KÉp-tourism-packageA Gazdaságtudományi Kar a 2009-es év őszi félévétől elindított egy új programot, az úgynevezett „Tourism Package”-et, melynek az a lényege, hogy a (magyar és külföldi) diákok egy szemeszteren keresztül angolul hallgathatnak turizmusos tantárgyakat. A program célja, hogy olyan, széles ismeretekkel rendelkező embereket képezzen, akik hatékonyan gondolkodnak és kommunikálnak angolul, akiknek megvan a képességük, hogy kutatásokat folytassanak, problémákat oldjanak meg, és kritikai elemzést vállaljanak magukra.

A „Tourism Package” jelenlegi hallgatói: Terék Zsófia, Scherdán Ágnes, Drajkó Péter és Kupás-Deák Zoltán. Az ő egyöntetű véleményük az, hogy ez a program egy óriási lehetőség számukra, hogy rengeteg tudást és tapasztalatot gyűjtsenek, és különböző képességeiket fejlesszék, amik a jövőjük szempontjából roppant hasznosak.

Manapság a felsőoktatás leginkább a „tömegképzésről” szól, ahol ritkábban találkoznak a hallgatók limitált létszámmal induló kisebb csoportokkal. Pedig az efféle képzésnek sok előnye van. Ha kevesebb hallgató van jelen az órákon, akkor az egyes embereknek több lehetősége van szerepelni, a véleményét kinyilatkoztatni, több idő jut a bonyolultabb fejezetek átbeszélésére, bele tudnak menni a részletekbe, és ezáltal könnyebben megértik és elsajátítják a tanulók az anyagot. A hallgatók kapcsolata a tanárokkal is személyesebb. Az oktatók jobban meg tudnak győződni egy kisebb csoportban arról, hogy mindenki kellőképpen megértette a tananyagot, és lehetőségük van olyan izgalmas témákat felhozni, amik a leginkább érdeklik a hallgatókat. Viszont a tanulóknak több dolguk is van, mint egy nagyobb létszámú előadáson: a feladatok sok esettanulmányt és prezentációt tartalmaznak, de ezek szintén hasznosak a jövőre nézve, hiszen hozzászoknak a diákok ahhoz, hogy mások előtt előadjanak, és hogy több figyelmet kapnak.

Néhány órán külföldi Erasmus-os diákok is részt vesznek, és együtt kell dolgozniuk, tanulniuk a magyar diákokkal. Ez azért jó, mert minden országban mások a szokások, más a munkamódszer, egyszerűen más a világnézet, és emiatt a közös munka is roppant érdekessé válik, és kiszélesíti a tanulók gondolkodásmódját.

A hallgatók nagyon élvezik, hogy magas szintű angol-, és szakmai ismereteket kapnak a „Tourism Package” programnak köszönhetően, és bíznak benne, hogy ezáltal versenyképesebbé válnak a többieknél, és a tanulmányaikat a leendő munkaadóik és kollegáik is értékelni fogják.