swfA PEHÖK Külügyi Bizottsága olyan vállalkozó kedvű, angolul társalgás szintjén értő és beszélő hallgatókat keres, akik a 2014. évi tanévben mentori pozíciót töltenének be. A jelentkezéshez minimum egy, a Pannon Egyetem veszprémi kampuszán eltöltött aktív félév szükséges.

Mit kínálunk? A mentorkodás közösségi munkaként elkönyvelhető szakmai tevékenység, amellyel kiemelt ösztöndíj pályázható a Pannon Egyetemen, valamint a köztársasági ösztöndíjhoz is pluszpontként számolható el. Nemzetközi kapcsolatokat építhetsz a külföldi hallgatókkal, folyamatos lehetőséged lesz az angol (német, olasz, francia stb.) nyelv gyakorlására. Továbbá szívesen írunk referencialevelet a nálunk dolgozóknak a mentorcsapatban végzett munka függvényében. Mentorainkat felkészítjük a feladatra, s folyamatosan támogatjuk; célunk az, hogy a félév végére a külföldiekből és a mentoraikból igazi baráti csapat alakuljon.

Mit kérünk? Az SWB mentorok egy vagy két külföldi hallgatót támogatnak veszprémi tanulmányaik alatt, segítik őket beilleszkedni az egyetemi életbe. Az SWB-mentor egyfajta „hivatalos barát”, akihez a mentoráltja bátran fordulhat tanulmányi vagy személyes problémáival.

Kiket keresünk? Közösségi, mentoráltjuk felé felelősséget vállalni képes hallgatókat, akik szívesen lennének egy Európa-szerte kiterjedt nemzetközi szervezet tagjai, akik szeretnek segíteni, nyitottak a különböző kultúrákra és szívesen „nemzetköziesednének” heti egy-két órára. Manapság egyre több fórumon hallhatjuk, hogy nem elegendő a diploma megszerzése a munkaerőpiacon való eredményes elhelyezkedéshez. A munkáltatók nagy figyelemmel kísérik az álláspályázók egyetem alatt folytatott szakmai és közösségi tevékenységét, valamint tesztelik a tényleges nyelvtudásukat. A PEHÖK Külügyi Bizottsága ezért is ajánlja bátran a mentorprogramban való részvételt!

Jelentkezni a szelesjozsef@hok.uni-pannon.hu email címen lehet február 5-ig. A jelentkezés tartalmazzon egy rövid motivációs levelet, amelyben szerepel egy rövid bemutatkozás, a szakod, és hogy hol laksz a tanulmányi időszakban (kollégium neve/albérlet). A jelentkezéseket a PEHÖK Külügyi Bizottsága bírálja el a jelentkezési határidő lejárta után három napon belül. A jelentkezőket az eredményről e-mail-ben értesítjük.

Sikerekben gazdag vizsgaidőszakot kívánok, üdvözlettel: Szeles József Elnök, PEHÖK Külügyi Bizottság, szelesjozsef@hok.uni-pannon.hu