algida2A logisztikai menedzsment mesterszakos  hallgatók „Elosztási logisztika” keretében, szakmai tanulmányi kiránduláson vettek részt az Unilever Magyarország Kft. Jégkrémgyárában. Kertész Evelin,  Knobloch Éva,  Kovács Zsófia,  Kovárczi Kristóf,  Németh Miklós,  Ohr Klaudia,  Tóth Norbert élménybeszámolóját folytatásban közöljük.

I. rész – Bevezető

Veszprém, szél, fagy, és a csapat még mindig kitart. 🙂

A Szervezési és Vezetési Tanszék mesterszakos hallgatóiként 2010. február 23-án az Elosztási logisztika kurzus keretében üzemlátogatást tettünk a veszprémi ALGIDA-nál.

Az időjárás viszontagságai ellenére a csapat teljes létszámmal a kora reggeli órákban már gyülekezett az üzem bejáratánál. Lelkesedésünk nem hagyott el minket és a mosolyunk sem fagyott az arcunkra, így jó hangulatban és érdeklődve indultunk befelé. Kedves fogadtatásban részesültünk. Fogadóink, előadóink között volt a logisztikai -, a műszaki – és a raktározási vezető, akiket kérdéseink sorával vártunk. A gyár bemutatása és az üzemlátogatás során felmerült kérdéseinket is szívesen fogadták, és ezekre készségesen válaszoltak.

Az üzem egyes területein eltérő a hőmérséklet: a rakodótérben 0-5° ill. 0-15°, a gyártósornál 0-15°, a hűtőházban pedig -25° van. Ehhez képest a kinti időjárás már egészen melegnek tűnt. 🙂 Természetesen az itt dolgozóknak megfelelő védőruházatot és pihenőidőt biztosítanak. Így például a -25°-os hűtőházban targoncázók óránként 10 perc pihenőt kapnak, ez éppen ott jártunkkor járt le.

Folytatás következik…