http://my.aegean.gr/gallery/4947-1/girl-sitting-laptop.gif

http://my.aegean.gr/gallery/4947-1/girl-sitting-laptop.gif

A keresztféléves képzésekre jelentkezőknek jelentkezésük beadását követően is akadnak még teendőik: a regisztrációs levél alapján mindenkinek, így az e-felvételizőknek is ellenőrizniük kell adataikat, illetve változás esetén módosítaniuk kell azokat. Erre és a hiányzó dokumentumok pótlására 2010. január 4-ig van lehetőség. A jelentkezők emellett egyszer módosíthatják jelentkezési sorrendjüket is.

Azok a jelentkezők, akikről az adatok feldolgozásakor kiderült, hogy hiányosan adták be felvételi lapjukat, felszólítást kapnak a hiányzó adatok pótlására. Aki felvételi lapján megadta e-mail címét is, az elektronikus levél formájában kap erről értesítést. A pótlásra a felszólítás kézhezvételét követő 8 napon belül nyílik lehetőség, ha azonban ez elmarad, az Oktatási Hivatal részben vagy egészben is elutasíthatja jelentkezési kérelmet. Mivel az e-felvételi kizárja a hiányos adatkitöltést, nekik csak a regisztrációs levél kézhez vételekor van feladatuk: ellenőrizniük kell, hogy a megadott adataik, jelentkezéseik pontosan kerültek-e be a központi felvételi adatbázisba.
Regisztrációs levelet minden felvételiző kap, aki érvényes jelentkezést nyújtott be, így minden jelentkezőnek ellenőriznie kell megadott adatait. A levélben található egy 12 jegyű szám is – ez az ún. felvételi azonosító szám, ami megegyezik a felvételi lapon találhatóval -, erre a számra kell hivatkozni minden további ügyintézés során. Akik nem kapják meg december végéig regisztrációs levelüket, azoknak az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán kell jelezniük ezt.
A jelentkezőknek lehetőségük van továbbá adataik módosítására, amennyiben azok időközben megváltoztak vagy az adatrögzítés során hiba történt. Egy alkalommal módosítható a jelentkezéskor megadott sorrend is, de új szakok megadása már nem lehetséges. Az adatmódosításhoz és a sorrend megváltoztatáshoz szükséges formanyomtatványok a felvi.hu-n található Kérvénytárból tölthetők le.
A felvételizők három különböző módon nyújthatják be a pótlásokat, változásokat: elektronikusan a felvi.hu-n tehetik meg, postai úton az Oktatási Hivatal címére kell postázniuk, személyesen pedig az Educatio Ügyfélszolgálatán adhatják le a szükséges iratokat. Ezt 2010. január 4-ig van lehetőségük megtenni a keresztfélévre jelentkezőknek.
(Forrás: www.edupress.hu)