Fotó: wellnesshetvege.hu

Fotó: wellnesshetvege.hu

Szállodai menedzsment tanóra keretében Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók tanulmányi kirándulást tettek a Ramada Hotel & Resort Lake Balaton szállodában. A kiránduláson szerzett tapasztalatait Cséfán Éva Noémi osztja meg velünk.

„Szállodai menedzsment tárgy keretében április 23-án ellátogattunk a Balatonalmádiban található Ramada Hotelbe, hogy elméleti tanulmányainkat kézzel foghatóvá tegyük, s hogy lássuk, hogyan működnek az elméletben tanultak a gyakorlatban. A látogatás négy órát vett igénybe.

Először a különböző szobatípusokat néztük meg. A lakosztályok közül a Ramada lakosztállyal kezdtük, majd a Junior lakosztály következett. Megnéztük a különböző irányokra néző szobákat, majd a 12. emeleten található tárgyalótermeket.

A szálloda szolgáltatások széles skáláját nyújtja: különböző masszázsok közül lehet választani, a wellness részlegen külön medence van a gyerekek részére, külön úszni, és van jakuzzi. A konditerem felszereltsége is megfelelő, továbbá squash terem is van. A hotel nagy előnye, hogy saját stranddal rendelkezik.

Megtekintettük az éttermet, amelynek pozitívuma, hogy két teremből áll, így rendezvény esetén a külsősök elválaszthatók az étterem vendégeitől.

A földszinti konferenciatermeket is megnéztük, ahol kísérőnk elmesélt néhány érdekes megtörtént esetet. Majd a recepciós pultot is megismerhettük közelebbről.

A tanulmányi kirándulás ötletét nagyon jónak tartom, mert jó volt látni, hogy azok a dolgok, amelyekről tanultunk az órákon, hogyan működnek a gyakorlatban. Könnyebben megértettük a tananyagot, és ha a jövőben mi is szállodában fogunk dolgozni, nem ér majd bennünket meglepetésként néhány rendkívüli szituáció, amivel esetleg találkoznunk majd.”