Forrás: telefonkonyv.hu

Forrás: telefonkonyv.hu

Pontosan július 22-én, azaz csütörtökön este nyolc órakor kerülnek kihírdetésre a felvételi eljárás során a ponthatárok. A nagy nap – amikor is kiderül, kit hova vettek fel a beadott jelentkezések és a megszerzett pontok, illetve a megismert ponthatárok nyomán – után azonnal mozgásba lendül a pótfelvételik gépezete.
Érdemes tudni, hogy a pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akik a február 15-ig benyújtott „rendes felvételi eljárás” keretében egyetlen megjelölt helyre sem nyertek felvételt, vagy idén még sehova sem jelentkeztek. Szintén perdöntő” lehet a választásban, hogy pótfelvételin csak egyetlen intézmény egyetlen szakját lehet megjelölni.

Azt, hogy Karunk képzései közül milyen szakokra lehet jelentkezni, hivatalosan csak a ponthúzás már említett határnapja után, vagyis leghamarabb július 23-án, pénteken tudhatják meg a továbbtanulók.

A pótfelvételi jelentkezés benyújtásakor a legfontosabb dokumentum a választott intézménynél beszerezhető, hiánytalanul kitöltött pótfelvételi jelentkezési lap lesz. És persze nem maradhat otthon az érettségi, illetve – mesterképzési szakoknál – a diploma, illetve a többletpontokat igazoló dokumentumok (például nyelvvizsga bizonyítvány), okiratok fénymásolata.