z1Közel egy éve köszöntött be az új őrület, a Zumba, mely rövid idő alatt szinte életformájává vált a modern nőknek. Nem csoda, hiszen ez a vérpezsdítő,  forró latin ritmusokkal tarkított fitnesz program az egész testet átmozgatja, kikapcsol, feltölt, és még fogyaszt is! A Zumba kifejezetten hölgyeknek, a női energiaközpontok átmozgatásával, egy szexis, önfeledt és hatékony edzésforma” – vallja Benedek Barbi edző, aki igazi karibi parti hangulatot varázsol majd színpadunkra július 13-án 17.45 órától.

“A Zumba lényege, hogy ne a hagyományos módon, kissé unalmasan lendüljünk formába, hanem a testet, az energiaközpontokat és a lelket megmozgatva szinte karibi parti hangulatban teljen az edzésre szánt idő. A Zumba varázsát a gyors és lassú ütemű mozgások keveredése adja, mely által nem megerőltető a szervezet számára, mégis pillanatok alatt szinte olvad a zsírpárna a problémás testtájakról” – avat be a Zumba lényegébe Benedek Barbi.

A Zumba, mivel táncos mozgásforma, az állóképességet, a koncentrációt, illetve a mozgáskultúrát is javítja, fejleszti, ezáltal egészen kis kortól hatékonyan űzhető. A gyerekek szívesen kísérik el anyukájukat az edzésre, hiszen zenés, táncos “mulattságról” lévén szó, igazi “nőcis” elfoglaltság.

“7 éves koromtól táncolok, így az ott szerzett rutin és mozgáskombinációk sokat segítenek az edzésprogram összeállításánál. Ettől más az általam tartott óra, mint a többi edzőé” – vallja Barbi, aki hétfőn 19.00-20.00, szerdán 20.30-21.30, és pénteken 19.00-20.00 óra között tartja Zumba edzéseit a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében.

További információkat a Zumba Veszprém Facebook oldalán olvashattok.

Interjú Barbival:

veszprémi7