OTDK_szombat_010A Pannon Egyetem Felsőoktatási Minőségi Díjjal kitüntetett Gazdaságtudományi Kara minden idők legnépesebb OTDK szekciójának adott otthont április 18. és 20. között Veszprémben.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekcióján összegyűlt a közgazdaságtudományi területen tanulmányokat folytató, legkiválóbb egyetemisták és főiskolások színe-java, hogy bemutassa kutatási eredményeit.

A konferencia számos rekordot mondhat magáénak: a szekció 57 tagozatában összesen 603 dolgozatot mutattak be a két nap alatt, ebből 16 dolgozatot határon túli felsőoktatási intézményeket képviselő hallgatók prezentálták. Az 57 tagozatban 180 helyezést és 122 különdíjat adtak át az április 20-ai záróünnepségen.

A házigazda Gazdaságtudományi Kar hallgatói rendkívül szépen szerepeltek a konferencián: 5 első helyezéssel, 7 második és 2 harmadik helyezéssel, továbbá 12 különdíjjal a Budapesti Corvinus Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem mögött, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara az előkelő 3. helyen végzett a 41 induló kar közül, az olimpiai pontszámítás logikájához hasonló összesítés alapján.

13_OTDKcsutortok_050A konferencián elmozdulás volt megfigyelhető az elméleti közgazdasági témájú dolgozatok felől a gyakorlatiasabb, üzleti, gazdálkodási témájú munkák irányába. A legtöbb dolgozat marketing, turizmus, pénzügy-számvitel, humán erőforrás-gazdálkodás és munkaerőpiac, termelésmenedzsment-logisztika, környezetgazdaságtan, közgazdasági elmélet témában született, de a korábbi évekhez képest nagyobb hangsúlyt kapott az Európai Unió és a NATO gazdálkodása, a térségmarketing, a klímaváltozás, az energiafelhasználás és az energiahatékonyság is.

A magas színvonalú verseny kiválóan bizonyítja a közgazdasági szakma létjogosultságát, joggal mondhatjuk, hogy a jövő közgazdász és gazdasági szakemberei találkoztak Veszprémben.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a konferencia szervezésében is a minőséget tartotta szem előtt, elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők évek múltán is elégedetten és pozitív tapasztalatokkal gondoljanak vissza a Veszprémben eltöltött napokra. Ennek érdekében egy közel 150 főből álló szervezői csapat dolgozott azon, hogy minden a lehető legnagyobb rendben történjen.

13_OTDKpentek_032A tagozati üléseket követően hagyományos és QR kódos városnézésen, továbbá kulturális programokon kapcsolódhattak ki a résztvevők. A rendezvényen fellépett többek között a 2010-es X-Faktor győztese, Vastag Csaba, aki maga is a Kar hallgatója, Rozsnyói Péter veszprémi születésű jazz-zongoraművész, továbbá az egyetem tehetséges hallgatóiból álló Bonney Band zenekar.

„A rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0026 azonosítójú projekt támogatásával valósult meg. A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.”

„A konferencia az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-XXXI.OTDK-M-12 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.”