voros_tamasA címben szereplő kérdésre a választ megtudhatjuk a Gazdaságtudományi Kar Színpadán az Utcazene Fesztiválon július 17-én, szombaton. 18.30-tól ugyanis Vörös Tamás tart előadást valóságshow-k, bulvármagazinok témában.

Vörös Tamás eredeti végzettségét tekintve agrármérnök, de immár 15 éve a médiában dolgozik. Még abban az időben kezdte pályafutását, amikor a kereskedelmi televíziózás ismeretlen volt Magyarországon. Amikor beköszöntött az új világ, az RTL Klub Fókuszában készített riportokat, majd több műsornak is a főszerkesztője lett (MMM, Kedvenc Magazin, Nekünk 80). Egy rövid kitérő során megízlelte milyen saját céggel műsort készíteni: dolgozott Romániában, de több ismert német bulvármagazinnak is gyártott anyagokat. A következő lépcsőfok az RTL Klub egyik legnagyobb produkciója, a Való Világ volt, ennek egyik főszerkesztőjeként sajátította el a reality-készítés tudományát. Mindeközben többféle műfajban is kipróbálta magát: morning show (Reggeli), show műsorok (Az ország tesztje, Szombat esti láz – finálé), scripted reality (Kontra). Dolgozott már mindkét nagy kereskedelmi csatornának, illetve több Viasat 3-as produkcióban is részt vett. Jelenleg a TV2 gyártásában készülő Aktív és a Magellán főszerkesztője.

Július 17-én Vörös Tamás bevezeti közönségét a valóságshow-k és bulvármagazinok izgalmas világába, remélhetőleg néhány kulisszatitokra is fény derül. És hogy hogyan képes tükörbe nézni egy producer? Az előadást követően  kiderül!