Mozart plakat.qxdA Pannon Egyetem és a Pannon Várszínház közötti együttműködésnek köszönhetően az egyetemi polgároknak lehetőségük van jegyeket vásárolni a december 5-én és 10-én, a megújult Hangvillában megrendezendő „Mozart Szíve” című előadásra kedvezményes, 1500 Ft-os áron.

A jegyek november 18-tól kezdődően az egyetem számos pontján megvásárolhatók, többek között minden héten, hétfőtől csütörtökig, 10.00-14.00 óra között az A épület földszintjén elhelyezett standnál. A további helyszínekről információk az esemény Facebook oldalán találhatók (https://www.facebook.com/mozartszive).

Az előadás jó alkalom arra, hogy az egyetem hallgatói és dolgozói elsők között nyerhessenek bepillantást a Hangvilla felújított épületébe, vagy akár szórakoztató kulturális élményt ajándékozzanak szeretteiknek Mikulásra vagy karácsonyra.

A darabról…

Mozart Szíve (Bastian és Bastienne)

Bastienne, a pásztorlány szerelmi bánatában Colashoz fordul, aki faluszerte nagy varázsló hírében áll, és akiről azt beszélik: egyedül ő tud segíteni az ilyesfajta bajokon. A lány elmondja neki, hogy kedvese, Bastien, a pásztorfiú elhidegült tőle, sőt talán el is fogja hagyni. Colas ezt nem hagyja annyiban, és halandzsa varázsmondókával „összebűvöli” az ifjú párt. Fáradozását siker koronázza: Bastienne visszatér régi kedveséhez, aki ismét fülig szerelmes belé – hála a lány okos viselkedésének és persze a varázslatnak.

A Pannon Várszínház előadása a korszerű operajátszás és táncművészet ötvözete, szórakoztató, kedves, továbbgondolásra alkalmas játék, különösen alkalmas arra, hogy utat találjon az ifjúsághoz.

Fiatal énekesek, színészek és táncosok mellett a Mendelssohn Kamarazenekar lép fel a produkcióban.

További információk az előadás Facebook oldalán (https://www.facebook.com/mozartszive) találhatók, vagy a ticket@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen kérhetők.