foto„2012. október 18-án megérte korán felkelni, hiszen lehetőségünk adódott tanulmányi kirándulásra menni az SMR-hez, a világ egyik legnagyobb visszapillantó tükröket gyártó vállalatához, amely Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyárának szállít visszapillantó tükröket …….” kezdik a tanulmányi látogatásról készített beszámolójukat Erdélyi Nikolett, Kása Nikolett, Szilágyi Olga mester szakos hallgatók.

Valóban, 2012. október 18-án a logisztikai- menedzsment és mérnök, valamit vezetés szervezés mesterszakos hallgatók Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta Tanárnő vezetésével, szakmai tanulmányi látogatáson vettek részt az SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) Automotive Mirror Technology Hungary Bt. hegyeshalmi raktárában és a mosonmagyaróvári gyárában. A magyarországi vállalat a Samvardhana Motherson Group nemzetközi cégcsoport része, amely 1975. évi alapítása óta, ma már több, mint 25 országban van jelen. A céget Magyarországon 1995-ban alapították SAPU Bt. néven Mosonszolnokon. A gyár a Volkswagennek, Audinak, Mercedesnek, BMW-nek stb.is gyárt visszapillantó tükröket. A gyártás mellett jelentős a cég termékfejlesztési tevékenysége is. Az SMR folyamatosan bővíti munkatársainak körét, látogatásunk alkalmával is jelezték ezt felénk.

Köszönjük fogadó partnerünknek az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. ellátási lánc vezetőjének Dömötörfi Ákos Úrnak, hogy alapos és kiváló szakmaiságot nyújtó raktár és gyár bemutatással, lehetőséget biztosított hallgatóink gyakorlati ismereteinek bővítésére, valamint Tóth Hajnalka Hr vezetőnek, hogy szakmai előadásával bepillantást engedett az első munkanapok kihívásaiba. Köszönetünket fejezzük ki Dr. Szabó Lajos Tanszékvezető, megbízott Dékán Úrnak, hogy lehetővé tette a hallgatók szervezett utazását.
A szakmai tanulmányi látogatás részleteit, a későbbiekben közlésre kerülő hallgatói élménybeszámolóban elevenítjük fel.