Hétfőn éjfélkor befejeződött a jelentkezési időszak a keresztfélévben induló mesterszakokra. Reméljük, hogy mindenkinek sikerült időben elküldeni a jelentkezési lapot akár postai, akár elektronikus úton. A következő időszakban történik az adatok feldolgozása az Oktatási Hivatal által.

Hogyha véletlenül rosszul töltöttétek ki a jelentkezési lapot, akkor fogtok kapni egy levelet, vagy e-mailt arról, hogy mi a hiba, és ezt követően 8 napotok van, hogy pótoljátok a hiányosságokat. Ha ezt nem teszitek meg, akkor sajnos fennáll annak a lehetősége, hogy elutasítják a jelentkezést.

Ha a jelentkezésetek érvényes, akkor az Oktatási Hivatal küld majd Nektek egy regisztrációs levelet, melyben le tudjátok ellenőrizni, hogy helyesek-e az adataitok. Ha ez a levél véletlenül nem érkezik meg december végéig, akkor azt mindenképpen jelezzétek az OH Ügyfélszolgálatán.

A 12 jegyű felvételi azonosító számotokra hivatkozva tudtok ügyintézni a felvételivel kapcsolatban. Pl.:

  • ha a jelentkezés óta bekövetkezett bármilyen változás a személyes adataitokban, vagy pedig ha adatrögzítési hibát észleltek – ehhez egyébként ki kell töltenetek egy formanyomtatványt, amit a felvi.hu Kérvénytárában találtok
  • emellett egy alkalommal lehetőségetek van megváltoztatni a megjelölt jelentkezési sorrendet (arra viszont nincs lehetőség, hogy új iskolát/képzést jelöljetek meg) – ehhez szintén ki kell töltenetek egy kérvényt

A jelentkezéshez szükségesek bizonyos dokumentumok, amivel igazoljátok, hogy jogosultak vagytok a pontjaitokra, mint pl. diplomamásolat, indexmásolat, nyelvvizsga- és egyéb bizonyítványok másolata. Ha a jelentkezéssel együtt nem küldtétek el ezeket, akkor január 4-ig tudjátok ezt pótolni vagy elektronikusan, vagy személyesen, vagy akár postai úton.

Egészen 2010. január 15-ig izgulhattok, ugyanis ekkor fogják meghúzni a ponthatárokat, amik azonnal elérhetőek lesznek a felv.hu-n. Ezután kaptok az OH-tól egy besorolási döntést arról, hogy hova lettetek felvéve, majd pedig az adott iskola is fok küldeni Nektek egy úgynevezett felvételi döntést.

(Forrás. www.felvi.hu)

Sikeres, eredményes felvételit kívánunk Mindenkinek!