A szurikáták örökbefogadására meghirdetett kampánynak több, mint 600 támogatója volt a VEN-en, így nem várt nagyságrendű adomány gyűlt össze a kisállatok támogatására.

003_szurikata_forever_01A Kar oktatói, dolgozói és a Veszprémi Egyetemi Napok látogatói közös összefogásnak köszönhetően fogadtuk örökbe 2009. május 20-án délután a szurikátákat. Az örökbefogadásról szóló oklevelet az Állatkert ügyvezető igazgatója, Török László adta át, majd két hallgató kihelyezte az emléktáblát szurikáták kifutójánál.

A szurikáta-család kiválasztása a kar honlapján történt hallgatói és oktatói szavazás során került sor, így a hallgatók már az ötlet létrejöttét követően magukénak érezhették az örökbefogadás gondolatát és a későbbiek során a kiválasztott állatkát.

A szurikáták örökbefogadására meghirdetett kampánynak több mint 600 támogatója volt a Veszprémi Egyetemi Napok alatt, így a 100 és 50 Ft-ért megvásárolható szurikátás lufik, és matricák árából összesen 46.850,- Forintnyi összeg gyűlt össze, melyet az Állatkert a szurikáták élelmezésére, és kifutójának fejlesztésére fog fordítani.

Az adományokat mindenkinek köszönjük!

A szurikáták örökbefogadásáról készült fotók itt tekinthetők meg.