jeszenszkyKinek, mikor és miért fizetünk jogdíjat? Miből élnek a zenészek? Hogyan omlott össze egy üzleti modell, s hogyan születhet egy másik?

Ezekre és számos további kérdésre ad választ Jeszenszky Zsolt a DJ Szövetség – Magyar Lemezlovas Egyesület elnöke  július 13-án a GTK Színpadon 16.45 órától. Az előadást ajánljuk a terület iránt komolyan érdeklődők és magabiztos bloggerek, kommentelők figyelmébe egyaránt.

“A Magyar Lemezlovas Egyesület 2002-ben alakult, hazai lemezlovasok, illetve a lemezlovasok tevékenységét segítő jogi, lemezipari- és médiaszakemberek részvételével. Az Egyesület elsődleges küldetése, hogy mind a lemezlovas társadalom egésze, mind a szakma egyes képviselői külön-külön is megkapják az őket megillető tiszteletet, elismerést, és nem utolsósorban, megérdemelt anyagi ellenszolgáltatást. Cél, hogy sikerüljön véget vetni a szakma utóbbi években tapasztalható erőteljes felhígulásának, és a kontárok, a szakmát tisztességtelenül űzők tevékenységének. Utóbbiak kártékony hatását, következményeit elsősorban maguk a lemezlovasok, de hosszabb távon a közönség, sőt, a vendéglátóhelyek tulajdonosai is viselik, így elemi közös érdek a mind szakmailag, mind erkölcsileg kielégítő állapotok megteremtése.

A szervezet létrehozásának célja, hogy a megfelelő keretek között sikerüljön biztosítani a minél szélesebb körű ismertséget és elismertséget tagjai számára, garanciát vállalni arra, hogy a tagok képzett, jól felkészült művészek, és ezt a munkáltatók, munkaadók számára a megfelelő kommunikációs csatornákon közzé is tenni.” (Forrás: djszovetseg.hu)