CC 2.0

CC 2.0

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőnek, aki érvényes jelentkezést nyújtott be valamely egyetem, főiskola 2010. szeptemberben induló képzésére, ún. regisztrációs csomagot küld. Ez tartalmazza az elnöki tájékoztató levelet, a jelentkező személyes adatairól, megjelölt képzéseiről szóló regisztrációs levelet, számlát a befizetett eljárási díjról és/vagy fizetési felszólítást és tartozás számlát, a levelet a diákigazolvánnyal kapcsolatos tudnivalókról, valamint a diákhitellel kapcsolatos tájékoztatót. A regisztrációs csomag gondos kezelése, átolvasása minden jelentkező jól felfogott érdeke!

A regisztrációs levélen szerepelnek a jelentkezéskor megadott személyes adatok és a megjelölt képzések. Ennek segítségével mindenki ellenőrizheti, hogy adatai és jelentkezései pontosan kerültek-e be a központi nyilvántartásba, így elkerülhetők az esetleges hibás adatrögzítésből eredő félreértések. Mind az elnöki tájékoztató levélen, mind a regisztrációs levélen szerepel a jelentkező felvételi azonosító száma is. (Ez egyébként megegyezik a jelentkezési lapon, illetve az e-felvételi felületen is megtalálható 12 jegyű számsorral.) Ez a szám egyedileg azonosítja a jelentkezőt, ezért erre kell hivatkozni minden további ügyintézéskor.

A regisztrációs csomagban kapják meg a jelentkezők a felvételi eljárás díjának befizetéséről szóló számlát is.  Fizetési felszólítást és pénzügyi rendezést igénylő tartozás számlát kapnak azok, akik elmulasztották befizetni vagy csak részben fizették meg az eljárás díját. Ők – és azok az e-jelentkezők, akik jelentkezéskor csekket igényeltek – emellett megtalálják a személyes adataikkal és a tartozás összegéről kiállított csekket is, amellyel rendezni tudják elmaradásukat. Fontos, hogy kézhezvételtől számított 8 napon belül rendezzék tartozásukat – azaz fizessék be az eljárási díjat -, ellenkező esetben a benyújtott jelentkezésüket törölhetik, azaz nem nyerhetnek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

Aki jelentkezéskor igényelt felsőoktatási diákigazolványt – és csatolta hozzá a szükséges fényképet és aláírást -, a regisztrációs csomagban a diákigazolvány kérelem elfogadásáról szóló igazoló levelet, valamint a diákigazolvány előállítási díjáról szóló csekket is kap(ott). (Figyelem, ezt a csekket csak azután kell befizetnie, ha besorolást, illetve felvételt nyer valamelyik megjelölt felsőoktatási intézménybe.) Amennyiben a diákigazolvány-igénylés hiányos vagy valaki jelentkezéskor nem igényelt diákigazolványt, a további teendőit szintén megtudhatja az erről szóló tájékoztató levélben. (Forrás: felvi.hu)