400px-Czegledi_JozsefBalog Zoltán, az Emberi erőforrások minisztere a Pedagógus Szolgálati Emlékérem miniszteri kitüntetését adományozta Czeglédi Józsefnek Karunk Turizmus Tanszéke egyik alapító tagjának, aki elsőként szerzett Magyarországon tudományos fokozatot idegenforgalmi témából.

Dr. Czeglédi József 1973-ban lett a közgazdaság tudományok kandidátusa turizmusból, s az elmúlt 47 évben a turizmus egyetemi és főiskolai oktatása mellett számos fontos munkakört töltött be a turizmus kormányzati irányításában. A kitüntetést ünnepélyes keretek között Dr. Friedler Ferenc egyetemi rektor adta át. Kiemelték a kitüntetett kiemelkedő turisztikai oktatási tevékenységét, széleskörű szakmai tapasztalatait, nyitottságát a kollégák és a hallgatók felé valamint sokrétű közéleti munkáját.

Czeglédi József a jövőben is folytatja a turizmussal kapcsolatos aktív tevékenységét, mint a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület ügyvezető elnöke, az MTA Köztestület tagja valamint a Parlament turizmus tanácsadója. (Forrás: turizmus.com)

Kitüntetéséhez gratulálunk!