selectoremkaA Pannon Egyetem Felsőoktatási Minőségi Díjjal kitüntetett Gazdaságtudományi Karán a hallgatókat, oktatókat, dolgozókat egyaránt a tehetségük sokszínű megnyilvánulása jellemzi. Az X-Faktor-nyertes Vastag Csaba után most a Kar marketingvezetője, Klausz Melinda (Selector Emka) is döntőben mérkőzik meg. A munkatárs azonban nem énekhangjával, hanem zenei válogatásával jutott az MR2-Petőfi Rádió döntőjébe 450 versenyző közül.

A verseny három körben zajlik: első fordulóban a Petőfi Rádióban élőben rögzített mixeket zsűri véleményezte és hatvanat rádióban történő lejátszásra érdemesnek tartott. A rádióban fő műsoridőben este kilenctől 1 órás szettet hallhattak, melyet aztán a közönség értékelhetett 24 órán keresztül, s a lejátszott hatvanból Selector Emka-t a közönség 10 közé juttatta.

A harmadik körben – a döntőben – 9 társával három feladatban kell megmérkőznie, melyet ismét szakmai zsűri fog értékelni. Első feladat, egy Forma1 hangokkal ellátott 1 órás mix már elhangzott a Petőfi Rádióban főműsoridőben, azonban ezt még egy szórakozóhelyen való zenélés és egy Olimpiai hangokat is tartalmazó mix összeállítása is követ.

Ahogyan a rádió róla írt felkonfjában szerepel, Selector Emka a karibi kultúra nagy rajongója, vérbeli marketinges, aki szaktudását a zenében is kihasználja, szettjeivel a vicces, táncos muzsikák őrült pr-osa. Célja, hogy a mashup-okon és bootlegeken keresztül a popzenébe is becsempéssze a legújabb dubstep reggae-t, uk funky-t és raggajungle-t. Mert érzi, sőt tudja, hogy ezekre a zenékre lehet leginkább csípőket tekerni.

Petőfi Rádióban elhangzott mixei itt hallgathatók meg: http://www.mixcloud.com/selector_emka