Lassan már minden terméknek megtaláljuk a környezetbarát megfelelőjét, miért lennének ez alól éppen a kozmetikumok kivételek? Ha próbálunk környezettudatosabban étkezni, vásárolni, tisztálkodni, akkor ez már igazán nem maradhat ki a sorból.

Számos lehetőség kínálkozik, hogy olyan kozmetikumokkal szépítsük magunkat, amelyek nem csak a külső megjelenésünket dobják fel, de egyúttal jó érzést is keltenek bennünk, hogy tettünk valamit a környezetünk védelme érdekében.

De jogosan tesszük fel a kérdés, hogy mit is jelent pontosan a zöld sminkelés, a zöld kozmetikumok? Természetesen nem zöldre sminkelt női arcokat kell elképzelni, sokkal inkább olyan tudatos vásárlókat, akik próbálnak odafigyelni arra, hogy a sminktermékeik hulladékmentes és újrahasznosított csomagolással készülnek, valamint mikroműanyag mentes és főként természetes alapanyagokból állítják elő, és természetesen nincsenek állatokon tesztelve.

Szerencsére már szép számban találhatók ilyen kozmetikumok a különféle webáruházakban és a boltok polcain, de ha valakinek van kedve és ideje, maga is készíthet házilag kozmetikumokat, rengeteg recept fellelhető az online platformokon. A jó hír tehát, hogy lehetünk szépek környezetbarát módon is!

Ha a témában további érdekességeket olvasnál, ajánljuk figyelmedbe az alábbi cikkeket:


További érdekességek, cikkek körforgásos gazdasághoz kapcsolódóan. Kattints! >>>


További információ a 2019-1.3.1-KK-2019-00015 számú „Körforgásos gazdasági alapokon nyugvó fenntartható kompetencia központ létrehozása a Pannon Egyetemen” c. projektről. >>>