valamely okból elutasításra kerültek. Az elutasítás indokát tartalmazza a felszólító levél, de az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában is megtekinthetők.)

13_gtk_kiadvany_043-2Fontos hangsúlyozni, hogy tanulmányi pontok számítása nem kötelező! A felvételi összpontszám meghatározható érettségi pontok kétszerezése alapján is, tehát a hiányt nem szükséges pótolni annak, aki:

 • bizonyos abban, hogy az érettségi pontok kétszerese számára kedvezőbb eredményt jelent, ezért nem szeretné, ha a központi pontszámító algoritmus mindkét módon meghatározná pontszámát és azokból automatikusan a jobb variációt venné figyelembe,
 • felsőfokú oklevéllel rendelkezik és – amennyiben erre az adott felsőoktatási intézmény lehetőséget ad – felvételi összpontszámát korábbi felsőfokú oklevelének minősítése alapján szeretné meghatározni.

A középiskolai tanulmányaikat 2015-ben befejezők sok esetben az érettségi bizonyítvány kiosztásakor kapják meg az utolsó év végi bizonyítványt is, ami megnehezíti és késlelteti a dokumentumok feldolgozását. Az Oktatási Hivatal az elmúlt héten felhívta az iskolák figyelmét, hogy lehetőség szerint az utolsó év végi bizonyítványt osszák ki az érettségi bizonyítvány előtt. Aki a középiskolai bizonyítványát ki tudja kérni az intézménytől, annak javasoljuk, hogy tegye meg, és minél hamarabb csatolja a jelentkezéséhez, ne várja meg vele, amíg az érettségi bizonyítványát is kézbe vette.

Érettségi bizonyítvány

Alapképzésre, osztatlan mesterképzésre, felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetében minden szakon a felvétel feltétele a középfokú végzettség (érettségi) igazolása. Éppen ezért az ilyen típusú dokumentumokat mindenképpen pótolni szükséges, bármilyen képzési terület szakjára jelentkezik a felvételiző.

Ha a jelentkező felsőfokú oklevéllel rendelkezik és – amennyiben erre az adott felsőoktatási intézmény lehetőséget ad – felvételi összpontszámát a korábbi felsőfokú oklevél minősítése alapján szeretné meghatározni, akkor az érettségi bizonyítvány beküldésre természetesen nem kötelező.

A középiskolai tanulmányaikat 2015-ben befejezők esetében a végső dokumentumpótlási határidő 2015. július 9., hiszen az érettségi bizonyítványokat majd csak június utolsó, július első hetében kapják kézhez, viszont javasoljuk, hogy kézhez vételt követően minél hamarabb csatolják jelentkezésükhöz.

Felvételi információkFelsőfokú oklevél

Mesterképzésre történő jelentkezés esetében kötelező a bemeneti feltételeknek megfelelő felsőfokú végzettség igazolása.

A 2015. június végén, július elején államvizsgázók a hiánypótlás legvégső határidejéig, 2015. július 9-ig küldhetik be oklevelük másolatát. A felsőfokú végzettséget esetükben igazolni lehet oklevéllel, vagy – ha az egyetem, főiskola a fenti időpontig az oklevelet még nem állította ki – a felsőoktatási intézmény által kötelező formanyomtatványon kiállított oklevél-igazolással. Utóbbi azt igazolja, hogy a jelentkező záróvizsgáit teljesítette, rendelkezik az oklevél kiállításához szükséges nyelvvizsga-bizonyítvánnyal, vagyis az oklevél kiállítása folyamatban van. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 51.§ (3) bekezdése alapján az oklevél-igazolás csak akkor fogadható el, amennyiben azt a jelentkező számára legfeljebb a 2015. július 9-ét megelőző harminc napban állították ki, a korábban oklevelet szerzettek kötelesek az oklevél másolatát benyújtani!

Ha a jelentkező már rendelkezik az oklevéllel – azaz nem most fogja befejezni tanulmányait és államvizsgázni – akkor a felszólításban szereplő 8 napon belül csatolja jelentkezéséhez az oklevele másolatát.

Forrás: www.felvi.hu

Végezetül pedig néhány ok, hogy miért érdemes a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karát választani első helyen! 

Felvételi információk itt.

Kövess minket a Facebookon!

Amennyiben a felvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra

A polgári felsőoktatási intézmények és szakképző iskolák hallgatóival köthető ösztöndíjszerződésről, valamint az ösztöndíj folyósításának rendjéről szóló 38/2014. (V. 30.) HM utasítás alapján a katonai oktatást is folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére.

Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a polgári felsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonyban álló vagy szakképző iskolákban tanulmányokat folytató tanulók.

Az ösztöndíjról bővebb információ ide kattintva érhető el. 

GTK-s különdíj a Projektmenedzsment Diplomamunka Pályázaton
Fotó: pmi.hu

Fotó: pmi.hu

Az év projektmenedzsment szakdolgozata, diplomamunkája pályázat idei eredményhirdetésére a 23. Körkapcsolás nézőközönsége előtt került sor 2015. május 21-én. A pályázatot a PMI Budapest, Magyar Tagozat immár harmadszor írta ki a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel és a HTE TIPIK Klubbal együttműködve.

Az idei pályázaton különdíjat nyert Kurbucz Marcell Tamás, karunk egykori Műszaki menedzser alapszakos hallgatója, konzulense Dr. Kosztyán Zsolt Tibor. Dolgozata: “Projektek átfogó tervezésének és koordinálásának támogatása mátrixokkal”. A munka gyakorlati része lényegesen meghaladja a szakdolgozatoktól elvárt követelményeket, mivel egy új tervezési módszert dolgoz ki, és alkalmaz egy adott problémára.

Kurbucz Marcellnek és Dr. Kosztyán Zsolt Tibornak ezúton is gratulálunk, s további sok sikert kívánunk!

Forrás

Felvételizőknek ajánljuk! – Dokumentumpótlás az E-felvételiben

A jelentkezők legkésőbb 2015. július 9-ig nyújthatják be a még hiányzó dokumentumaikat, illetve módosíthatják adataikat és – egy alkalommal – a korábban megjelölt szakok sorrendjét. Az E-felvételiben mindez csak néhány kattintás, így felesleges az utolsó pillanatig várni vele.

Február közepe, és a jelentkezéshez csatolt dokumentumok benyújtása óta hosszú idő telt el. A középiskolások megkapták év végi bizonyítványukat; sokan szereztek új nyelvvizsgákat, többletpontokra jogosító végzettségeket, másoknak éppenséggel az adataik változtak meg. Ezeket mind fel kell vinni a felvételi rendszerbe az E-felvételin keresztül.

Habár július 9. a hiánypótlás és a javítások végső határideje, érdemes folyamatosan feltölteni a birtokunkba kerülő dokumentumokat, hiszen ezzel elkerülhetjük, hogy a végére összegyűlő teendők közül valami kifelejtődjön. Ezáltal hamarabb megbizonyosodhatunk a dokumentumpótlásunk feldolgozásának eredményéről is. Utóbbit már csak azért is érdemes rendszeresen ellenőrizni, mert itt értesülhetünk arról, ha valamilyen okból elutasították valamelyik dokumentumot, ebben az esetben ennek indokát is láthatjuk, tehát még határidő előtt gondoskodhatunk a javításról . Az E-felvételi Dokumentumok oldalán súgók segítik az egyes státuszok pontos értelmezését, illetve bizonyos dokumentumok esetén a nevükre kattintva láthatóvá válnak a pontos formai és tartalmi követelmények. (Erről bővebben a Felvételi tájékoztató 4. fejezetében lehet olvasni.)

Dokumentumok

A jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában lehet feltölteni, és itt követhető nyomon az elbírálásuk is. Amennyiben a feltöltés sikeres volt, a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. Ha a dokumentum többoldalas (több különálló fájlból áll), akkor szintén itt folytathatjuk a további oldalak (fájlok) feltöltését adott típuson belül. Ha ahhoz a dokumentumhoz már minden szükséges fájlt feltöltöttünk, akkor a Feltöltés befejezése gombra kattintva tudjuk véglegesíteni a feltöltést. Függetlenül a jelentkezési helyek számától, elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni, arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmazza a személyes adatokat.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek dokumentumpótláshoz nem áll módjukban használni az E-felvételi rendszert (mert például nincs szkennelési lehetőségük), a postai utat kell választaniuk. Az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímre lehet a dokumentummásolatokat eljuttatni. Nincs értelme azonban az E-felvételiben feltöltött dokumentumokat fénymásolva is postázni, mert a duplázás csak a feldolgozás idejét hosszabbítja meg. (Forrás: www.felvi.hu)

Végezetül pedig néhány ok, hogy miért érdemes a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karát választani első helyen! 

Felvételi információk itt.

