Hogyan tudjuk a tudományos információkat feldolgozni?

Tudunk-e különbséget tenni a valós tudományos eredmények és az álhírek között?

Hogyan közvetíti a média a tudományos eredményeket?


Ha tájékozott vagy a világról, kritikusan szemléled a feléd áramló információkat és szívesen beszélgetsz erről másokkal, akkor itt a helyed!


A Hackathon célja, hogy a tudományos kutatások eredményeit közérthető módon, széles közönség számára ismertté tegyük. A verseny során a csapatok innovatív megoldások segítségével dolgoznak fel egy konkrét, adott tudományos kutatás eredményeit bemutató akadémiai publikációt.


A verseny időpontja: 2022. február 18., 9:00-20:00

A verseny helyszíne: Pannon Egyetem (Veszprém, Egyetem u. 10., B épület, 2. emelet, Konferenciaközpont)

Ki jelentkezhet? A versenyre max. 3 fős egyetemi hallgatói csapatok jelentkezhetnek (Max. 8 csapat – Kiválasztás a jelentkezés sorrendjében. )

Jelentkezési határidő: 2022. február 11.

A jelentkezési lapért kattints ide, vagy görgess a lap aljára! >>>

Díjazás: pénzjutalom, ajándékutalvány és értékes ajándékcsomagok

Kérdés esetén a kommunikacio@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen elérsz minket.

FONTOS: Igény esetén ingyenes szállást tudunk biztosítani a távolabbról érkező résztvevőknek az egyetem kollégiumában.


Mi az a hackathon?

A hackathon nem csupán egy egyszerű verseny, hanem egy egész napos rendezvény, amely egy adott probléma megoldására fókuszál, melyhez innovatív megoldásokat használ. Nagyfokú dinamizmus jellemzi, a versenyfeladatok kidolgozását szakértők által tartott tréningek teszik színessé, így a résztvevők versenyezve tanulnak és jutnak rendkívül hasznos információkhoz.


Mi a hackathon témája?

A Pannon Egyetem munkatársai által írt, magyar nyelvű, minősített tudományos folyóiratban megjelent tanulmány adja a verseny alapját. A versenyzők feladata az lesz, hogy ezt a tudományos publikációt feldolgozzák és közérthető, „fogyasztható” formában a nagyközönség számára bemutassák meghatározott feladatokon keresztül.  A hackathon során minden csapat ugyanazzal a tanulmánnyal dolgozik, amelyet a verseny előtt legalább egy héttel megkapnak.