Hogyan tudjuk a tudományos információkat feldolgozni? Tudunk-e különbséget tenni a valós tudományos eredmények és az álhírek között? Hogyan közvetíti a média a tudományos eredményeket?

Ha tájékozott vagy a világról, kritikusan szemléled a feléd áramló információkat és szívesen beszélgetsz erről másokkal, akkor itt a helyed!

A Hackathon célja, hogy a tudományos kutatások eredményeit közérthető módon, széles közönség számára ismertté tegyük. A verseny során a csapatok innovatív megoldások segítségével dolgoznak fel egy konkrét, adott tudományos kutatás eredményeit bemutató akadémiai publikációt.

A verseny időpontja: 2023. december 8., 9:00-20:00

A verseny helyszíne: Pannon Egyetem (Veszprém, Egyetem u. 10., B épület, 2. emelet, Konferenciaközpont)

Ki jelentkezhet? A versenyre max. 3 fős egyetemi hallgatói csapatok jelentkezhetnek (Max. 8 csapat – Kiválasztás a jelentkezés sorrendjében. )

Jelentkezési határidő: 2023. november 30.

A jelentkezési lapért kattints ide, vagy görgess a lap aljára! >>>

Díjazás: pénzjutalom, ajándékutalvány és értékes ajándékcsomagok

Kérdés esetén a kommunikacio@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen elérsz minket.

Mi az a hackathon?

A hackathon nem csupán egy egyszerű verseny, hanem egy egész napos rendezvény, amely egy adott probléma megoldására fókuszál, melyhez innovatív megoldásokat használ. Nagyfokú dinamizmus jellemzi, a versenyfeladatok kidolgozását szakértők által tartott tréningek teszik színessé, így a résztvevők versenyezve tanulnak és jutnak rendkívül hasznos információkhoz.

Mi a hackathon témája?

A Pannon Egyetem munkatársai által írt, magyar nyelvű, minősített tudományos folyóiratban megjelent tanulmány adja a verseny alapját. A versenyzők feladata az lesz, hogy ezt a tudományos publikációt feldolgozzák és közérthető, „fogyasztható” formában a nagyközönség számára bemutassák meghatározott feladatokon keresztül.  A hackathon során minden csapat ugyanazzal a tanulmánnyal dolgozik, amelyet a verseny előtt legalább egy héttel megkapnak.

A Tudomány Mindenkinek Hackathon az RRF-2.3.1-21-2022-00013 azonosítószámú “Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium” elnevezésű projektben, a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával valósul meg.