Bur Renáta Málagán

Bur Renáta Málagán

Sziasztok!

Bur Renáta vagyok, turizmus menedzsment mesterszakos hallgató. Jelenleg Erasmus program keretében a Málagai Egyetem turizmus tanszékén tanulok. Közel két hónapja vagyok itt, már egészen megszoktam az új környezetet. Azért hozzátenném, hogy nekünk magyaroknak szokatlanok a spanyol hétköznapok; a nap se süt reggel 9 előtt, a délutáni szieszta idején szinte minden zárva van, vacsora pedig általában este 9-10-kor. A spanyol emberek nagyon nyitottak. Egészen más a mentalitásuk a magyarokétól; gyakran mondják: „manana, manana” azaz „majd holnap”!

Szeptemberben egy hónapig intenzív spanyol kurzuson vettem részt, amire nagy szükség is volt, ugyanis szinte minden tárgy spanyol nyelven van. Itt a félév csak szeptember végén kezdődik el, úgyhogy volt szerencsém egy kicsit nyaralni is. Andalúzia gyönyörű, változatos és megunhatatlan: tenger, hegyek, kultúra, történelem, különféle sportok, vino tinto, sangria, paella, gambas al pilpil, mango, füge és még sorolhatnám.

Ami az egyetemet illeti, teljesen hasonlóan működik, mint otthon. Kivéve, hogy szokatlan módon sok az állami ünnep, a konferencia és a különféle rendezvény. A tanárok és a spanyol diákok is segítőkészek. Nem erősségük a pontosság és az angol nyelvtudás. Málagán több ezer Erasmus-os diák van, nagyon kedvelt egyetem. Rengeteg Erasmusos program van: kirándulások, bulik, sport programok.

Üdv Málagáról:

Bur Renáta