Forrás: commons.wikimedia.org

Forrás: commons.wikimedia.org

2010. szeptember 22-én megtartottuk első szakmai programunkat, amelyen Szegény György, pszichológus látogatott el hozzánk és „Önismeret és kompetenciák” címmel tartott előadást. Meglepetésünkre voltak a Szakkollégiumon kívülről is érdeklődök, így szép számmal jelentünk meg a Harsányi János Szakkollégium előadótermében.

Az érdekfeszítő témát nem csak figyeltük és hallgattuk, hiszen valójában egy interaktív beszélgetésen vehettünk részt, ahol mindenki bátran kérdezhetett a Tanár úrtól, és megoszthatta véleményét. Betekintést nyerhettünk a kreativitás és az intelligencia közti összefüggésekbe, valamint arra is választ kaphattunk, hogy melyik szakmánál melyik tulajdonságot tudjuk jobban hasznosítani. Ezen kívül a kompetenciák fejlesztéséről, és a személyiségtípusok jellemzőiről is hasznos információkat tudhattunk meg. Az est fénypontjaként egy játékkal fejeztük be a programot a Szegény Tanár úr vezénylésével, ami alatt megfigyelhettünk kivel tudunk jól összedolgozni a csoporton belül, ami meglepő eredményeket hozott, pedig összesen csak 2 db szívószálat használtunk páronként, és mégis hatalmas élményekkel lettünk gazdagabbak.

Minden Harsányis nevében mondhatom, hogy remekül éreztük magunkat, és olyan ismereteket szereztünk, amit a későbbi szakmai gyakorlatunkon, illetve a munkaerő-piacon is reményeink szerint majd hasznosítani tudunk.

Szentteleki Cintia, 1. évfolyamos Gazdálkodás és Menedzsment alapszakos hallgató