Ötödikként a Számvitel képzést szeretnénk bemutatni Nektek a Gazdaságtudományi Karon induló mesterszakok közül. Ne feledjétek, hogy a keresztféléves Mesterszakos jelentkezési határidő november 15.!

A Számvitel mesterszak főleg olyan emberek számára megfelelő, akik fontosnak tartják megismerni a vállalati teljesítmény komplex és mélyreható elemzésének, értékelésének módszereit, és magabiztosan szeretnék átlátni a vállalkozások működését, valamint annak anyagi és pénzügyi vonatkozásait. A végzett hallgatók megbízható tudással képesek részt venni a befektetésekre vonatkozó döntések meghozatalában, és a munkaerőpiac egyik legkeresettebb területén akár gazdasági, pénzügyi vezetői beosztásokat is be tudnak tölteni.

A szak elvégzése után diplomásaink el tudnak helyezkedni vállalkozások gazdasági igazgatóságain, illetve pénzügyi, számvitel, vagy controlling osztályain, könyvelő és könyvvizsgáló vállalkozásoknál, hitel- és pénzintézeteknél, gazdasági tanácsadó cégeknél, különböző állami szervezeteknél (APEH, ÁSZ, PSZÁF), szakminisztériumoknál, vagy akár önkormányzatoknál. A szerzett ismeretek ezen túl elvileg alkalmassá teszik majd a diplomásokat saját vállalkozások indítására és sikeres működtetésére, illetve önálló szakértői tevékenység folytatására is (pl. pénzügyi tanácsadóként, könyvvizsgálóként).

A szakra előzetes kreditvizsgálat nélkül felvehetők azok, akik pénzügy és számvitel alapszakon szereztek diplomát. Egyéb felsőfokú végzettség esetén a hallgatók előző tanulmányaiból 60 kreditpontot kell elismertetni, ebből a mesterképzésbe való felvétel előfeltételeként legalább 30 kredittel kell, hogy rendelkezzen a hallgató a tantervben meghatározott ismeretkörökben.

A 4 féléves (120 kredit) mesterképzés elvégzése után az oklevélben szereplő szakképzettség a következő lesz: Okleveles közgazdász „Számvitel” mesterszakon (MA in Accountancy).

A szakról további információkat itt találtok, illetve bármilyen kérdéssel forduljatok hozzánk bizalommal telefonon, e-mailben, vagy személyesen.