IMG_1011

“A Turizmus Intézeti Tanszéknek és a Gazdaságtudományi Karnak köszönhetően a Turizmus – vendéglátás szakos hallgatók ismét szakmai kiránduláson vehettek rész.

Az érdeklődő diákok a Turizmus Intézeti Tanszék oktatójának, Priszinger Krisztinának a szervezésében szakmai kiránduláson vehettek részt 2014. december 1-én. A kirándulás egy egész napot vett igénybe, hiszen reggel 8 órától délután 5 óráig tartott, célja pedig az egészségturizmus gyakorlati példákon keresztül történő mélyebb megismerése mellett, a Balaton turisztikai régió két jelentős gyógyhelyének, Tapolcának és Hévíznek a meglátogatása, valamint a településeken működő, a gyógyturisztikai kínálatot meghatározó szolgáltatók tevékenységének részletes megismerése volt.

A korán keléstől és a hűvös, esős időjárástól sem visszariadó lelkes csapat tagjai elsőként a tapolcai Hunguest Hotel Pelion gyógyászati részlegét és a hozzá kapcsolódó gyógybarlangot tekintették meg, valamint megismerkedtek a szálloda által nyújtott gyógyászati és egyéb szolgáltatásokkal is.

A következő állomás a hévízi Szent András Reumakórház és a hozzá tartozó Tófürdő volt, ahol a hallgatók a magas színvonalú bemutatásnak köszönhetően részletesen megismerkedhettek a különböző speciális hévízi gyógykezelésekkel, gyógyvízzel, gyógyiszappal, azok jótékony hatásával, valamint a kórház jelenlegi helyzetével és jövőbeni potenciális lehetőségeivel.

A kirándulás utolsó állomása Hévíz 5 csillagos szállodája, a Lotus Therme volt, ahol a diákok tapasztalatot szerezhettek egy 5 csillagos gyógyszállodával kapcsolatban, valamint lehetőségük nyílt a kórházban korábban már részletesen megismert gyógyászati kezelések minőségi és árszínvonalbeli összehasonlítására.

A szakmai fejlődés szempontjából a kirándulás páratlan lehetőség volt az érdeklődők számára, hiszen a nap folyamán lehetőséget kaptak a régió meghatározó, azonban különböző természeti adottságokra épülő gyógyhelyeinek és két különböző kategóriájú gyógyszállodájának közvetlen összehasonlítására.”

A beszámolót Strack Flórián, Turizmus-vendéglátás szakos hallgató készítette.