Firenze, Ponte Vecchio (fotó: Jancsik András)
Firenze, Ponte Vecchio (fotó: Jancsik András)

Régi hagyomány a Turizmus-vendéglátás alapszakon (és elődjén, az Idegenforgalmi és szálloda szakon), hogy tavasszal felkerekedik egy busznyi hallgató és a Turizmus tanszék néhány oktatója, hogy felkeresse Európa valamely vonzó városát vagy régióját. Egy ilyen kirándulás lehetőséget ad arra, hogy „élesben” lássuk az úgynevezett turisztikai ipar működését, mégpedig a szakmai nézőpontból fakadó kritikai hozzáállással. Ezáltal lehet, hogy néhány sztereotípia-szerű mítoszból kiábrándulunk, viszont gazdagabbak leszünk számos tapasztalattal.

De az ismeretszerzés csak az egyik lehetséges indítéka a részvételnek – többet szokott nyomni a latban az az egyedi élmény, amit a szaktársakkal és a „nemhivatalos” minőségben részt vevő oktatókkal közös utazás és szórakozás szokott jelenteni. Egy ilyen út az egyike szokott lenni azoknak az élményeknek, amelyek egy életen át szívmelengető emlékeket képesek felidézni az egyetemi évekkel kapcsolatban.

Az idén a Turizmus tanszék szakkirándulásának célpontja Toszkána, Itália látni- és átélni-valókban egyik leggazdagabb tartománya, kihagyhatatlan úticél mindazok számára, akik az olasz kultúra és a mediterrán életvitel megismerésére vágynak. A kirándulás programja (a jelentkezési információkkal)  itt olvasható, kedvcsináló fotókat pedig itt lehet nézegetni.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!