A Pannon Egyetem Felsőoktatási Minőségi Díjjal kitüntetett Gazdaságtudományi Karán induló mesterképzések közül elsőként a Közgazdasági elemző szakot szeretnénk bemutatni Nektek. Ne feledjétek, hogy a keresztféléves Mesterszakos jelentkezési határidő november 15.!

A Közgazdasági elemző mesterszak jelenleg az egyetlen olyan mesterszakunk, ami magyar és angol nyelven is indul. Ez a szak leginkább azok számára ajánlott, akik szeretnének még inkább elmélyedni a közgazdaság tudományában, és kiemelkedően magas szintű ismereteiket széles körben kamatoztatni. A szak hallgatói elsajátítják a tudományos és elemzői munkához szükséges problémamegoldó technikákat, és megismerkednek az uniós és más nemzetközi gazdasági együttműködések szabályaival, mozgatóerőivel, valamint a versenyképesség és fejlődés fogalmával is.

A szak elvégzése utána nagyon változatosak az elhelyezkedési lehetőségek, pl. különböző állami és EU-s szerveknél, minisztériumokban, fejlesztési- és kutató ügynökségeknél, tanácsadó cégeknél, hitel- és pénzintézeteknél, felsőoktatási intézményekben, illetve könyvvizsgáló vállalkozásoknál. A szerzett ismeretek ezen túl elvileg alkalmassá teszik majd a hallgatókat önálló szakértői tevékenység folytatására is, pl. gazdaságkutatóként.

A szakra előfeltétel nélkül (tehát nem kell előzetes kreditvizsgálat) felvehetők azok, akik alkalmazott közgazdaságtan, gazdaságelemzés, vagy közszolgálati területeken szereztek diplomát. Egyéb felsőfokú végzettség esetén a hallgatók előző tanulmányaiból 80 kreditpontot kell elismertetni, ebből a mesterképzésbe való felvétel előfeltételeként legalább 50 kredittel kell, hogy rendelkezzen a hallgató a tantervben meghatározott ismeretkörökben.

A 4 féléves (120 kredit) mesterképzés elvégzése után az oklevélben szereplő szakképzettség a következő lesz: Okleveles közgazdász „Közgazdasági elemző” mesterszakon (MA in Economics).

A szakról további információkat itt találtok, illetve bármilyen kérdéssel forduljatok hozzánk telefonon, e-mailben, vagy személyesen a november 3-i Pannon Állásbörzén a GTK standján.