Szakest plakátjaMárcius 23-án 18:00-kor megnyitja kapuját a Turizmus-Vendéglátás Szakest, mely hagyományteremtés céljából idén kicsit átalakult. Minden évben kiválasztunk egy nemzetet és a kultúrájával körbefonjuk a programokat. Kezdésnek, Spanyolországra esett a választásunk.

Az egész estét átszövő spanyol hagyományok merőben emelik az est színvonalát. Spanyol ételek, italok és zenék minden mennyiségben előfordulnak majd, s spanyol táncokat is láthattok – ilyen például a paso doble – lehetőség is adódik pár lépés elsajátítására is egy interaktív táncóra keretein belül. A Gyöngyhalász latin zenekar húzza majd a talpalávalót éjfélig, tombolahúzás is lesz értékes nyereményekkel, majd Dj Fubu gondoskodik a jó zenéről.

Nagyon fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a spanyol emberek inkább éjszakai életet élnek: későn fekszenek le aludni és később kelnek. A délutáni sziesztájuk nagyon fontos és mindig betartják. Úgy gondoljuk, hogy ha egy ilyen nép életvitelét egy estére átvesszük, abból baj nem származhat…

Jegyek március 9-től 10.00-16.00 óra között kaphatóak az A épületben keddtől péntekig. A jegy ára vacsorával 2400,- Ft míg a sétálójegy, mellyel a belépés 22:00-tól engedélyezett: 800,- Ft.

 A vacsora is a spanyol kultúrát tükrözi:

1.„Picante con poblano”: Katalán sertéskaraj: Vaslapon sült sertéskaraj fűszeres raguval (paprika, hagyma, füstölt kolbász, pecsenyelé) steakburgonyával

2.„Pollo con chedder caldo”: Andalúz csirkemell: csirkemell roston sajtszósszal, spanyol rizottóval

3.Sült sajtok (cheddar, camembert) sült zöldségekkel (paprika, cukkini, padlizsán, gomba)

 Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!