A Magyar Turizmus Zrt. 2012-ben tizenkettedik alkalommal írt ki pályázatot „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” címmel a turisztikai felsőoktatási intézmények végzős hallgatói részére, akik az államvizsgán eredményesen megvédett turisztikai témájú szakdolgozatukkal indulhattak.

A pályázat célja, hogy ösztönözze és továbbfejlessze a turizmus állami irányítása és a turisztikai felsőoktatási intézmények együttműködését és szakmai munkáját, amely az elmúlt években egyre sokszínűbb lett.

Tizenkét felsőoktatási intézmény (egyes esetekben intézményenként több kar) juttatta el a Magyar Turizmus Zrt.-hez az általa legszínvonalasabbnak ítélt munkákat. 2011-től intézményenként legfeljebb 3 szakdolgozat beküldésére van lehetőség, így összesen 39 pályamű érkezett.

A beérkezett szakdolgozatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turisztikai és vendéglátóipari főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból álló széles körű szakmai zsűri értékelte. A nyertesek az anyagi elismerés mellett könyvjutalmat kaptak.

A pályázaton újszerű témaválasztás kategóriában karunk hallgatója, Horn Nikolett harmadik helyezést ért el „Ötlettől a valóságig, avagy egy szállodai projekt előkészítésének lépései” című szakdolgozatával. Nikolettnek és konzulensének, Priszinger Krisztinának ezúton gratulálunk!

A díjakat április 30-án Nemes Andrea, az NGM turisztikai és vendéglátóipari főosztályának vezetője és Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese adta át a nyerteseknek.