csoportképA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén 14. alkalommal rendezte meg 2015. február 21-23. között a Tímár László Tanulmányi Emlékversenyt és Esettanulmányi Megoldó Versenyt.

A versenyt a Kar fiatalon elhunyt kollégája emlékének ápolására és tiszteletére hozta létre, aki a veszprémi menedzserképzés megszervezésében, beindításában úttörő szerepet vállalt.

A három napos versenyen hallgatói csapatok mérték össze tudásukat egy izgalmas, valós vállalati eset megoldásában, majd zsűri előtt ismertették eredményeiket. A zsűri a Pannon Egyetem oktatóiból, korábban eredményesen versenyző, végzett hallgatókból és vállalatok képviselőiből állt.

A verseny célja a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar tehetségmenedzsment programjához illeszkedően az esettanulmány módszer terjesztése és népszerűsítése, melynek köszönhetően a hallgatók elméleti tudásukat a gyakorlatban is próbára tehetik. A versenyen választják ki azokat a csapatokat, amelyek képviselni fogják a Pannon Egyetemet más oktatási intézmények által meghirdetett esettanulmányi versenyeken.

A Tímár László Tanulmányi Emlékversenyt és Esettanulmányi Megoldó Versenyt 2001 tavaszán rendezték meg első alkalommal, kezdetben 2-3 csapat és néhány oktató közreműködésével. Az évek során a verseny rendkívüli fejlődésen ment át, a csapatok száma folyamatosan nőtt. Más karokról, egyetemekről, sőt a határon túlról is érkeztek résztvevők. 2015 februárjában összesen 15 csapat mérte össze erejét, ebből 12 csapat a Pannon Egyetem hallgatóiból állt össze, de érkeztek Győrből, Miskolcról, és a révkomáromi Selye János Egyetemről is versenyzők. Az idei rendezvény egyik újdonsága, hogy a Tímár László Tanulmányi Emlékverseny és Esettanulmányi Megoldó Verseny Junior Program keretében középiskolás diákok is részt vettek egy esettanulmány megoldó workshopon, s betekintést nyertek az esettanulmányok érdekes világába. A verseny másik újdonsága az volt, hogy 2015-ben angol nyelvű szekcióban is összemérhették tudásukat a hallgatók.

CreateamA versenyen az egyetemistákból álló csapatoknak minden évben egy esettanulmányt kell feldolgozniuk, amely egy magyar vonatkozású, vállalati döntéshozatali problémát vet fel: a tanulmányban szereplő vállalat stratégiai döntési helyzet – jelentős összegű befektetési vagy üzletviteli, piaci, stb. döntés – előtt áll, s a hallgatóknak a probléma hatékony megoldására kell javaslatot tenniük. A tét jelentős, ugyanis a résztvevők közel 2 millió Forint értékű díjazásban részesülnek, különböző utalványok és pénzjutalom formájában, s az első helyezett csapat képviseli a Pannon Egyetemet az országos esettanulmányi versenyen.

A Pannon Egyetem hallgatóiból álló csapatok között az első helyezést a Createam csapat érte el, melynek tagjai Ruff Edina, Szabados Balázs, Ternácz Annamária és Völgyi Péter. A vendégcsapatok között az első helyezett a Miskolci Egyetem Com-Pass nevű csapata lett, melynek tagjai Jancsurák Gergő, Páll Liliána, Szilágyi Zsuzsa és Tengely Ildikó.

A rendezvény évről-évre növekvő érdeklődést vált ki a gazdasági élet szereplői részéről, amelyet a szponzorok számának emelkedése is jelez. 2015-ben kiemelt szponzorok a Tata Consultancy Services, a General Electric, az IT Services Hungary Kft., a Generali, a Julius K9, a Nitrogénművek Zrt., az AVIS Budget BSC, a SAP, a Herendi Porcelánmanufaktúra és a LEI Magyarországi Egyesülete.
A rendezvény támogatója a HVG, a Hotelinfo Kft., a FiveStar! Creative Consulting, a Plasticor Kft. és a MagiCom Kft.

vendégcsapatokA Gazdaságtudományi Kar kiemelten kezeli a tehetségmenedzsment témakörét, ezért nagyon fontosnak tartja azt, hogy a hallgatók egyetemi éveik alatt konkrét gyakorlati esetekkel, céges problémákkal és azok megoldási módszereivel ismerkedjenek meg, ezáltal olyan tapasztalatokra tegyenek szert, amelyek a későbbiekben versenyelőnyt jelentenek számukra a munkaerőpiacon. A Tímár László Tanulmányi Emlékverseny és Esettanulmányi Megoldó Verseny kiváló lehetőséget biztosít a résztvevő hallgatóknak ismereteik bővítésére, tapasztalatszerzésre és szakmai kapcsolatépítésre.