algida12011. február 23-án a logisztikai menedzsment mesterszakos hallgatók, szakmai tanulmányi kiránduláson vettek részt az Unilever veszprémi üzemében.

A Magyarországon forgalmazott Algida jégkrémek több mint háromnegyede az Unilever veszprémi Jégkrémgyárában készül. Innen kerül az üzletek polcaira például a Magnum, a Cornetto, a Vienetta és a Carte d’Or is.

Nemcsak a magyar piacra, hanem az Európai Unió területére, így Európa más országai számára is gyártanak itt jégkrémet. A hűsítő finomságok, olyan egyszerű és természetes összetevőkből állnak, mint a csokoládé, a tejszín, a túró a gyümölcsök és a tej.

A szakmai tanulmányi látogatás során a hallgatók tájékoztatást kaptak a jégkrémgyár történetéről, a termelő üzem működéséről, – a gyártási folyamatokról, technológiákról, – raktározásról és a be,- és kiszállítás folyamatairól.

Köszönjük vállalati partnereinknek Szatóri László gyárigazgató Úrnak, Rajki Henrietta Hr. vezető Úrhölgynek, Molnár Csaba gyártás támogató mérnök Úrnak, Csalló Péter gyári ellátási lánc vezető Úrnak, Jakus Gyula logisztikus Úrnak hogy lehetőséget biztosítottak hallgatóink gyakorlati ismereteinek bővítésére.