IMG_0328A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét megszervezi Idegen nyelvű állásinterjúra felkészítő kurzusát, amelyre az egyetem minden veszprémi karáról várja a jelentkezőket.

A résztvevő hallgatók 20-20 órán keresztül angol és német nyelvű tréningeken vesznek részt, melyek során képzett nyelvtanárok készítik fel őket az idegen nyelvű állásinterjúra. A nyelvi tréningeken a munka világával és a munkakereséssel kapcsolatos szókincsüket bővítik, valamint megtanulnak idegen nyelven önéletrajzot és motivációs levelet írni. A kurzus résztvevői hasznos tanácsokat kapnak arra vonatkozóan, hogyan készüljenek fel egy állásinterjúra, az interjú során hogyan prezentálják megfelelően önmagukat, s emeljék ki saját értékeiket, erősségeiket. A tréningeken az állásinterjúk során fellépő stresszhelyzetek kezelése is hangsúlyos szerepet kap, megtanulják, hogyan reagáljanak a felmerülő kérdésekre, hogyan érveljenek idegen nyelven. A nyelvi tréningek interaktívak, az oktatók videók, hanganyagok segítségével jó és rossz példákat mutatnak be, valamint állásinterjúk szimulálásával vonják be a hallgatókat a munkába, ezáltal is fejlesztve az idegen nyelvű kommunikációs készségüket.

A kurzus során az idegen nyelvű tréningek mellett, 5 alkalommal, vállalati szakemberek tartanak előadásokat, s osztják meg a hallgatókkal tapasztalataikat, látják el őket hasznos tanácsokkal az álláskereséssel és az állásinterjúra történő felkészüléssel kapcsolatban. Az előadások célja az, hogy a hallgatók a munkaadók oldaláról is megismerjék a munkaerőpiacot. A szakemberek bemutatják az általuk képviselt területet, az elhelyezkedési lehetőségeket az adott területen. A hallgatók az előadások során megismerhetik a munkaadók elvárásait, korábbi pályázókkal kapcsolatos tapasztalatait, megtudhatják, hogy mit tehetnek a sikeres elhelyezkedés érdekében, hogyan növelhetik versenyelőnyüket a munkaerőpiacon, és hasznos tanácsokkal gazdagodhatnak.

A kurzus időpontjai:

2015. április 21., 14.00 – 18.00 Nyelvi tréning
2015. április 23., 14.00 – 18.00 Nyelvi tréning
2015. április 28., 14.00 – 18.00 Nyelvi tréning
2015. április 30., 14.00 – 18.00 Nyelvi tréning
2015. május 5., 14.00 – 18.00 Szakmai előadás
2015. május 7., 14.00 – 18.00 Szakmai előadás
2015. május 12., 14.00 – 18.00 Nyelvi tréning

A kurzus végén a hallgatók a szakemberek által kiírt fiktív állásokat megpályázva, próbainterjúkon vesznek részt, hogy ez által a gyakorlatban is elmélyítsék a kurzus során szerzett ismereteket és megszerezzék első állásinterjú tapasztalatukat.

A résztvevők száma korlátozott. Jelentkezés az ivankatalin@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen a név, a mobiltelefonszám és a szak megadásával lehetséges. Jelentkezési határidő: 2015. április 9., 15.00 óra.

Az április 13-i héten egy előadás keretében tájékoztatjuk a résztvevőket a kurzussal kapcsolatos fontos tudnivalókról. Az előadás pontos időpontjáról a későbbiekben e-mailt küldünk.

A kurzus eredményes teljesítéséhez legalább a B2 szintet megközelítő nyelvtudás szükséges.