Nagy-G. Tamás vagyok, sokad éves vegyészmérnök. Miért csatlakoztam egy öntevékeny szervezethez? Mert valami plusz hiányzott az egyetemi életemből. Szerettem volna többet kihozni magamból a reggelekig nyúló keményertekesites tanulás és a jó hangulatú veszprémi éjszaka mellett. Szerettem volna aktívan részt venni az egyetem életében, mert az előző két lehetőséget már középiskolában is átéltem s nem akartam Veszprémet úgy itt hagyni, hogy nem tapasztaltam meg valami nagy kihívást jelentő feladatot is. Hiszen ez már a tanulmányaim alatt és a későbbiekben is hasznomra válik. Mindezt egyetemi keretek között akartam megtapasztalni. Kezdetben nem tudtam, mi az, amit keresek… De továbbra sem hagytam alább és kipróbáltam több sportot, társas táncot, egyetemi öntevékeny csapatot, ahol rendkívüli lelkes és proaktív hallgatótársakkal ismerkedhettem meg.  Végül az egyik barátommal beszélgettünk, s elmeséltem neki – legalábbis próbáltam szavakba önteni -, hogy mi az, amit én igazán keresek. Nagy szemekkel nézett rám és válaszul ezt mondta: miért nem próbálod ki az AIESEC-et? Következő héten ellátogattam az ÖKÖR rendezvényre, majd az AIESEC „InfóEst”-re! Azóta sem bántam meg, mert több területet kipróbálhattam, változatos feladatokkal és kihívást jelentő helyzetekkel találtam szembe magam, melynek hatására egyre tudatosabban indulhatok el a NAGY betűs élet felé.

Ebben a szervezetben megtanultam, hogy kétféle gondolkodás létezik: az egyik létrehozza a problémákat, a másik pedig megoldja őket! Tartozz Te is az utóbbiak közé és próbáld ki Magad az AIESEC-ben, különböző területeken!

Én személy szerint az értékesítés területén munkálkodom. Rendkívül pozitív egy sikeres tárgyalás érzését átélni. De legalább annyira fontos a tapasztalatszerzés és a vele járó tanulságok fellelése és elmélyítése, hogy a következő alkalommal még ütősebb, sikeresebb tárgyalásokat tudjunk lehozni. További motivációt ad nekem, hogy amit az egyetemen megtanultam, azt a gyakorlatban is kipróbálhatom és hasznosíthatom. Mérnök hallgatóként tanulságos számomra, hogy reál beállítottságom ellenére, elértem bizonyos fokú humán közelítési módot: könnyebben nyitok mások felé és jobban odafigyelek társaim gondolataira, reakcióira, így empatikusabb oldalam is fejleszthetem itt, az AIESEC és EGYETEM keretein belül. Utolsó gondolatként eszembe jutott, melyet nagytiszteletű tanárom, mentorom mondott:

ng_end,,Aki megtapasztalja az egyetem berkein belül öntevékeny szellemben azt, amivel nagyon szeret foglalkozni és mindez már-már hobbiként tölti el, majd az eltöltött órák, napok csak repülnek felette, annak az élete hátralévő részében már nem kell többet dolgoznia.”

Én kívánom Neked, hogy lelkesen keresd ezt a hobbit és találj is rá, amely mindezt megadja számodra. Kívánom, hogy átélhesd mindezt akár az AIESEC keretein beleül. Csak bíztatni tudlak rá hogy – Csatlakozz!

Amióta AIESEC-es vagyok, én megtaláltam a ,,hobbim” és egy fantasztikus csapatot hozzá, kiknek a társaságában már nem léteznek problémák, csupán kihívások!

Az alábbi területekre lehet csatlakozni a csapatba:

  • HR csapattárs
  • Marketing
  • Értékesítés

1