Kövess minket a Facebookon!

Amennyiben a felvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.

KKV Csúcstalálkozó Veszprémben

A KKVHÁZ Zrt. folytatja a megyeszékhelyeinket körüljáró programsorozatát, a KKV Csúcstalálkozókat.

Az üzleti kiállítással kísért, moderált kerekasztal-beszélgetésre legközelebb június 10-én Veszprémben, 13:00 és 16:00 között a Megyeháza Szent István Termében kerül sor, melyre a  szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

A rendezvény témája: A moderált vitabeszélgetésen a KKV szektor szinte minden fontosabb problémája felmerülhet, de egy központi téma mindig megjelölésre kerül. Ezúttal a K+F szükségességét és nehézségeit járják körül.

A kerekasztalhoz meghívást kapnak:

 • A Megyei Közgyűlés vezetői és a megyei nagyvárosok polgármesterei
 • Kormányzat részéről: NGM, NAV, Megyei Kormányhivatal, Járási Hivatalok, EXIM Csoport, MNKH Zrt., NSKI, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, RFH
 • Megyei civil szervezetek: Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, VOSZ, IPOSZ, KISOSZ, Magyar Közgazdasági Társaság, FIVOSZ, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, TIT
 • A megyei nagyvállalatok
 • A megyei kkv-k
 • Pannon Egyetem
 • Valamint a KKVHÁZ fővédnöke, a KKVHÁZ elnöksége:
  • Dr. Bod Péter Ákos, Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanár, KKVHÁZ Megyék Versenyének elnöke
  • Siklós Márta, Leitner Leitner Audit Kft. ügyvezető partner, KKVHÁZ Megyék Versenyének alelnöke
  • Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke
  • Dr. Szabó László Zsolt, MTVA-Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgató
  • Csonka Tibor, OTP Bank Nyrt. Kis-, Középvállalkozási Igazgatóság ügyvezető igazgató
  • Dr. Nagy Ágnes, Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgató
  • Szabó Miklós, Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. ügyvezetés elnöke
  • Dr. Varga Árpád, Nemzeti Adó- és Vámhivatal külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettes
  • Princz Attila, Regionális Fejlesztési Holding Zrt. Leányvállalati, hálózati koordináció vezető
  • Fülöp Gábor, Magyar Telekom Kis- és középvállalati szolgáltatások üzletág értékesítési igazgató
  • Kovács András, Magyar Posta Zrt. KKV értékesítési osztály osztályvezető
  • Busa Zoltán, CIG Pannónia Általános Biztosító Zrt. vezérigazgató
  • Földváry Beáta, WIFI Hungária ügyvezető igazgató
  • Dr. Doór Zoltán, Magyar Logisztikai Egyesület elnök
  • Vágó Péter, Kereskedők és Vállalkozók Veszprém Megyei Képviselete elnök
 • Média: megyei írott és elektronikus sajtó, az MTV1, MR1 Kossuth Rádió, MTI és mások

Helyszín: Veszprém Megyeháza Szent István terem (8200 Veszprém, Megyeház tér 1.)

Időpont: 2015. június 10. 13:00 – 16:00

Program:

12:40-től Regisztráció

13:00 – 14:15 Kerekasztal-beszélgetés 1. rész – A problémakör definiálása, vitaindító felszólások

14:15 – 15:00 Üzleti kiállítás megtekintése / Kávészünet, kötelező üzletkötés.:) Játékos szavazás a legjobb kiállítóról /

15:00 – 16:00 Kerekasztal-beszélgetés 2. rész – Vita és javaslatok a kormányzat felé

16:00-tól kötetlen beszélgetés, rádió és tv interjúk

A KKV Csúcstalálkozót egy üzleti kiállítás is kíséri, melynek keretében a vállalkozók bemutathatják termékeiket, szolgáltatásaikat az érdeklődőknek, sőt saját standjukon mini B2B találkozót is szervezhetnek leendő partnereiknek, üzlettársaiknak. Azok a nagyvállalatok pedig, akik KKVBARÁT® kiállítóként jelentkeznek a Csúcstalálkozóra amellett, hogy saját termékeiket, szolgáltatásaikat megismertethetik a résztvevőkkel, négy kkv számára is lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra.

További részletek és regisztráció a következő link alatt: http://www.kkvhaz.hu/kkv-csucs-veszprem

Minden bejegyzés megtekintése
Powered by wordpress, made by us
Cool Tea Cups Wholesale Tea Pets Raw Amber Stones