1978659_602903956444737_609023896_n

Smart Solutions CG

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén 13. alkalommal rendezte meg február 22-24. között a Tímár László Tanulmányi Emlékversenyt és Esettanulmányi Megoldó Versenyt.

A három napos versenyen hallgatói csapatok mérték össze tudásukat egy izgalmas, valós vállalati eset megoldásában, majd zsűri előtt ismertették eredményeiket. A zsűri a Pannon Egyetem oktatóiból, korábban eredményesen versenyző, végzett hallgatókból és vállalatok képviselőiből állt.

A verseny célja a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar tehetségmenedzsment programjához illeszkedően az esettanulmány módszer terjesztése és népszerűsítése, melynek köszönhetően a hallgatók elméleti tudásukat a gyakorlatban is próbára tehetik. A versenyen választják ki azokat a csapatokat, amelyek képviselik a Pannon Egyetemet más oktatási intézmények által meghirdetett esettanulmányi versenyeken.

A Tímár László Tanulmányi Emlékversenyt és Esettanulmányi Megoldó Versenyt 2001 tavaszán rendezték meg első alkalommal, kezdetben 2-3 csapat és néhány oktató közreműködésével. Az évek során a verseny rendkívüli fejlődésen ment át, a csapatok száma folyamatosan nőtt. Más karokról, egyetemekről, sőt a határon túlról is érkeztek résztvevők. 2014 februárjában összesen 18 csapat mérte össze erejét, ebből 15 csapat a Pannon Egyetem hallgatóiból állt össze, de érkeztek Budapestről, Miskolcról, és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemről is versenyzők.

A versenyen a csapatoknak egy esettanulmányt kellett feldolgozniuk, amely a Nitrogénművek Zrt. működéséhez kapcsolódott.

A XIII. Tímár László Tanulmányi Emlékverseny és Esettanulmányi Megoldó Verseny első helyezettje a Pannon Egyetem hallgatóiból álló Smart Solutions CG csapat lett, melynek tagjai Simon Nikolett, Csanaky Zoltán, Hazuga Richard és Urbán Ákos. A zsűri a vendég csapatokból is választott első helyezettet, mégpedig a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Prometheus csapatát, melynek tagjai Demeter Zselyke, Kerekes Zsuzsa, Kiss Alpár és Kovács Anita.

Prometheus

Prometheus

A rendezvény évről-évre növekvő érdeklődést vált ki a gazdasági élet szereplői részéről, amelyet a szponzorok számának emelkedése is jelez. 2014-ben kiemelt szponzorok az Avis Budget Group BSC Kft, a General Electric, a Generali-Providencia Zrt., a Herendi Porcelánmanufaktúra, a Hungary Card (Hotelinfo), az IT-Services Hungary Kft., a Julius-K9, a Nitrogénművek Zrt., a Tata Consultancy Services, a Lean Enterprise Institute EI és az SAP.

A rendezvény támogatója a Beurer- Hungaria Kft., Egyed Attila, a frissdiplomas.hu, a FiveStar! Creative Consulting, a Gorsium Ingatlan, a Kaizen Pro Kft., a Lean Enterprise Institute, a MagiCom Kft., a Hotel Silver Resort Balatonfüred, a HVG és az Investors in People.

A rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0026 azonosítószámú projekt, a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Gazdaságtudományi Kar kiemelten kezeli a tehetségmenedzsment témakörét, ezért nagyon fontosnak tartja azt, hogy a hallgatók az egyetemi évek alatt konkrét gyakorlati esetekkel, céges problémákkal és azok megoldási módszereivel ismerkedjenek meg, ezáltal olyan tapasztalatokra tegyenek szert, amelyek a későbbiekben versenyelőnyt jelentenek számukra a munkaerőpiacon. A Tímár László Tanulmányi Emlékverseny és Esettanulmányi Megoldó Verseny 2014-ben is kiváló lehetőséget biztosított a résztvevő hallgatóknak ismereteik bővítésére, tapasztalatszerzésre és szakmai kapcsolatépítésre.