otdt2A Pannon Egyetem Felsőoktatási Minőségi Díjjal kitüntetett Gazdaságtudományi Kara rendezi április 18. és 20. között az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekcióját Veszprémben.

Az országos konferencia kiemelkedő jelentőséggel bír: a legfőbb fórum, amelyen összegyűlik a közgazdaságtudományi területen tanulmányokat folytató, legkiválóbb egyetemisták és főiskolások színe-java, hogy bemutassa kutatásainak eredményét. A tehetséges hallgatók tudományos tevékenységét érdemes a kezdetektől nyomon követni, hiszen néhány év múlva közülük kerülnek ki a gazdasági élet főbb szereplői, ahogy napjaink gazdasági szakemberei közül szintén sokan kezdték pályafutásukat a tudományos diákköri konferenciákon.

A Tudományos Diákköri Konferenciák országos fordulóit kétévente rendezik, 16 tudományterületen változó helyszínnel. Ezek közül évek óta a legnagyobb létszámú szekció a Közgazdaságtudományi Szekció. A 2013 tavaszán megrendezésre kerülő konferencia már most több rekordot mondhat magáénak: a szekció 57 tagozatára közel 650 dolgozatot neveztek, ami a legmagasabb szám a rendezvény eddigi történetében. Ez azt jelenti, hogy 32 felsőoktatási intézmény több mint 760 hallgatója látogat Veszprémbe, hogy prezentálja kutatási eredményeit. Kiemelkedő – közel ötven – a határon túli felsőoktatási intézményekből érkező hallgatók és oktatók száma, erre sem volt még példa az elmúlt években.   A dolgozatok közül a 228 főből álló rangos szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A zsűri tagjai a felsőoktatási intézmények elismert közgazdász és gazdasági szakemberei.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a konferencia szervezésében is a minőséget tartja szem előtt, elsődleges célja, hogy a résztvevők évek múltán is elégedetten és pozitív tapasztalatokkal gondoljanak vissza a Veszprémben eltöltött napokra.

A konferencia tudományos programját követően kulturális programokon kapcsolódhatnak ki a hallgatók és az oktatók. A rendezvényen fellép többek között a 2010-es X-Faktor győztese, Vastag Csaba, aki maga is a Kar hallgatója, Rozsnyói Péter veszprémi születésű jazz-zongoraművész, továbbá az egyetem tehetséges hallgatóiból álló Bonney Beat zenekar.

A Kar az OTDK szervezése során is élen jár az újításokban: a hagyományos városnézés mellett QR kódos városnézésre is lesz lehetőség.

Az OTDK honlapja itt érhető el.

A pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-XXXI.OTDK-M-12 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Ez a rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0026 azonosítójú projekt támogatásával valósul meg. A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.